Оголосили мобілізацію в батальйон «Донбас»

Оголосили мобілізацію в батальйон «Донбас»
Офіційно оголошена мобілізація в батальйон спецпризначення "Донбас" Національної Гвардії України.

Основні критерії відбору бійців: патріотизм, готовність битися і в разі потреби віддати життя за Батьківщину, довідка про проходження медкомісії, вік від 18 до 55 років, - пише Дзеркало тижня.

"Основними напрямками його роботи буде проведення розвідувальних, протидиверсійних, штурмових операцій; посилення охорони державних кордонів від диверсійних і терористичних груп ", - йдеться в повідомленні.

Планують, що "Донбас" стане експериментальним батальйоном нового типу, в якому бюрократична процедура набору буде зведена до мінімуму, у зв'язку з прискореними темпами його формування.

На сьогодні вже розробляється навчальна програма, що дозволяє швидко і ефективно підготувати бійців, з упором на специфіку поставлених перед ними завдань.

Посилена мобілізація ведеться з метою набору максимальної кількості добровольців в батальйон.

Так як батальйон умовно буде поділений на три частини, які увійдуть до складу різних силових структур Української держави:

"Перша - до складу Національної Гвардії, підконтрольній МВС; друга - в 24-й батальйон територіальної оборони, підконтрольний Міноборони України; третя його частина так і залишиться як загін народного ополчення - братиме участь в обороні 4-х районів Західного Донбасу - Добропільського, Великоновоселківки, Красноармійського та Олександрівського", - говоритися в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Паша, ау-у? Ігоре, не чути? Пане редакторе, як там ВО "Майдан", отримало цю інформацію?
Відповісти
Ждем новую статью от пана Котлюка "Чому я пішов добровольцем в батальйон "Донбас по прикладу Яроша", а от пана Моклицы новых пазлов, которые сложатся у него в голове на месте, так "навіщо інсценувати АТО".
Відповісти
Цензура ВП на "высшем уровне": нравится - публикую комментарии, не нравится - не публикую. И как это выглядит в свете "европейских ценностей" на свободу слова?
Відповісти
Не бачу сенсу йти у батальйон, який невiдомо хто створив, та командир якого - анонiм, котрий сховався за псевдонiмом "Семен Семенченко", боючись навiть представитись, хто вiн. Чим не другий "Дарт Вейдер"?
Відповісти
Жаль, хлопцы что погибли, не знали такой отмазки((
Відповісти