У найбільшому виші Волині назвали викладачів-хабарників

У найбільшому виші Волині назвали викладачів-хабарників
Студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки взяли участь в опитуванні щодо корупції в університеті.

Воно відбувалося 26-27 квітня, - повідомили у Волинській Самообороні Майдану.

У межах дослідження опитаний 1461 студент. З них 1121 – жінки, решта, 340 – чоловіки. Абсолютна більшість опитаних навчається на стаціонарі, з них 31,5% на платній основі, решта ж – на державній.

Опитування відзначило високу якість освітніх послуг в СНУ - 59% опитаних вважають рівень високим. Ще 39% вважають його середнім і лише 1,8% - низьким.

Серед найбільших проблем навчального закладу студенти назвали «відсутність гарантій знайти добру роботу після закінчення» - 57%, та неякiсне викладання деяких предметів - 35,5%. Також найчастіше згадувалися такі проблеми, як: низький рівень стипендії, недостатнє забезпечення комп’ютерами та інтернетом, технологічна відсталість, поганi умови проживання у гуртожитках та несправедливість керівництва ВУЗу та викладачів. Ще частина (19,8%) заявила, що їх «все влаштовує, проблем немає».

54,8% сказало, що викладачі вимагають у них купувати їх книги та навчальні матеріали. Ще 22,9% заявили, що у них вимагають купувати «недорогі подарунки для викладачів, наприклад, квіти». 17,1% згадали, що були змушені платити за те, аби їх поселили у гуртожиток. 16,8% підтвердило, що викладачі беруть гроші за оцінки.

Проте особисто з корупцією серед викладачів стикалося 10,7% і 47,8% - знають про корупцію в СНУ від друзів. Натомість 39,5% заявили, що про корупцію у цьому виші нічого не чули.

Також студентам було запропоновано назвати імена викладачів та факультетів, причетних до корупції. Серед найбільш згадуваних були факультети: Юридичний, Економічний, Географічний, Інститут фізичної культури, Факультет міжнародних відносин. Більше п’яти разів згадували таких викладачів, як:

Бортнікова А.В.
Бєлих О.М.
Батюк О.В.
Бусленко В.В.
Грицюк І.П.
Кордунова
Петрович В.В.
Ращинська
Яцишина Н.П.
Стрільчук Л.В.
Федчик Ю.Ю.
Митчик О.П.

64,4% лишили це запитання без відповіді.

Яке ж ставлення у студентів волинського вишу до корупції? Більшість із них (54,4%) вважають, що корупцію слід викорінювати, ще 27,6% вважають, що з корупцією потрібно боротися у великих масштабах, але добровільні подарунки не є злом. Погоджуються платити і мати менше проблем 4,6% опитаних, а 11,2% із них вважають, що корупція є природним явищем і викоріненню не підлягає.

Як відомо, 24 квітня волинські самооборонівці довели до відома вчену раду університету про проведення добровільного анонімного опитування серед студентів, аби визначити рівень корупції в навчальному закладі. Попри несприйняття окремих викладачів такої ініціативи, керівництво вишу пообіцяло сприяти у його проведенні.

Нагадаємо, що раніше «Самооборона Майдану Волині» уже проводила опитування серед студентів Луцького національного технічного університету.

