Мати вбитого на Донбасі українського бійця записала звернення до Путіна. ВІДЕО

Мати вбитого на Донбасі українського бійця записала звернення до Путіна. ВІДЕО
Мати вбитого у Слов'янську заступника командира спецпідрозділу "Альфа" закликала російського президента Володимира Путіна зупинити кровопролиття на Сході України.

Вона записала відеозвернення до глави РФ і звернулася до нього як росіянка до росіянина, - пише ТСН.

Її син - 44-річний полковник - теж був росіянином, але захищав Україну. 5-го травня наші бійці потрапили у засідку терористів. В Олександра Аніщенка поцілили з гранотомета, коли він витягав пораненого бійця.

"Я - росіянка, я - мама загиблого полковника, командира спецпідрозділу Олександра Аніщенка, він - теж росіянин. І яким же треба цинізмом володіти, як розуміти вашу політику, Володимире Володимировичу, коли ви говорите, що нас захищаєте? Ось так ви нас захистили", - звернулась жінка до Путіна.

У її, колись щасливій родині, було порівну українців і росіян. Ще в 16 років Олександр зробив свідомий вибір.

"Він ходив так дня два, думав, потім приходить із сяючою посмішкою: Мамо, я придумав, тато українець і Сергій - українець, а ми з тобою будемо росіяни. Він так любив життя", - розповіла мати загиблого бійця Зінаїда Анищенко.

Олександр Анищенко загинув у Слов'янську, рятуючи пораненого бійця. Хто винен у трагедії - у батьків сумніву немає, кажуть, син про це написав напередодні.

"У записній книжечці він аналізував цю ситуацію, що відбувається, і там написано: це була заздалегідь спланована спецоперація ФСБ, ГРУ Росії", - зазначила жінка.

Тому у відеозверненні мати загиблого бійця покладає усю відповідальність лише на президента Росії.

"Володимире Володимировичу, припиніть бійню, припиніть фінансувати бойовиків, адже ви точно знаєте, хто там стріляє", - говорить вона.

Батьки загиблого бійця кажуть, що їхній син був дуже принциповим. Під час подій на Майдані разом зі своїми "Альфівцями" він несподівано повернувся в Суми раніше запланованого, бо відмовився стріляти у мирних людей.

"Коли почав горіти Будинок профспілок, Сашковий підрозділ теж був в числі тих, яких відправили туди проводити цю операцію. Але Саша сказав керівництву - я не бачу тут складу нашої роботи. Тут не терористи, тут прості люди, а в простих людей я стріляти не буду. І взяв своїх, дванадцять, по-моєму, там бійців було, він їх забрав і повів", - розповів батько бійця.

Після смерті підполковника його родина опинилася у скруті. Окрім тяжкої втрати над ними тяжіє ще й кредит, який Олександр брав на квартиру - хвора вдова, донька-студентка та батьки-пенсіонери зізнаються, що сплачувати його не взмозі.

Родина сподівається, що їх, як і сім'ї інших бійців, що віддали своє життя за Україну, держава не залишить у біді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Горе-політики розпочали те, чого зупинити тепер не в змозі. Гинуть люди - чиїсь сини, батьки, брати, кохані. Коли ви вже уп"єтеся кров"ю? Скільки ще вам потрібно сліз? Рідним і близьким - співчуття і жаль...
Відповісти
хабадники не остановяться_!.не ждите
Відповісти
Останні новини
Мати вбитого на Донбасі українського бійця записала звернення до Путіна. ВІДЕО
16 травень, 2014, 09:52