Заступника губернатора Волині звинувачують в фінансових махінаціях

Заступника губернатора Волині звинувачують в фінансових махінаціях
Заступника голови Волинської обласної державної адміністрації та екс-ректора Луцького інституту розвитку людини "Україна" Романа Карпюка колишні колеги звинувачують у фінансових махінаціях.

За словами проректора з економічних питань — головного бухгалтера університету "Україна" Валентини Журавльової, йдеться про нанесення збитків обсягом приблизно 10 мільйонів гривень, - пише Урядовий кур'єр.

"Найперше університетська перевірка виявила ретельно приховувану інформацію про кримінальні провадження, відкриті щодо діянь пана Карпюка вже давно", - каже вона.

Посадовець розповіла, що Карпюк отримав для інституту декілька автомобілів марок "Форд" та "Фольксваген", які він нібито передав приватному підприємству, не взявши на баланс навчального закладу.

Також в університеті заступнику губернатора закидають махінації з площами, на яких розташований університет, та лабораторією фізичної реабілітації, в яку, за словами Журавльової, обладнання придбали у фірми колишнього ректора з націнкою у майже 2,5 раза.

"Загалом перевірка університету "Україна" встановила, що ректор Луцького інституту розвитку людини університету "Україна" завдав громаді збитків на суму майже 10 мільйонів гривень. Порадившись, керівництво ВНЗ вирішило, що ці кошти він має якнайшвидше повернути на баланс навчального закладу", - каже Журавльова.

Президент університету, доктор технічних наук, професор Петро Таланчук каже, що Карпюк й нині приходить до інституту.