За результатами опитування будуть надіслані звернення до Міністерства освіти і науки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 144
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дійсно за бєлих чула
а от про кордунову видно зі зла писали, бо вона ніби якраз і не сильно бере
Відповісти
Що означає не сильно бере? Ви наркоман ? Ні ! Я колюсь раз в день!)))
Відповісти
та Ви шутнік))
Відповісти
бусленку треба велику педагогічну сімю годувати
Відповісти
хоча жінка його непогана - людяна
Відповісти
Бусленко Л.В. теж недалеко відстала від свого чоловіка. Велику педагогічну сім'ю там годують всі,напевно. Вона то людяна, але дере не по-людськи
Відповісти
ну да - іспит з Т$орії $волюції памятаємо! Прямо якийсь картель Бусленків :)
Відповісти
памятаю...вони з шановним професором І. питань на екзамен не дали, оцінки в журнал не виставили...повний аут!
Відповісти
А хто з спудеїв найбільше пропонує викладачам за невивчений матеріал - не пробували спитати? Ми свого часу, коли ще викладачі не брали винагород, досить добре знали своїх однокурсників, котрі у будь-який спосіб хотіли задобрити викладача, щоб здати екзамен!
Відповісти
це не виправдання хабарнику
Відповісти
Але є кримінальна відповідальність і за дачу хабара, навіть пропозицію...
Відповісти
Про Петрович В.В. брехня. Кому не поставила, той і пише. Хто вчить той здає без проблем, а хто не ходить, той починає завгоспів шукати. Не гнати мені на Петрович. Класна викладач!!!!!
Відповісти
Ти впевнений? Якщо з тебе не брала то це ще нічого не значить!
Відповісти
Не брала чи вимагала? Якщо в тебе не вистачає розуму самому здавати, то так і кажи - тупий-дурний, розумом не здам.
Відповісти
а де гарантія, що ці люди, прізвища яких названі, є дійсно хабарниками? Це - "одна баба сказала"! А прізвища студентів, яких не було на заняттях з початку семестру можна опублікувати(підтвердивши це записами в журналах відвідування)? Я категорично проти хабарів, "подяк". "подзвоночних" і ін., але чому ніхто з тих, хто давав хабарі, не звернувся у відповідні органи?! Мабуть, тому. що знань з предмету - нуль!
Відповісти
Оце так список! А де ж справжні "герої"? В Петрович вчився минулого року. Вимагала те що треба, але поки не вивчив не поставила. намагався рішити питання, так не пройшло. Так шо не знаю, хто той список складав. Дійсно лучше писали б тих хто пропонує. Через них всі страдають.
Відповісти
Вчуся на історичному, 3 курс. Про Петрович точно писали ті, кому не поставила. Якщо ходити напари і хоч трохи вчитися в неї здати без проблем. За остальних не знаю.
Відповісти
кордунова ще то бабло..
Відповісти
Вчуся на 4-му курсі. Жодного студента не знаю, хто платив В. В. Петрович. Вона зі всіх викладачів, які у нас вели пари сама найкраща. Якщо вже вона "хабарниця", то що говорити про інших викладачів. Від істориків такого начулися, що волосся дибки стає (починаючи з декана - вступ до вишу, Шульга,Карліна і т. д.).
В. В. Вам респект і уважуха. Ви класна.
Відповісти
Підтримую 100%
Відповісти
Про Петрович повна дурня. Точно знаю, що не бере. Пробувала дати і не пройшло.
Відповісти
мало давала значить
Відповісти
не бачимо прізвища справжніх хабарників: Гаврилюки,які крутять усім в університеті, Прокопчук В.Є., яка складає списки хто з нас матиме стипендію,а хто ні, Ткачук,Пхиденко, Стрішинець, Наливайко, Фатенко з економічного, Шигедин... А Літковець наш замдекана нагло чіпляється до дівчат, оскільки певно відчуває якусь незадоволеність... просто тошно всім від нього
Відповісти
а як на мене Пхиденко непоганий
Відповісти
Прізвищ вони не бачать... А знаєш чого? Бо стрьомно деяким писати ті прізвища. Не вивчить, не заплать і все, гудбай унівєр. Привіт Горохів разом з биками й поросятами
Такі наші люде, сцять в компот
Відповісти
я вивчився на історика, зарвз щиро дякую всім моїм виикладачам. хтоб там шо не говорив, все не правда, хто хотів вчитися, той вчився.
Відповісти
Кордунова строга і вимоглива ... можливо зі зла.. незнаю
Відповісти
Завдяки таким викладачам як Петрович В.В. на історичному цікаво вчитися. Не поставила 5 халявщикам, вони її і написали. Список неправдивий. В.В. - ми вас любимо!!! 4 курс.
Відповісти
хай поміняють нам ректора і проректорів, приймальну комісію, яка возила гроші Сабачнику і на другий рік побачим який стане універ. риба гниє з голови, тому треба їх в аут і тоді прості викладачі попустяться, бо так вони пешки і нічого точно не рішають. а начальство різало нам стипендії і бігало на поклон до міністрів!
Відповісти
А ти звідки знаєш? Помагав носити?
Відповісти
а Лесика з інституту мистецтв чому забули?
Відповісти
До Лесика вже звикли...і це є у нього нормою.
Відповісти
давай наших в студію!!!!!!!!!!!! хоча треба буде просто списки трудового колективу вивісити, бо в нас беруть усі і поголовно і то такі суми.... божидарники прихватизували вуз
Відповісти
а про хімічний факультет?чи там не беруть?
Відповісти
голосуй не голосуй...треба щоб усе здавалося на компах і тоді не буде ніяких вопросів ні до кого.. але беруть і гребуть усі і скрізь. А ректора із приблежонними справді треба міняти разом з сраколизами, всіх деканів і завкафедр
Відповісти
ага, на компах, там тести такііі складають, що їх часто тільки оскаржувати і оскаржувати, і тестова система спеціально така, що в кінці - висвітлюється лише твій результат, а не можна подивитися, де були помилки, а де правильні відповіді, тобто по суті, ніби й немає до чого апелювати. І взагалі, тести - це зло,часто все зводиться до заучування
Відповісти
Про що тут мова????беруть всі. Тільки хтось бере від студіків і радий,а інші 5-те через 10-те носять,просять. Є такі,що не беруть від нормальних адекватних студіків,але при цьому полюбляють це діло.
Викладачі, а саме окремі персони зажрані по саме нехочу, дупу безкоштовно підняти не можуть.
Є і совісні люди.
Але і студікі це теж контінгент ще той.

