На Житомирщині зловили російського диверсанта

На Житомирщині зловили російського диверсанта
У Житомирській області працівники СБУ викрили спроби росіянина зібрати інформацію про українські військові об'єкти.

Для цього він намагався залучати українців, - повідомляє 5 канал з посиланням на УНІАН.

Згідно з повідомленням, до декількох житомирян, які займаються професійною відеозйомкою, звернувся росіянин та від імені одного з центральних телеканалів РФ запропонував здійснити у визначений ним день приховану відеозйомку в одній із військових частин, дислокованих на території області.

За інформацію росіянин обіцяв грошову винагороду, яка мала бути перерахована на банківські картки після отримання ним відповідного запису.

Згідно з чинним законодавством, за такі дії в інтересах іноземної сторони передбачено відповідальність за ч. 1 ст. 111 (державна зрада у формі шпигунства) Кримінального кодексу України.

"Вжитими СБУ заходами вдалося не допустити співпраці громадян України з іноземцем на шкоду інтересам нашої держави у військовій сфері. Розслідування цієї справи триває", - пише видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
стало смішно! Які секрети цікавлять шпійонів...
Відповісти
Все согласно плану! Например, еще 29 апреля 2014г. первым заместителем СБУ Крутовым В. В. в адрес начальника УСБУ Запорожской области Шмитько О.Г. была направлена цидулка с требованием: п.1 и п.2 - выявлять россиян, не имеющих родственников на Украине, п. 3 - устанавливать за ними особый контроль и (внимание!) п.4 - в тесном взаимодействии со СМИ в информационно-пропагандистских целях изображать их руководителями диверсионных групп. П.5 обязывает докладывать шифротелеграммой ежедневно до 18.00. Жаль, что формат комментариев не позволяет выложить скан этого образца идиотизма и маразма.
Відповісти
ФигВам - це троль. працює на окупанта. провокатор та інформаційний диверсант.
пора вже знешкодити.
Відповісти
Останні новини
На Житомирщині зловили російського диверсанта
15 травень, 2014, 12:23