У Луцьку запровадили «уроки» гуманності

У Луцьку запровадили «уроки» гуманності
В Луцьку започаткували проект впливу на дитячу свідомість завдяки перегляду кінофільмів.

Школярі луцьких шкіл за сприяння міської ради, комунального підприємства «Ласка» та розважального комплексу «Адреналін Сіті» матимуть змогу безоплатно переглянути кілька фільмів, - повідомила директор «Ласки» Дана Новарчук.

Найпершим у списку став - «Хатіко», історія про відданого собаку, який не змирився із смертю господаря і щодня зустрічав його на вокзалі в один і той же час.

Перед переглядом КП «Ласка» познайомило дітей із мешканцями, які проживають у притулку. Це старенький пекінес та грайливе цуценя.

«Знайомство з двома чотирилапими дає можливість провести паралель. Зрозуміти, що з віком тварина старіє, що вона не завжди буде таким малям, а дбати потрібно про свого улюбленця до кінця його життя. Пекінеса викинули недбайливі господарі, йому пощастили опинитись у «Ласці», де під пильним наглядом лікаря і турботливих працівників він доживає свого віку», - каже директор.

Старість чекає усіх, як рідних, так і наших домашніх улюбленців, тому взявши тварину додому треба усвідомити, що це відповідальність за чиєсь життя, і якщо ми не готові до такої відповідальності, не потрібно заводити тварин, це не іграшки, яких опісля гри можна просто лишити на місці чи викинути у сміття, - розповідали працівники КП «Ласка»

«Після перегляду цього фільми в дітей на очах були сльози, проте це були сльози співчуття, вони міняють свідомість на краще, адже дитина, яка вміє співчувати ближньому,вміє любити когось, окрім себе, згодом виросте чудовою особистістю», – розповіла Дана Новарчук.

«Діти з бурхливими враженнями виходили з кінозалу, в когось в очах бриніли сльози, в когось на обличчі застигнув сум – проте всі вони сьогодні засвоїли урок цінності життя та безмежної відданості», - описує вона емоції дітей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку запровадили «уроки» гуманності
13 травень, 2014, 09:21