В Одесі впіймали диверсанта-білоруса, який готував теракт

В Одесі впіймали диверсанта-білоруса, який готував теракт
У результаті комплексу оперативно-розшукових заходів Службою безпеки України попереджений терористичний акт в Одесі.

Так, за інформацією СБУ, аби дестабілізувати ситуацію в Одеському регіоні, зловмисники планували 18 травня в 14:00 на Куликовому полі, в місці скупчення понад півтори тисячі осіб, підірвати автомобіль, - пише Дзеркало тижня.

Затримано трьох працівників приватної охоронної структури, які здійснювали приховане візуальне спостереження за Куликовим полем, і громадянина Республіки Білорусь, активіста радикальної проросійської структури.

Розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.14, ч.1 ст.258 КК України. Тривають оперативно-розшукові заходи та процесуальні дії.

Під час допиту Шабалін зізнався в участі в масових заворушеннях 2 травня в Одесі і підтвердив особисте знайомство з Будьком, відомим як "Боцман", оголошеним в розшук за статтями 115 і 294 КК України за участь та застосування вогнепальної зброї.

Встановлено, що Шабалін мав намір за відповідну фінансову винагороду, отриману від лідерів проросійських сил, створити групу найманців для здійснення провокацій в Луганській області, аби зірвати виборчий процес.

Затриманий через посередників встановив контакт і підтримував зв'язок з сепаратистами не тільки для виїзду до Луганська, а й для забезпечення умов перебування представників у Одесі для дестабілізації ситуації в регіоні.

Раніше повідомлялося, що 15 травня в Одесі працівники СБУ затримали шістьох учасників групи бойовиків з числа жителів Одеської області. Учасники групи здійснювали підбір, підготовку та подальшу відправку в східні регіони країни найманців для участі у збройному протистоянні з українськими силами правопорядку.

Деякі із зазначених осіб 2 травня в Одесі брали участь у масових заворушеннях, які призвели до численних людських жертв. Також затримано організатора підбору та направлення груп бойовиків в східні регіони України - одеситку.

Після прибуття до місця призначення бойовики планували брати участь в диверсійній і терористичній діяльності на території Луганської та Донецької областей, зокрема, в Слов'янську.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наливайки-випивайки. СБ воно і в бендерів сб...
Відповісти
Останні новини
В Одесі впіймали диверсанта-білоруса, який готував теракт
19 травень, 2014, 17:07