Суд змусив ЦВК реєструвати російських спостерігачів на виборах

Суд змусив ЦВК реєструвати російських спостерігачів на виборах
Суд скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації російських спостерігачів від організації "Європейська платформа за демократичні вибори".

Про відповідну постанову Київського апеляційного адміністративного суду повідомив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, - пише ТСН.

Він наголосив, що рішення суду до ЦВК ще не надійшло. За його словами, після отримання документа Центрвиборчком буде приймати рішення про реєстрацію цих спостерігачів.

Разом з тим, пізніше на прес-конференції Магера висловив думку (підкресливши, що воно особиста), що ЦВК не варто оскаржувати рішення суду, а слід його виконати.

"У мене особисто немає бажання, щоб Центральна виборча комісія подавала апеляцію на це рішення суду... Я не хочу критикувати рішення суду, на мій погляд, ЦВК слід ухвалити рішення суду, як даність, і виконати його", - сказав він.

Згідно із заявкою організації "Європейська платформа за демократичні вибори" на виборах президента України бажали зареєструватися понад 800 російських спостерігачів.

Акредитація спостерігачів від міжнародних організацій на виборах завершилася 19 травня, всього було зареєстровано 2784 міжнародних спостерігачів.

Зазначимо, що заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров заявив 22 травня, що спостерігачі від СНД як організації і від Російської Федерації не зареєструвалися, хоча мали можливість подати заявки до 17 травня.

"Причини мені невідомі", - сказав він. Як повідомлялося раніше, Росія відмовилася направляти в Україну спостерігачів на вибори 25 травня. У Держдумі кажуть про свої претензії до змін у законодавстві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд змусив ЦВК реєструвати російських спостерігачів на виборах
22 травень, 2014, 16:04