Село на Волині може стати першим за кількістю прийомних дітей

Село на Волині може стати першим за кількістю прийомних дітей
На Волині найбільше дітей на 1000 жителів народжується у Камінь–Каширському, Маневицькому і Ратнівському районах.

Ратнівський район за показником народжуваності займає друге місце в області. Тут проживає понад 1,5 тисячі багатодітних родин. Про це – у сюжеті Волинської ОДТРК.

Багатодітна сім’я Видричів живе у звичайній двокімнатній квартирі селища Ратне. І хоча 4 сестричкам і братику доводиться тіснитися на одному дивані, їсти з маленьких мисочок, щоб усі вмістилися за обіднім столом, разом гратися і вчити уроки, однак на долю не нарікають.

«Дітки ж нам не за раз всі звалилися, а по одненькому», – каже багатодітна мати Лілія Видрич.

Родина Видричів багата на таланти. Їх вона успадкувала від бабусі і діда, які співали у церковному хорі. Онуки беруть участь у різних творчих конкурсах, спортивних секціях співають, і вчаться любити рідну мову.

Батьки теж у своїх розповідях не нарікають на своє життя.

«Живемо непогано. Добре живемо навіть. Достаток якби повний. Хліб і до хліба – все необхідне маємо. Найменшій дитині тільки 5 місяців, найстаршому ще 18 нема. Мабуть, то одна така сім’я в області знайдеться – до 18 років 11 дітей», – каже житель села Комарове Ратнівського району Анатолій Соботович.

«У нашій сім’ї десятеро дітей. Найстарший син 11 клас закінчує, а найменшому 8 місяців. Держава платить гроші. У місті воно, може, й малувато. А в нас хазяйство своє, продукти свої. Ну хліб купляємо. Буває таке, що ліки, те, се – то воно вже тяжче. Але жити можна», – констатує житель села Прохід Ратнівського району Віталій Ятчук.

«Діток 5, а внуків 28. Одна дочка 11 діток має. У сина одного п’ятеро, у другого п’ятеро, в одного троє, в другої дочки – семеро», – хвалиться житель села Прохід Ратнівського району Іван Литвинець.

У місті ж небагато жителів міста готові стати багатодітними батьками і поставити на ноги до десятка дітей.

А деякі сім’ї із віддалених і зовсім небагатих сіл виховують не лише своїх, але й прийомних дітей.

Рідних дітей у подружжя Любові і Степана Галянів з села Раків-Ліс восьмеро, ще двох – братика та сестричку – в свою родину забрали із Запорізького дитячого інтернату. Жінка каже, що прийняла таке нелегке рішення за велінням серця.

«Коли ми поїхали в Запоріжжя, нам показали в інтернаті оцих дітей. Директор сказала, я би хотіла, щоб їх хтось узяв у сімю. У мене на той час вже 25 своїх внуків було», – розповіла мати-героїня Любов Галян.

Окрім цієї сім’ї, яка має статус піклувальника, у селі Раків-Ліс проживає три прийомні родини. А взагалі це село, як запевняє раківліський сільський голова Володимир Ніщик, має перспективу бути найбагатшим в Україні за кількістю прийомних дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці, поліщуки! Люблять ту "роботу"! За електрику немає чим платити, лягають зі смерканням, ніч велика, та й кохаються. Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями, бо москалі - пяні люди, нароблять вам дебільних дітей.
Відповісти
роботи немає то хоч на цих дітей держава платить більше 2 тис.грн.на кожного.бо чому раніше не було будинків сімейного типу.адже ці діти не сироти а мають батьків які їх покинули.чому б тим батькам та не платити на них аліменти тоді б і покинутих булоб менше...
Відповісти
Останні новини
Село на Волині може стати першим за кількістю прийомних дітей
09 квітень, 2012, 17:52