У Луцьку один терапевт – на 3 тисячі пацієнтів

У Луцьку один терапевт – на 3 тисячі пацієнтів
У Луцьку 15 лікарів обслуговують 50 тисяч людей за 1700 гривень у місяць.

На молоде поповнення з медичних вузів тут також не сподіваються, повідомляє 11 квітня ICTV.

У міських поліклініках Луцька один терапевт обслуговує понад 3 тисяч пацієнтів, хоча за нормою має обслуговувати не більше двох. Медики замість семи з половиною годин щодня працюють понад одинадцять.

«Майже в кожного по півтори дільниці. Одна дільниця без лікаря, і значить одну дільницю ділять на двох і додатково нам не оплачується. Тобто ми тільки на ставку працюємо», – зазначає терапевт поліклініки №1 Інна Пахолюк.

15 сімейних лікарів обслуговують понад 50 тисяч городян, приймають пацієнтів у поліклініці і виїздять додому. Поки справляються, однак якщо найближчим часом не з’явиться лікарське поповнення, допомоги сімейного терапевта лучани можуть не дочекатися.

«Якщо людина з температурою чекає півдня лікаря, то я не думаю, що це добре. Поки лікар закінчить прийом, поки приїде, то вибачте, можна Богу душу віддати», – каже пацієнт Володимир Філоненко.

Професія сімейного лікарня не престижна і малооплачувана. Молоді медики братися за цю справу не хочуть, а як привабити випускників медичних вишів – головні лікарі та чиновники не знають, адже роботи багато, а зарплата мала.

«Середня заробітна плата сімейного лікаря складає приблизно тисячу сімсот гривень. І тому йти працювати в сімейну медицину, займатися на території профілактикою, ходити між будинками… Ну не прагне до цього молодь, на жаль», – зазначає головний лікар поліклініки №1 Ігор Гнетньов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи можна приймати розторопшу цілий рік
Відповісти
Останні новини
У Луцьку один терапевт – на 3 тисячі пацієнтів
11 квітень, 2012, 10:31