Відповісти
Обратите внимание на деньги. Деньги — барометр состояния общества. Если вы видите, что взаимоотношения в обществе осуществляются не на основе добровольного согласия сторон, а на основе принуждения; если вы видите, что для того, чтобы производить, требуется разрешение тех, кто ничего никогда не производил; если вы видите, что деньги текут рекой не к тем, кто создает блага, но к тем, кто создает связи; если вы видите, что те, кто трудится, становятся с каждым днем беднее, а вымогатели и воры — богаче, а законы не защищают первых от последних, но защищают последних от первых; если вы видите, что честность и принципиальность равносильны самоубийству, а коррупция процветает, — знайте: это общество на краю пропасти. (Айн Рейнд, Атлант расправил плечи)
Відповісти
професії "найбільшого" - ну, найбільше затребувані суспільством. Особливо гісторики...
Відповісти
МОЛОДЦІ ! ТАК ТРЕБА РОБИТИ РЕГУЯРНО І ГНАТИ В ШИЮ ХАБАРНИКІВ!
Відповісти
Будь-яка вина повинна бути доведена. Відносини студент - викладач є природньо асиметричними. Студент завжди вважає, що він найрозумнішіий і чути протилежну думку завжди неприємно. Це як в мишей запитувати, хто з'їв сало - звісно ж кіт. В Європі такі опитування закінчувалися б в суді, в першу чергу для їх організаторів.
Відповісти
в Європі викладачі і вузи не такі як наші,поліські...,не порівнюйте "мох та болото"!!!!
хабарники,страшні!!!а міжн. відн. де???)))Коваль? Корчун?Коцан???
Відповісти
Так, в Європі і студенти не такі. Ті хто платять за навчання, то і вчаться, а не так як в нас: як платник, то весь семестр прогулює, а як прийде сесія, то добре знає, що поставлять бо він платник. В цьому і проблема. Вигнати б з десяток - то добре б знали, чого прийшли у ВУЗ. А так сидять баластом, займають чуже місце і витрачають час, і свій і інших.
Відповісти
Так вигнати не можна. Спробуйте відрахувати студента за неуспішність і одразу почнеться: завкафедри скаже, що немає студента немає і годин, декан попередить про відссутність ставок, оскільки немає годин навантаження, а в ввідділі кадрів (читайте Могильончик, Стрілка та Гаврилюк) скажуть що йде скорочення штату. Всі викладачі на контракті і його можуть не продовжити.
Відповісти
не ідеалізуйте освіту Європи хто був хоча б у Польщі підтвердить їх "рівень".
Відповісти
Польща чи Німеччина чи Україна - студент повинен розуміти чого прийшов до ВУЗу. Тоді проблем не буде. Доведено і перевірено на практиці.
Відповісти
Ірина читаю ваш коментар аж сміятись вже не можу, стикався сам з цими викладачами й не раз просто й легко здавав предмети своїми силами й розумом а як що у вас не вийшло то скажу тільки одне ви тупа!!!!
Відповісти
А що тобі Містер Тупізм не вистачило розуму прочитати між рядками, що як раз все і здала!!!??? Коментар - мій!!! Якщо хочеш щось "розумне" тут сказати, то не ображай. Або взагалі не коментуй і залиш свої дуже гострі думки при собі.
Відповісти
Закінчив в 2011 році ФМВ. Вказані викладачі вели профілюючі предмети. Здавав без проблем і без натяку на хабар, хоча й не можу назвати себе дуже старанним студентом!!!
P.S. Хто шукає альтернативи здачі сесії, той знайде. Кожен має свою ціну!!!
Відповісти
А ректор вам внушає довір я???
Відповісти
Дають хабар ті ,хто пропускає заняття,нічого не вчить,а хоче здати сесію.Моя внучка вчиться на 2 курсі і ще гривні нікому не давала,вчиться на платній основі,хоч мала високі бали.А льготники з дуже низькими балами зайняли іі місце.От щоб продержатися на плаву платять гроші.
Відповісти
А де ж найкращі викладачі?
Відповісти
По перше більше п'яти раз для Вишу де навчається 9000 - це нічого. 5 чоловік домовились і таким чином звели рахунки з строгим, але чесним викладачем. Потрібно було до 50 планку ставити.
По друге рівень хабарів та наслідки не співставні з хабарями правоохоронних органів, суддів , МЧС де суми міліони, сотні тисяч , а тут за копійки стільки шуму. Ви бачили викладача на новому BMW?, а постійте під прокуратурою...
Тому ідея боротьби з хабарниками правильна але як завжди виконання бестолкове.
Відповісти
Да-а Самооборона... Поки люди на сході на передовій , ви з викладачами війну затіяли... А самооборона вже пояснила звідки нові планшети по 1000 у. е. в січні з'явилися ? Потрібно пояснити! Чи не з пожертв часом?
Шановні викладачі , не хвилюйтесь- розумні люди розуміють ще це на будь- кого могли написати. П'ять голосів і хтось один міг написати.