"Так само і Роман Петрович після його звільнення наказом по університету майже щодня продовжує відвідувати рідні стіни інституту, хизуючись депутатським мандатом та посадою заступника голови Волинської ОДА з гуманітарних питань", - стверджує посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Карпюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Порадившись, керівництво ВНЗ вирішило, що ці кошти він має якнайшвидше повернути на баланс навчального закладу )))....а можливо це суд має вирішити ! а ще кажуть що не пишуть заказуху ..тьху
Відповісти
Явно замовна "статейка". З сумом спостерігаю, як Волинь POST поступово скочується до рівня туалетного папірця. Валентина Журавльова , аферистка в якої "рильце в пушку", особа давно відома волинянам, прекрасно знає, який тиск був на пана Карпюка зі сторони колишніх можновладців (Климчука і його команди) , коли Карпюк, як депутат обласної Ради, відмовився голосувати за креатуру Климчука - пана Войтовича. Щоденні перевірки інституту всіма можливими інстанціями , включаючи насінневу інспекцію, різного роду "маски шоу" практично паралізовували навчальний процес у вузі. В результаті перевірок – висмоктана з пальця (чи іншого місця нижче пояса) кримінальна справа, по якій давно суд прийняв рішення. До пана Карпюка претензій ніяких. Про всі перипетії цієї справи той же Волинь POST інформував волинян . "Найперше університетська перевірка виявила ретельно приховувану інформацію про кримінальні провадження, відкриті щодо діянь пана Карпюка вже давно", - каже вона. (Журавльова)!!! Всі ці підкилимні ігрища затіяні з однією метою – рейдерське захоплення інституту.
Після призначення Карпюка на посаду заступника губернатора, до речі цілком зрозуміле і логічне призначення ( на останніх виборах на його рідній горохівщині, виборчий округ № 20 більше 30 тис. виборців віддали за нього свої голоси) місце ректора стало вакантним. І от такі безпринципні «високоморальні» особи , як Журавльова, почали розсилати студентам і викладачам інституту пасквілі буцімто Карпюк звільнений у зв’язку з порушенням трудової дисципліни, умов контракту і т.д. і т.п. Це практично нічим неприкрита спроба «вчорашніх», яким в політиці виборець давно сказав своє «ФЕ» взяти реванш хоч в привласненні чужого під «шумок» коли погляди чесних людей спрямовані на південний схід України
Дана пісянина вводить в оману волинян, обливає брудом поважану людину (не буду за браком часу і місця перераховувати всі заслуги Р.П.), яка практично з нуля створила на Волині третій по чисельності і перший по багатьом іншим показникам, вищий навчальний заклад, де мають змогу безкоштовно навчатись інваліди, спортсмени та інші категорії громадян.
Відповісти
Такі,як Карпюк розвалили партію "Батьківщина",через таких ,як Карпюк зменшується довіра до лідера партії Юлії Тимошенко. Тому ,якщо Юлії Тимошенко прагне далі перебувати наполітичному олімпі , то має дуже ретельно підбирати собі членів партії, а не то на парламентських виборах буде повний провал.
Відповісти
Добре, що хоч Пустовіт з гідністю представляє партію.
Відповісти
Ще не вечір,він теж обс..ериться так само як і Юля зечку геть!!!
Відповісти
"Керівництво ВНЗ вирішило...", а де ж те керівництво було, коли весь цей дерибан відбувався? не вірю, що головний бухгалтер університету ні сном, ні духом про справи ректора; у всіх "рильце в пушку", просто хтось не захотів поділитись))
Відповісти
Мда...гарних пустовіт собі заступників набрав 10 млн. привласнити-неслабо)
Відповісти
Юліне місце не на Олімпі, а мягко кажучи в темній печері Олімпа!
Відповісти
"Карпюк отримав від для інституту декілька автомобілів марок "Форд" та "Фольксваген". Я не зрозумів від чи для?
Відповісти
Для себе
Відповісти
Явно замовна "статейка". З сумом спостерігаю, як поважна газета поступово скочується до рівня туалетного папірця. «Загалом перевірка університету «Україна» встановила, що ректор Луцького інституту розвитку людини університету «Україна» завдав громаді збитків на суму майже 10 мільйонів гривень. Порадившись, керівництво ВНЗ вирішило, що ці кошти він має якнайшвидше повернути на баланс навчального закладу» Яка перевірка , хто? Важко сказати, чого тут більше - абсолютного цинізму , правового нігілізму чи примітивної жадоби до чужого. Завтра вони «порадяться і вирішать» повернути громаді 100 млн. і в зелених папірцях . І що це за міфічна громада, якій всі винні. У всі часи негідники намагалися маскувати свої мерзенні вчинки відданістю інтересам громади, моральності і любові до ближніх.
Відповісти
гнати таких вчених вони гирши за пр
Відповісти
Пане Віталію г чи Віталію гр. ,ви мабудь,з того штабу на першому поверсі інституту, які баламутять і брешуть працівникам і студентам вузу- заставляють писати заяви в неіснуючий вуз, або ще краще стати на біржу праці - де Карпюк вже за них "домовився" за його словами.- це так він дбає про людей?Це люди за 15 років праці в інституті не можуть забрати свого стільчика , забрати свою папку....... мабудь з вами добре ділились....."Журавльова знана на Волині" - у вас що- агонія брехні? Просрати такий Вуз.....? оце докерувався ? оце у нас така влада , аце ж так і живемо - прикро.....
Відповісти
"Це люди за 15 років праці в інституті не можуть забрати свого стільчика?" Цікавий якийсь волинянин...якщо приніс стільчика з дому - забирай! А якщо просто посидів на ньому і він уже твій, то йди краще в автосалон посиди в мерседесі.
Відповісти
БРЕХУН І ЗЛОДІЙ - а про машини це правда!!!!!!!!!!!!!!!! відмазався !!!!!!!!!!!
Відповісти
А цей Карпюк не родич мусора по кіберзлочинності Карпюка О.М.?
Відповісти
Має бути або повна люстрація, або двойні стандарти знову викличуть Майдан! До речі, пан Карпюк, якщо білий і пушистий, нехай подасть в суд на пані Журавльову за наклеп!!!
Відповісти
Вам аби всых обісра*и.
Відповісти
люди добрі, хто керує областю, що зроблено після майдану = нічого і ще раз нічого, крім війни, смертей і постійних провалів. так, відновити все і відразу, складно. але блін, що робить пустоцвіт і нові його заступнички, їх ніде не видно. пустовіт тілько по підприємствах розїджається і знайомиться з виробництвом???? Стидно на все це дивитися. ТО нехай візбме проспект підприжмств і прочитає,хто і що виробляє. І не тратить часу, а щось путнє зробить для області, бо ж ні хрена не робиться.шкода за таких бездарів.
Відповісти
А ще він очолює реєстрове козацтво на Волині.
Духовність, патріотизм і таке інше...
Вічно п'яний алкаш
Відповісти
він очолює Волинське козацтво.
Оце так духовність і патріотизм
Відповісти
Вже розвалив інстиут, то тепер хоче створити новий, бо цей вже бракований, потім буде інший і так далі... все одно при владі. Ото за це особисто я там стояв, не буду говорити що у Києві на майдані, але у Луцьку був, щоб прийшло - Гузь, Пирожик, Карпюк, ну ще куди не йшло Собуцький, Пустовіт не поганий дядько, хоча трохи слабкуватий для цієї посади.
Відповісти
Шановні, я одна із тих хто працював в інституті і працює там нині,і можу вас запевнити ніякого рейдерського захвату не було!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Просто Карпюк Роман Петрович вигнав колектив і студентів на вулицю як прокажених собак, залякуючи нас своїм депутатським мандатом і спираючи все на базову структуру. При цьому В ДАНОМУ ІНСТИТУТІ ВІН ЗАРОБИВ ШАЛЕНІ СТАТКИ, хто тут працює знає про що я. Так, що шановний Романе Петровичу не позортеся всі знають крім вашої свити що ніякого рейдерства не було!
Відповісти
Для Віталія Г. Цікаво, а чим Валентина Журавльова знана у Луцьку? Я "лічно" таку не знаю! А ось Ромчик - знане г....! Відгук, думаю замовлений.Таке враження, що людина вариться у тому: все чітко знає. І ще : про рейдерство - не по приколу! Я так розумію, що Лірол - частина універсиету, то який же це рейдерський захват? Не млжна захопити свою власну частину! А ось порядок комусь наводити дуже не хочеться! Та доведеться!
Відповісти
Колеги (колишні) пана Карпюка з Києва настійно радять йому не позиватися до суду ні на керівництво університету «Україна», ні на газету «Урядовий кур’єр». Адже так на поверхню спливуть нові факти та подробиці, які зовсім не потішать Романа Петровича.

http://ukurier.gov.ua/uk/articles/diyalnist-kolishnogo-rektora-zavdala-miljonnih-zbi/
Відповісти
Я бачив Наталя рейдерський захват і ти брешеш про те що Карпюк когось виганяв, я особисто стояв біля витоків інституту бачив через що ми пройшли за 14 років а Таланчук і його молода команда яка стала банкротом через гроші облила брудом керівника і трудовий колектив і практично знищила результати нашої праці. Хай буде на совісті всіх шавок які брешуть про те чого ніколи не бачили.http://tvi.ua/program/2014/06/22/znak_oklyku_chomu_dlya_prykordonnykiv_zakupyly_palyvo_za_zavyschenymy_cinamy
Відповісти
Останні новини
Заступника губернатора Волині звинувачують в фінансових махінаціях
03 червень, 2014, 14:34