Через мобілізацію на Волині жінки обіцяють перекрити міжнародну трасу. ФОТО

Через мобілізацію на Волині  жінки обіцяють перекрити міжнародну трасу. ФОТО
Під стіни Ковельського Будинку Рад прийшли стривожені матері та дружини мобілізованих військовослужбовців з міста та населених пунктів району.

Вони вимагають негайно повернути їхніх чоловіків та синів зі Сходу додому, де вони вже понад місяць захищають рідну землю він терористів, - пише Про Ковель.

Жінки зі сльозами на очах просили у представників міської та районної влади втрутитися в ситуацію. Зверталися й до військового комісара Ковельського об’єднаного міського військового комісаріату Василя Суща. Але він також нічим зарадити не зміг. Лише повідомив, що наразі триває підготовка, навчання нових військових груп, які замінять тих вояків, які несуть службу на теренах Донецької, Луганської областей.

«Мого чоловіка в перших числах квітня забрали на тренувальні військові збори, сказали, що розпочалася часткова мобілізація, а потім відправили в Донецьку область. В дома залишилося троє дітей – дошкільнят. Хто їх має годувати?» - каже жителька села Скулин Ольга Осійчук.

«Більше місяця тому мого сина теж було мобілізовано. Тепер я дізнаюся, що там – на Сході, де вже місяць йдуть страшні бої, і в яких він теж бере участь, не вистачає ні бронежилетів, ні спальних мішків, ні їжі, ні ліків. Хлопцям видали один захисний жилет на кількох чоловіків і вони по черзі його надягають, а небайдужі мешканці навколишніх сіл постачають продукти харчування. Хлопців відправили просто на смерть», - обурювалася мати одного з бійців.

Люди також нарікали на те, що визволяти Донбас від сепаратистів та терористів призивали й тих, хто є єдиним годувальником у багатодітній родині, а тим часом діти можновладців вільно собі роз’їжджають дорогами на дорогих авто.

Як стало відомо, лише з Ковельського району відбуло на військову службу близько півтисячі чоловіків, з них, для прикладу, близько сотні – з селища Люблинець, на половину менше – з Голоб.

Розгнівані жінки навіть погрожували перекрити міжнародну трасу Київ - Варшава, якщо їхніх вимог ніхто не почує. Звернення поклали на стіл і міському голові Олегу Кіндеру.

Він екстрено зібрав у себе нараду, куди запросили керівників міськрайвідділу УМВС, відділу управління Служби Безпеки України у Волинській області, військового комісара Ковельського військкомату, згодом до розмови ще приєдналися голова Ковельської райдержадміністрації Юрій Поліщук та голова райради Ігор Верчук.

Говорили, радилися близько години. Зокрема, Ігор Верчук запропонував надати транспорт ініціативній групі мітингувальників, щоб вони в стінах Верховної Ради України зустрілися з народним депутатом Степаном Івахівим і передали йому свої прохання, а він «голос народу» вже озвучив би на завтрашньому засіданні Ради.

Пропозиція була слушною, тому відразу ж зателефонували Степану Івахіву, який сьогодні перебуває на території свого округу, і запропонували йому самому приїхати до стривожених жінок Ковельщини.

Після 17:00 його чекатимуть в сесійній залі Будинку Рад. Він пообіцяв бути.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мо` воно й не тойвого так казати але би в Путiна вони би такво не викаблучувались.
Відповісти
дуже цікаві фото! але тепер видно, що деякі жінки встигли побувати і в Ковелі....і у Володимирі....
Відповісти
це ж армія а не школи чи дитячий садок..забрали на війну а вони скандують верніть чоловіка чи сина..! я розумію жінкам й матерям тажко морально але ж....
Відповісти
та розумієш не лише морально та й багато тв кого діти це ж жах
Відповісти
не питання, звіздуй не їхнє місце і помовч в тряпочку.
Відповісти
Де надійне екіпірування? Де обоз? Де поліси страхування життя?
Відповісти
Правильно кажуть жінки, депутатам більше треба, то хай їдуть самі воювати, а не посилають наших дітей. Ганьба владі !
Відповісти
Как можно забирать отца троих детей больше чем на месяц???А если что случится??кто несет ответственность перед детьми ???нигде в мире такого нет.....читаю и понимаю ,что с такими руководителями только всю жизнь быть в рабстве......
Відповісти
потрібна їхня война? Відпустіть ледарів додому, хай трохи працюють....
Відповісти
Жінки просто москалів чекають, щоб ті їх раком ставили під забором поки їхні синки під спідницями ховаються.
Відповісти
смерть бендерам
Відповісти
Мася дура ще та. Якщо сама так робиш, то не рівняй на інших...сволото.
Відповісти
Коли розвалювали армію чомусь всі вони мовчали.А тепер треба реально розуміти, що помахом палички всього не зробиш. Звичайно інерційного бардака в ЗСУ хватає, але це пережити треба. Жінка і мамам я ще раніше пробував пояснити, що всі ті хто вімазує дітей від війська роблять їм зло - бо недосвідчений солдат має в сто разів більше сансів загинути вже в першому бою. Згідний що протестувати можна за наведення порядку і не тільки в армії, але в час коли на кордонах стоять війська путлера репетувати - поверніть воїна мені під спідницю - ДУРІСТЬ!!!
Відповісти
Чому забирають наших ? Та тому що зі сходу ніхто захищати не хоче сам себе. Не відпускайте своїх чоловіків. Нема кого там захищати. Турчинова ? Та він немає навіть юридичного права підписувати накази . Наказ на мобілізацію підписує лише президент а не в.о. зі сходу тікають у Львів ,на захід ,а наші хлопці там гинуть .
Відповісти
Син там. розказував, що вчора в партизани з Донецька 20 людей прийшло. Кажуть будуть бити бандитів. Є тАм не лише з Волині, а й Житомира, Черкас.
Відповісти
Наші їдуть на захист , гинуть під кулями ,а пристарілі бабулі б...ді имітингують за днр. Нехай сини депутатів їх і захищають
Відповісти
Останні новини
Через мобілізацію на Волині жінки обіцяють перекрити міжнародну трасу. ФОТО
19 травень, 2014, 15:13