ВСЕ НАРОД НІЧОГО ЦіКАВОГо! РОЗХОДЯТеСЬ!
Відповісти
Чимало й таких, хто вимага не грошi, а сексуальнi послуги. З "колишнiх" вартий на увагу професор Василь Степанович Пикалюк, який до 2005 р. викладав у ВДУ, а тепер вже в Криму живе, в Кримському медичному виклада, й став громадянином РФ...
Відповісти
Чимало й таких, хто вимага не грошi, а сексуальнi послуги. З "колишнiх" вартий на увагу професор Василь Степанович Пикалюк, який до 2005 р. викладав у ВДУ, а тепер вже в Криму живе, в Кримському медичному виклада, й став громадянином РФ...
Відповісти
Батюка тут точно не має бути, він нормальний дядько!!! в нас там набагато більші хабарники є...
Відповісти
Батюка треба поставити на перше місце.Знаю Його з іншого навчального закладу:На залік/екзамен запізнювався на 2-3 години.А коли приходив, в нього ніхто просто так не здавав!!!
Відповісти
просто так нічого не буває, або вчиш, або платиш... тут вже сам кожен для себе вибирає. Хабарництво починається з того хто дає... не давай і не будуть брати!!!
Відповісти
рівень "логіки" полішука!!!не більше того
Відповісти
Оце дійсно так!
І список має бути значно довшим
Відповісти
Дурні, нащо людей палити??!!! хочеш вчити вчи здавай сам а ні плати все просто а то вам аби тік полялякати ніц не робити і людей нормальних грязю облити!!!!
Відповісти
а де альошина зифк
Відповісти
Це виглядає, як інформація для необізнаних студентів)) Та що там, навіть як реклама - тільки сьгогдні і тільки зараз залік оптом і вроздріб і т.д))) А якщо серйозно, панове викладачі, звертайтесь до суду! Предмет для позову очевидний. Результати опитування - необ"єктивні, організатори - загналися у грі в чесність. Допомагайте правоохоронним органам - законно доводьте, що та чи інша особа - хабарник
Відповісти
бичук вси питаня виришуе за гроши
Відповісти
студенти небийтесь пишить правду про хабарникив
Відповісти
Писати не мішки носити. Вважаю Самообороні варто було б вивчити питання типу: Що є причиною хабарництва? І тут все просто, адже є одна і визначальна обставина, яка породжує хабарництво - недостойна для достойних викладачів заробітна плата, а це уже питання державного рівня... Можу із впевненістю сказати, що більше 90% викладачів усіх вузів України готові стати в перші ряди для бороттби із хабарництвом, але дайте достойну заробітну плату....
Відповісти
Якщо недостойна зарплата - хай звільняються, або йдуть на додаткову роботу, а то викладач, прохвесор, а сам жодної години не працював в галузі про яку "морозить". Це стосується, в основному, природничих факультетів. Гуманітаріїв сюди можна також припасувати і, було б лобре, щоб викладач ВУЗу не тільки в ВУЗі працював, а й, обов'язково, мав роботу по спеціальності яку готує.
Відповісти
Шановні, ну це ж правда - смі-хо-та.
5 разів пригадали з майже півтори тисячі опитаних, це ж 0,3%, а якщо врахувати, що загальна кількість студентів доходить до 14000, то і взагалі сумніви беруть...
Бачив я те опитування. Таке враження, що запитання, щоб не запарюватись, просто з якогось сайту здерли, ні перевірки на об'єктивність оцінки, нічого.
А оптували як. Не вибірково по кілька людей в корпусі, чи на вулиці, а цілими групами, підчас пар(гуртом і батька легше бити і наклеп на викладача зводити).
І взагалі, якщо вже так ратуєте за чесність то не дивуйтесь, якщо після таких "офіційних заяв" на Самооборону посипляться судові позови.
Краще б займались чимось справді корисним...
Відповісти
а це корисне,бо це правда і тут її замало ще!
Відповісти
ФЕДЧИКУ ПОТРІБНО МЕДАЛЬ ДАТИ ЗА ХАБАРНИЦТВО. ХОЧА ЙОМУ НАПЛЮВАТИ НА ТЕ ЩО ВИ ПИШЕТЕ!
Відповісти
Люстрацію всьому цьому ганебному списку! Нехай не ганьблять наш університет
Відповісти
Я староста, не відмінник, вчуся на платному, 3 предмети здавав у Петрович В.В., ні я і ніхто з моєї групи нічого і не разу не платив В.В. тому це все просто наклеп, написали її ті кому вона не поставила за ,,красиві глазки,,!
Відповісти
в статті лише цифри, які нічим не підтверджені. от якби конкретні матеріали висвітлили тут було б цікавіше. На рахунок хабарників, то це дуже серйозне звинувачення. за наклеп у ЗМІ або мережі Інтернет можна отримати до року виправних робіт, за неправдиве звинувачення в тяжкому злочині - до 2 років обмеження волі. закон прийнятий в січні 2014. навіщо це редакції?

