На Волині видурювали гроші просто на дорозі

На Волині видурювали гроші просто на дорозі
Ковельські міліціонери затримали пару шахраїв-«гастролерів» з Черкащини, які промишляли на волинських дорогах.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Нещодавно громадянин Білорусі 39-річний Олександр Д. звернувся до правоохоронців з заявою про те, що його ошукали на 300 доларів на дорозі Київ-Ковель-Ягодин.

За оперативною наводкою потерпілого, зловмисники невдовзі були затримані ковельськими міліціонерами. Шахраї виявилися мешканцями міста Умань Черкаської області, вже тривалий час «гастролюючи» територією України на сірому «ВАЗі 2108».

Як розповів начальник сектору карного розшуку в Ковелі майор міліції Ігор Дорохольський, шахраї через нібито несправність зупинили вантажівку, за кермом якої перебував потерпілий. Коли Олександр вийшов із автомобіля, зловмисники підкинули йому гаманець, а відтак у подальшому спрацювали за відомим сценарієм із «куклою».

Маючи серйозний кримінальний досвід за плечима (чоловік раніше судимий за скоєння тяжких злочинів), один із шахраїв вміло перерахував гроші потерпілого, а потім нібито повернув їх назад. Однак до спритних пальців шахрая «приклеїлися» 300 доларів США, повідомляють в СЗГ УМВС України у Волинській області.

Наразі підозрювані затримані. За даним фактом порушена кримінальна справа.

Довідка

Шахрайство за методом «кукли». Зловмисники зі своїми жертвами розігрують таку собі невеличку театральну сценку. Людині підкидають «куклу» – гаманець або щось схоже на згорток грошей у прозорому пакетику. Жертва помічає підкинуту наживку одночасно зі зловмисником. Останній піднімає «знахідку» та пропонує жертві розділити гроші порівну. З цією метою відводить жертву, яка уже подумки привласнила ці гроші, малолюдне місце, де одразу ж з’являється ще один фігурант – нібито власник тих самих грошей і гаманця.

Розгніваний «власник» висловлює претензії до жертви й до свого спільника, який незабаром й зовсім зникає. Тим часом зловмисник вдається до психологічного тиску на розгубленого потерпілого, змушуючи його витрусити вміст усіх кишень та сумки. Як правило, жертва опору не чинить, натомість починає виправдовуватися перед негідником. Непомітно для жертви, шахрай просто забирає виявлені під час «обшуку» гроші або інші цінності та теж зникає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині видурювали гроші просто на дорозі
12 квітень, 2012, 10:47