На кордоні російських військ немає, − прикордонники

На кордоні російських військ немає, − прикордонники
На території Росії у 10-кілометровій зоні від кордону з Україною російських військ немає.

Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов. Чи відведені російські війська, розташовані далі, невідомо, додав він, - пише Gazeta.ua.

"Український патрульний прикордонний літак, оснащений сучасний тепловізором, обстежував минулої ночі кордон. Що стосується наявності російських військових формувань на відстані приблизно 10 кілометрів від українського кордону, то їх немає", – наголосив полковник Астахов.

За його словами, патрульний літак минулої ночі обстежив 820 кілометрів держкордону між Україною і Росією. Жодних правопорушень чи намагань росіян перетнути кордон не зафіксовано.

Як заявив Астахов, враховуючи постійні провокації на адресу прикордонників з боку проросійськи налаштованих громадян України – мешканців Донецької і Луганської областей, прикордонники звернулись до керівників України з пропозицією охороняти і патрулювати цю ділянку кордону спільно прикордонниками і військовослужбовцями. За його словами, ця практика, застосована раніше у Харківській і Чернігівській областях, дає позитивні результати.

Напередодні прес-служба Кремля повідомила, що президент Росії Володимир Путін розпорядився відвести війська від кордону України у місця постійної дислокації. Факт відведення військових з'єднань Росії наразі не підтверджений, Захід висловив своє занепокоєння цим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І літак вже москалям продався ... Куди тільки Тимчук дивиться?
Відповісти
Останні новини
«Волинь» пішла у відпустку
20 травень, 2014, 15:35
На кордоні російських військ немає, − прикордонники
20 травень, 2014, 15:13