Відповісти
Не сміши мої капці.
Відповісти
Дивно читати таке... 5 років провчилась в університеті і нізащо не платила, а тут роздули... Це просто смішно, стільки говорять зараз про хабарі в СНУ, що про справді корупційний університет Волині всі забули. Це все схоже на серйозний і необґрунтований наклеп. Хто хоче - той вчить, хто не ходить на пари- той платить. А от в Політехнічному не раз кажуть, що екзамени навіть якщо знаєш, то без грошей не здасиш, тому я думаю потрібно розібратись з найкорумпованішими закладами, а то так мені здаєтьчся, що СНУ комусь поперек горла стоїть, що його взялися так серйозно перевіряти
Відповісти
Повністю підтримую!!!
Також провчилася 5 років (на одному з "найкорумпованіших факультетів" як пише ВолиньПост), і близько натяку на якийсь хабар не було!!! Ото тільки фізкультурники просили мячі купити і все)))
Навпаки!!! Університет завжди сприяв навчанню, йшов на зустріч і т.д.
І погоджуюсь з тим, що платить той, хто не хоче вчитися і постійно халявить.
Відповісти
кордунова не бере. минулого року намагались до неї "підійти", так вона відразу сказала, що нічого не буде брати
Відповісти
кордунова брала. чув неодноразово. при чому внаглу. може зараз налякалась трохи
Відповісти
чиста правда, особливо за Яцишину, мало того, що бере 100$, так ще й студентів не поважає зовсім!!!!!!
Відповісти
Головних хабарників Гаврилюків забули. Поцікавтесь як вони живуть, де вчаться їхні діти і т. д. І порахійте чи можна це все мати за зарплату двох педагогів вузу чи навіть проректора.
Відповісти
А чого всі про Коцана мовчать- де він гроші бере? Чи то нікого не цікавить? Про його бізнес теж чогось усі ніби забули. Хай би вирішував - хто він бізнесмен- то хай займається бізнесом поза стінами вишу.
Відповісти
Варто розрізняти тих, хто бере і тих, хто ВИМАГАЄ. Це дві великі різниці. В нас дійсно є такі, які просто вимагають.
Відповісти
Ще забули написати викладачів з економічного факультету там кожен другий бере взятки наприклад Білецька, Черчик, Радіщук
Відповісти
Видно, що тут багато старших
Люди, йти в деканат із заявою про вимагання прирівнюється до самогубства, особливо якшо ти державник( хіба, якшо записати все на диктофон чи камеру, і то не факт, що в деканаті будуть раді герою, який це принесе)
Викладач завжди правий, а студент ніхто і ніщо
Відповісти
Студенти на пари не ходять (або ходять і нічого не вчать і не хочуть), а потім тикають гроші викладачам...а не виходить,то шукають спільних знайомих. Вчилась на історичному і за 5 років не платила нікому. Навчіться не нести гроші,а щось робити. В Бортнікової А.В.,Петрович В.В., Стрільчук Л.В. здавала все без будь яких натяків на гроші
Відповісти
Кордунова не те , що бере , то вона щей сука та ...
Відповісти
Та міжнародні відносини-це повне лайно..., декан-"розумніший" за учня 1 класу, його "заступниці" -це бабці старенькі,як від правди давляться і занижують так оцінки,що страх, а як пропихають своїх,ох ти Боженько...,а як не люблять там реально старанних,чесних.а потім плачуться,що щось не так!А Романюк пані...,ооооооооооо це взагалі страх, а Гресик-її декан юридичного вгамувати не міг, то не жінка, а гуляще опудало зависне...
Не знаю, там мало реально толкових викладачів, в садочку більше знань дають,ніж там...
Хабарництво на міжн. відносинах процвітає,жінка Коцана всім там керує...
Відповісти
брехня! суцільна брехня!!!!
таке враження, що у Вас або були явні проблеми з навчанням на факультеті, або якийсь особистий конфлікт з викладачами чи деканом факультету МВ.
Особливо вражає Ваш відгук про Романюк!!!!
Це взагалі найчесніша, найповажніша, найпринципованіша і найрозумніша жінка, яку я тільки знаю!!!
Тому не слід подавати тут людям тотальну дезінформацію, якщо у Вас "не склалося життя" на факультеті.
Відповісти
Повністю згідний з коментарем, Романюк спаравжній ас у сфері викладання особливо Теорії міжнародних відносин, був свідком коли пані Романюк йшла на поступки студентам тому що вірила що вони стануть кращі, також має й прицими може подати клопотання про відрахування студентів й не раз це доводила, так що Галинка як що ти тупе стерво і ти не отримала хоча б ази поняття про міжнародні відносини це тільки твої проблеми а не викладачів!!!!!!!!!!!!:)
Відповісти
Я до Галинки звертаюся. Ах ти ж падло. Ти вчилося на цьому факультеті?!!!! Якщо ти довзоляєш собі обливати брудом чесних і розумних людей, то вони мають повне право звернутися до модератора цієї сторінки, виявити тебе і подати на тебе до суду. От тоді і побачимо, де раки зимують.
Відповісти
Ану, та хоч в прокуратуру. Да як заведуть діло, да як опитають свідків, то можуть вже і не відпустити того, хто прийшов жалітися на наклеп. є сміливі?
Відповісти
все правильно! особисто стикалась із проблемою, коли Ращинська не хотіла ставити заліка із ОБЖ поки їй не приснесли гроші!
Відповісти
