Волинське село тероризує невідомий палій

Волинське село тероризує невідомий палій
У селі Залісся Камінь-Каширського району жителі, налякані підпалами, не відчуваючи допомоги міліції, вдаються до самооборони.

Про це пише газета Волинь-нова.

Усе почалося з садиби Сергія Клотчика. Тут пізньої осені вночі загорілося сіно в сараї. Згоріла і літня кухня.

Підпал виявили також в іншому місці господарства, де зберігалося зерно.

Через два тижні у нього загорівся хлів. На щастя, дах був покритий бляхою, тож вогонь швидко погасили, хата не постраждала.

На другий день Водохреща цього року загорівся сарай із сіном в Івана Карпука.

Після того, через два місяці, спалахнув сарай з дровами у Надії Кереб. Сталося це відразу по опівночі, ще молодь гуляла, пожежу погасили навіть до приїзду вогнеборців. Чоловік Надії Іванівни перебуває на заробітках у Москві, жінка доглядає двох дітей.

Якби не люди – згоріло б кілька хат…

У ніч з 26 на 27 березня загорілися прибудови в сусіда Надії Кереб — Віктора Приймачука. Господар розповідає про той страшний випадок:

«Я з двома хлопцями обкладав у будинку плиткою стіну. Сіли вечеряти десь опівночі. І раптом — тріск, відблиски вогню. Загорівся дерев'яний гараж, сінник, дрова... Випустили з хлівів свиней, корову, коня, який уже стояв на колінах. Якраз купив зерно... Збіглось усе село. Іван Карпук, який теж погорів, надбіг одним із перших у тапочках і без шапки — раптом ми спимо. Якби не люди та пожежні, які прибули через хвилин 20-30, згоріла б не тільки моя хата. Захищали і сусідню будівлю, пожежа могла б захопити весь куток»

Згодом виявилося, що ще в серпні 2011 року серйозно постраждав колишній зять Віктора Приймачука, який раніше працював у міліції. У нього в Ковелі підпалили недобудований будинок, який йому дістався після розлучення з дружиною, себто доньки Приймачука. Тоді підозріння щодо підпалу впало на самого Віктора Приймачука. Йому довелося давати пояснення в міліції. Палія не виявили.

Минулого року хтось підпалив хлів матері Віктора Приймачука, яка проживає в селі Олександрія цього ж району. Згорів кінь, який у ньому утримували молоді сусіди. Особу палія не встановили.

Не пощастило близькому родичеві Приймачука — Володимиру Глущику, в якого також згорів сарай, а нещодавно в Нуйно, як стемніло, загорівся залишений ним автомобіль.

А нещодавно на пошту у Залісся потрапив анонімний лист, кинутий у скриньку в Камені-Каширському, без марки на конверті, з погрозою на адресу Віктора Івановича Приймачука….

«Є матеріал для аналітиків. Віктор Приймачук чимало років працює лісником Нуйнівського лісництва Камінь-Каширського держлісгоспу. Відгуки про нього як про працівника та людину якнайкращі. Зрозуміло, що міг комусь не догодити. Але ж також палили господарські будівлі в людей, які не мають жодного відношення до його роботи. Який зв'язок цих сусідів із лісником Віктором Приймачуком, із чим це пов'язано?», - пише кореспондент Волині-нової.

Псих?

Розмови серед залісчан усе про те ж: які причини підпалів садиб зовсім різних людей, навіть не родичів? Ніколи нічого подібного в селі не траплялось.

Начальник райвідділу міліції Валентин Чих, а також дільничний інспектор Віктор Шевчик, вважають, що палій з місцевих, можливо, людина з психічними відхиленнями.

Подібну версію висунув і сільський голова Олег Семенюк. Він сказав, що в село приїздив заступник начальника райвідділу внутрішніх справ.

* * *

А останніми днями в господарстві сільського жителя Володимира Глущика вночі сусід помітив невідомого, який втік. Уранці біля будівлі знайшли ганчірку, облиту пальним.

Надійшла заява від погорільців у прокуратуру області. Як повідомив по телефону начальник райвідділу внутрішніх справ Валентин Чих, проводяться оперативно-розшукові заходи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НП, пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зависники.на закарпатті так там палять-олігархічні джипи це підтримується народом.
Відповісти