Лучанина, якого вкусив собака, «відфутболювали» всі інстанції

Лучанина, якого вкусив собака, «відфутболювали» всі інстанції
Лучанина Федора Шевченка на вулиці Чехова обласного центру вкусив безпритульний собака, однак чоловік не знайшов інстанції, де б його проблемою перейнялися і надали реальну допомогу. Натомість наткнувся на стіну байдужості, нерозуміння й «відфутболювання» від однієї інстанції до іншої.

Про це Федір Шевченко розповів у листі до газети Волинь-нова за 10 квітня.

«Після укусу собаки я озирнувся й побачив двох жінок-двірників, які ніяк на це не зреагували. Як видно, такі випадки – не дивина. Купив я в аптеці флакончик йоду, тут же запік рану й поїхав на роботу. Трапилось це у вівторок, 20 березня», – пише постраждалий.

За його словами, через ніч місце укусу стало пухнути, і чоловік вирішив діяти.

«Телефоную в санепідемстанцію, секретарка каже, що вони цим не займаються, дає телефон ветслужби. Телефоную туди – відповідають, що вони тварин лікують, а не відловлюють, радять звернутись у службу захисту тварин, але їхнього телефону в них немає. Набираю «гарячу лінію» міськвиконкому 15-80, мені дають номер мобільного телефону цієї служби, який весь час недоступний», – скаржиться лучанин.

У Луцькій районній лікарні молодий травматолог почав розповідати, що колись і він був покусаний, такі рани заживають довго.

«Далі – що в Луцьку зараз сказу немає, може, є десь на околицях. І радить: «Ти ліпше ту собаку впіймай, прив'яжи до дерева — і спостерігай. У собаки інкубаційний період коротший, ніж у людини. Якщо щось не так, тоді й покладемо в лікарню, будемо колоти уколи «довго та з інтервалами», – йдеться у листі.

«Мене така відповідь не влаштувала, але про амбулаторне лікування мова навіть не велася. Вкололи укол від правця – і все. Щоправда, ще кудись повідомили про це телефоном. Медсестра принесла готовий бланк розписки про відмову від претензій», – пише Федір Шевченко.

Аж на четвертий день, за його словами, зателефонували з притулку, і приємний жіночий голос розпитав про собаку й запевнив, що його негайно виловлять.

«Наступного дня бачу цього ж пса біля жінки-двірника. Запитую: «Чий він?» Відповідає, що нічий. Знову телефоную на мобільний – номер недоступний. У понеділок ситуація повторилася: цей же собака вже гониться за велосипедистом», – пише у листі чоловік.

Лише після обіду, з його слів, зателефонували з «гарячої лінії» 15-80, ще раз розпитали про все й пообіцяти у вівторок пса нарешті забрати. Бо машину, мовляв, для цього дають лише один раз на тиждень.

«Тиждень ніхто не може дати ради проблемі. А поруч – дитсадок. Та й до Євро-2012 місто нібито готується», – розмірковує дописувач.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То країна для буржуїв і собак.
Відповісти
просто так пес не вкусить
Відповісти
Останні новини
Лучанина, якого вкусив собака, «відфутболювали» всі інстанції
10 квітень, 2012, 17:40