От за цю красуню чомусь ні слова в списках, а між іншим нам на першому курсі нікому з групи залік не вийшов у неї з ОБЖ, хоча і ходили і відповідали і контрольні писали. А потім повиходило по 58 балів, мусили на каву водити заразу.
Відповісти
Петрович бере і завжди брала по "Лесі Українці", хоча іноді полюбляє дорогі цукерки. П"ять предметів і штука пішла. така от проста арифметика.. всі інші лівак якийсь
Відповісти
Люди, де здоровий глузд? Ми йдемо в Європу, так же прагнемо цього (в т.ч. і Самооборона, яка відчайдушно відстоювала проєвропейський вибір студенства на Майдані) Так давайте ж і мислити по-європейськи?!... Я в свій час закінчила юридичний факультет, сказати по правді в мільйон раз "корумпованішого", оприраючись на судження даної статті, Вишу... Не заплатила ні разу...чого?як мені це вдалось?... хммм.., відповідь проста: я хотіла вчитись і я дійсно вчилась! А хто не хотів - той якраз і платив! Так, чула, є у СНУ так би мовити "принципові" викладачі, які стають в ступор...Але якщо ти такий впевнений у своїх бездоганних знаннях предмету - то вперед, дерзай! Є багато способів провчити цього викладача, наприклад, піти на комісію і показати уже там свої знання декільком викладачам, звернутись до завкафедри і здати іспит чи залік йому! Чого ж ні?!... А того, що ліньки вчити;(..І легше піти дати хабар і потім, сидячи на диванчику, розказувати який же ти розумний, що умудрився дати хабаря, а яка ж хтось безжальна скотина, що взяла твої гроші. А потім ще, знову ж таки, сидячи на тому ж клейкому диванчику, від якого попа не відстає, щоб зайнятись чимось і заробити гроші, сидіти і шипіти, що в когось забагато, виявляється, грошей, що хтось не може оприділитись, чи то ректор він, чи то бізнесмен...А покажіть мені, мої ж освічені воїни - антихабарники, де є в законах України таке обмеження щодо суміщення освітніх посад та бізнесу??!.. Це не державна служба, на жаль або на щастя! Бо легко ж бачити, на якій крутій машині хтось приїжає на роботу, але зовсім непомітно, що хтось можливо не відпочиває, поки ви не відлипаєте від дивану і тільки обкакуєте все на світі! Почніть з себе і не тикайте пальцями, краще навчіться тверезо оцінювати інформацію та не піддаватись цим жалким інформаційним війнам. Луцьк - маленьке село, де кожен все про всіх знає...Напевне, сумніви щодо корупціонера-викладача мали б з"являтись тоді, коли він лише на одну зарплату проживає і дозволяє собі шикувати, вчити дітей у престижних Вишах, їздити на крутих тачках...і тд..
Відповісти
В.В.Петрович не бере тільки у студентів тих спеціальностей які відносяться до її кафедри. так що не треба говорити документознавцям про те з чим вони не стикалися. В нас майже весь курс завалила коли вона майже не попалась на факті хабарництва і після того вже вона "стала святою". я на 4 курсі і знаю про що говорю. а всім наступним курсам істориків ще пощастило.
Відповісти
А де про це можна дізнатися? Просто цікаво звідки такі подробиці.Напевно, й ти було серед тих "завальних". ВЧИТИСЯ ПОТРІБНО, А НЕ ПЛІТКИ ЗБИРАТИ ТА РОЗПОВСЮДЖУВАТИ. Звинуватити когось саме найпростіше. Але в першу чергу подивись на себе критично. Тоді тебе точно зарахують до "ліку святих".
Відповісти
А давайте хай Самооборона саме прийме заліки і екзамени і поставить нам усім "5"! Хведчак замість Коцана, Климчук замість Гаврилюк. Рай!
Відповісти
"Серед найбільш згадуваних були факультети: Юридичний, Економічний, Географічний, Інститут фізичної культури, Факультет міжнародних відносин."
А в результаті найбільш корумпованим визнали Інститут іноземної філології... БРАВО!!!
Відповісти
А що хлопців у СНУ навчається у 3,35 раза менше, ніж дівчат???????!!!!!! Звідки такий гендерний дисбаланс? Навіть стихійним опитуванням можна було досягти кращої репрезентативності.
Відповісти
Так і правда.Хто дав такі повноваження самообороні? З якого дива їм можна обходити і порушувати закони у такий спосіб збираючи інформацію? Чи не забагато беруть на себе ці САМОЗВАНЦІ?Ми ж, врешті живемо не у репресивні 30-ті.... Бидло , дійсно, дорвалося до влади, але від того не перестало таким бути...
Повністю погоджуюся із попереднім дописувачем.
І ще питання: а про що думало керівництво вишу, коли давало згоду на опитування? Це ж завідомо була провокація.
Відповісти
Питання не в тому, хто дав повноваження. Хочуть опитати - можуть опитувати. Якщо студенти не відмовляються відповідати на питання, то і немає потреби в дозволах.
Відповісти
Та твоя Санта перша на люстрацію, хай скаже як її дисертація успішно пишеться і за скільки
Відповісти
Не можу збагнути до чого сюди факультет міжнародних відносин впаяли сам навчаюсь на 5 курсі, про хабарнецтво чув плітки але сам з цим за 5років не стикався.
Відповісти
підтримую! я також в шоці, що сюди міжнародні відносини припліли.
Відповісти
УВАГА!!! ОСЬ РЕЗУЛЬТАТИ ОПИТУВАННЯ ПО ХАБАРНИКАХ-ВИКЛАДАЧАХ В ЛНТУ http://www.volynpost.com/news/30513-u-luckomu-politesi-nazvaly-vykladachiv-habarnykiv

ЧИТАЧІ, які постійно в коментах про них пишуть, уважніше читайте новину.
Відповісти
Про Бичука все херня. Він допомагаю вчитися спортсменам.
Відповісти
100%:)))))))))))))))))
Відповісти
про більшість викладачів - чиста правда, особливо за Яцишину.
а про Сторішинець забули?

Тепер головне, щоб ці прізвища отримали покарання за те, що стільки років наживалися на студентах.


P.S. Горіть в пеклі, кляті хабарники!!!!
Відповісти
На рахунок Петрович В.В,то бере вона,брала і буде брати!!!!Ви на її глянте і все ясно відразу.Воне небоїться цього робити.Чоловік її просто в міліції ...чи щось такого....от і все.....Дуже прикро що в нас таким шляхом здобувається освіта....
Відповісти
Оце і правда прикро, що в наших студентів вистачає розуму оцінювати викладачів по тому, як вони виглядають. Яка різниця, де працює чоловік? Чи може ви ще до неї в ліжко будете заглядати??? Оце і рівень освіти і взагалі рівень людини. Ще більше прикро, що ти назвався істориком. Я вже закінчив і пишаюся тим, що я історик.В Петрович вчився і жодного разу не пропонував і не здавав за гроші. Перед тим, як писати коментарі, пам'ятайте, що ви пишете про людей, а не просто про прізвища. Шкода, що серед нас є такі тупі, м'яко кажучи, історики.
Відповісти
Якщо викладач бере хабарі, він має розуміти усю відповідальність цього. А те, що студенти самі пропонують, нічого не знають - це другорядне питання. І суті не міняє. Я не хочу - я не візму. В іншому випадку знайду виправдання. Подивіться на рівень викладання певної частини викладачів. Шановні, лекція не має проходити за принципом "списав і прочитав з книжки". А студенти як ті покірні телята усю лекцію пишуть під диктовку. Що це таке? Нащо тоді той викладач там стоїть? Непоодинокі випадки, коли студенти знають більше, як викладачі. Захист дисертацій - це взагалі... Хоча недалеко від цього пішли захисти дипломних, магістерських робіт. Думаю, що це питання для наступного розслідування. А чому би самообороні не прийти на один із таких захистів. Думаю, що отримали би багато інформації для передачі у відповіді органи. Чому ще у нас процвітає питання, коли студента змушують за кожну енку (навіть, якщо є лікарняний) писати реферат або перекладати 5 сторінок тексту. Що це таке? Шановні виклдачі, не шукайте винних, якщо винні самі - відповідайте згідно закону. і не треба звинувачувати студентів (хоча, вони теж не ідеальні).
Відповісти
Бусленко Політологія
Відповісти
Не знаю 5рокiв провчився на юрфацi неякi хабарi не чув збоку Яцишиноi!!!
Відповісти
Ю.Ю. потрібно поставити на перше місце!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Яцишина бере і нагло!!!!!!і взагалі противна вона баба
Відповісти
Ця противна баба є агентом ФБР, ЦРУ, а також за неперевіреними даними - ізраельської Мосад. Також ще говорять, що вона п"є кров, виє на місяць, а незабаром здійснить сходження на Джомолунгму без альпіністського спорядження. Хоча не впевнена, що попередній дописувач розуміє значення слів, не говорячи про контекст.
Відповісти
Блін, студенти, які так бідкаються про хабарі... До Вас приходили і казали, що от Вам ціна і ніхто не здасть поки не заплатить???? Ні, то нема чого бідкатися, коли ні разу не бути на парах і нічого не знати і самому шукати як і через кого заплатити, а потім ще й винних шукати. Так от, закінчую 5 крс і нізіщо не платила і ніхто в мене грошей не вимагав і навіть не натякав платити, тому ті, що шукають легких шляхів, то щей жаліються. У нашому університеті не так вже й тяжко вчитися, тому піднімайте свої ліниві сраки і не жалійтесь
Відповісти
Я бачу тут і викладачі вже добре коментують, так би мовити , так от що...не сильно старайтесь, тут висвітлені викладачі, які не просто беруть, а беруть в наглу...студент який не вчить і шукає вихід,щоб здати і платить, не буде в опитуванні вписувати якісь імена, це логічно. А от ті хто реально натрапив на свинство по відношенню до себе, ті писали прізвища, чомусь тут фігурують такі, що нічого дивного я в цьому переліку не бачу...
Відповісти
шановні, ось я навчаюсь на 4 курсі економічного, повірте...там все реально здати без хабарів.....
там такий принцип- ходиш на пари, все вчасно здаєш, оримаєш чесно зароблену оцінку...ось так от....
а ті, хто не вчиться, тільки і вміють давати хабарі!!!
до чого я веду, самі студенти винні в тому, що в університеті є корупція!!!
Відповісти
Бувший студент 22 травня, 17:37 Я до тебе.
Що ти взагалі таке говориш???!Рівень людини....пфф....а сам ти думав перед тим як писати???"тупі історики"...Мало ти знаєш за Петрович....Мені такі факти розповідали,що я просто плакала,томущо реально було жаль людину,яка немала чим заплатити,а іншого виходу небуло....отак от...
Відповісти
За Петрович, на відміну від тебе, знаю більше. А ти чула дзвін і не знаєш де він. З Петрович були і на практиці, і здавали і ні в кого вона нічого не вимагала. І розуму в нас вистачало здавати самим. А ти назбирала пліток і тут пфф-каєш. Переходити на особистості, з'ясовувати як і хто виглядає і в кого де працюють чоловіки, батьки і діти - просто низько. Тобі треба плакати від свого рівня вихованості, а не від "фактів". Чого це в твого "факта", або в тебе не вистачило духу звернутися куди треба і розповісти про факти???????? Як ти така розумна - називай прізвища в кого брала, чи хто рпопонував, чи хто за кого просив. Відповідати повинні обидві сторони. Розкаркалися тут як ворони, а самі ховаються за ніками і анонімками. Отака ваша правда?
Відповісти
Всім студентам з кого Яцишина брала по 100 долл.Увага-пропоную конфіденційно всім студентам повернути по 1000 долл.Кошти легальні підтверджені моею деклараціею про доходи.Кількість тих хто звернувся обовязково дам знати університетській громаді.І ще в шлюбі прожив 25 років. Наташа ніколи не була бабою ні за формою ні за духом.Більше коментувати не буду.Низько!
Відповісти
Читаєш коментарі деяких студентів з історичного і задумуюсь... Ви що сліпі і глухі. Наш факультет корупований повністю. Викладачів які не беруть можна на пальцях однієї руки перерахувати. А про коментарі в яких говориться, що мов студенти нехочуть вчити то й платять, то скажу наступне: ВИКЛАДАЧ МАЄ СТАВИТИ ЗА ЗНАННЯ, ЯКЩО ЗНАНЬ НЕМАЄ НЕСТАВИТИ. Це не означає що треба брати гроші. Крім того такі викладачі як Бортнікова, Стрільчук та Петрович дійсно хабарники.
Відповісти
Ректор та Проректор безграмотні. Прошу на перездачу.
Відповісти
Бувший студент
Вгамуйся людино!!!!!А ти не ховаєшся????за ніками))))ха-ха....
Все тут добре написано і правда,доречі.
Відповісти
Так я і прошу вгамуватися. Правда в кожного своя, а будь-які звинувачення повинні бути доведені. Якщо не так, то вони залишаються лише плітками.
Відповісти
Баба Параска згадала, бо тут усі розкудахтались про викладачок, це їх справа, барін - хазяїн. Копати треба глибше. Чому ніхто не згадав про Санича на істфаці. Його двері не закриваються під час сесії, як так, то його на роботі не зловиш, а коли сесія працює в три зміни. Думаю, пора на пенсію головному рішалу факультету. Чого молодь не беруть на роботу, скільки на факультеті талановитих хлопців, асів в програмах, дорогу молодим не корумпованим спеціалістам. І хай декан не каже, що не помічає. У нас рішають всі кому не лінь, навіть гардеробщики мають по 20 племінниць під час сесії. Кумедія.
Відповісти
Кордунова тут справді ще та хабарниця
пригадую як ми мали з нею справи
замість себе посилала аспірантку ну а ми по-ьрішки набирали бали, в кінця прийшла вона всі бали замалювала і на екзамен, але то фігня
тьотка не вміняєма ЇЇ як собаку тифозну пристрелити
Які вирази вона використовує аби глумитись зі студентів, на очах у інших викладачів, їй якось пох на мораль етику
аби залякати студентів і хабарчика взяти
тільки знашої групи 3 мусили платити, щоб залишитись при степендії і писати "тест" на 100балів
оце то психолог
Відповісти
Яцишин красаваааа!!!!
Відповісти
Про Гаврилюків правду люди кажуть. Їхні родичі-студенти отримують стипендію за "просто так".
Відповісти
Чому ніхто не згадав про Осипа з хімічного факультету?Бере шалені суми,через 10 людей!!!Не платила в нього то здала за третім разом.
А у Стрішинець з економічного ціни ростуть з кожним роком!!!
Відповісти
А чому мовчать про сімейний підряд Кравчуків-Юхимюків!!! В університеті вже цілі династії. Вся сімейка має добрі розцінки. ЛЮСТРУВАТИ негайно!!!
Відповісти
А як вам тандем "папа здає - доця рішає", папа бере з кожного, доця читає кожному. Папа почув кожного і на курорт. Пара ха-ха-ха (у доці неадекватно весело). Тупо. Наливайка Наливайко!
Відповісти
Звісно, не мені судити, але хабарництво процвітає на всіх факультетах СНУ. Факультет психології яскравий приклад. Заплатив - здав, не заплатив - 74 бали або 59. І взагалі, є вибрані студенти, яким завжди допомагають, інших - "валять", це стосується державників, висновки робіть самі... Це звісно, стосується не всіх викладачів, є ті, які хочуть навчити, але їх дуже мало... Напевно, я ніколи не зрозумію цієї системи... Дуже надіюсь, що хоч один викладач прочитає це повідомлення, і зрозуміє, що щастя не в грошах, не треба бути настільки жорстокими, світ і так жорстокий...
Відповісти
Потрібно чітко вказуватихто бере, скільки і за яких обставин. Бо це дуже розмита інформація.
Відповісти
Викладач з охорони праці на виробництві ,Ігнатов, хабарник ще той. (200 гривень 3). в нас багато хто платив йому. крім того маразматик старий
Відповісти
Чубоху забули,ще та....
Відповісти
Федчик Юрій Юрійович,з Брониці Камінь-Каширського району родом,зі своїх же односельців мінімум 7 разів брав по 3000-5000 гривень.
Відповісти
Останні новини
У найбільшому виші Волині назвали викладачів-хабарників
20 травень, 2014, 21:59