Мусульмани стали на захист УПЦ КП в Криму

Мусульмани стали на захист УПЦ КП в Криму
Духовне управління мусульман Криму закликало кримську владу покарати винних в утисках та нападах на духовенство та парафіян УПЦ КП.

Про це йдеться у зверненні Муфтіяту до влади Криму, - пише видання Тиждень.ua.

"Духовне управління мусульман Криму висловлює глибоку стурбованість з приводу протиправних дій окремих осіб щодо духовенства в Криму, до якої б конфесії вони не належали. Муфтіят Криму звертається до кримських властей з проханням знайти і притягнути до відповідальності винних у тому, що відбулося", - повідомляє прес-служба ДУМК.

Зокрема у прес-службі нагадали, що вранці 1 червня у селі Перевальне Сімферопольського району група озброєних осіб, виламавши двері, увірвалася в храм Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патріархату. Невідомі люди зайняли приміщенняі не допустили до служби настоятеля храму протоієрея Івана Катькало. На священика напали, а його авто розбили. Під час інциденту постраждали також прихожанка церкви і дочка священика, яка страждає на церебральний параліч.

"Це неприпустимо, коли в багатонаціональному Криму, який став рідним домом для багатьох народів, священнослужителі та парафіяни зазнають утисків. Заради мирного майбутнього всіх жителів Криму, винні у скоєному зобов'язані понести покарання, щоб запобігти повторенню подібних випадків", - цитує прес-служба Муфтія мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєва.

Духовний лідер мусульман Криму також нагадав, що до цього часу нічого не відомо у справі мусульманина - кримського татарина Решата Аметова, тіло якого з ознаками насильства і тортур знайшли 15 березня 2014 поблизу с. Суничне Білогірського району.

Нагадаємо, що в с. Перевальне у неділю 1 червня люди в формі російських козаків з нагайками і битами розгромили Храм Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ (КП), а також не пустили прихожан до церкви, перегородивши дорогу, і пошкодили їм автомобілі.

Церква розташована на території української бригади берегової охорони, яка після анексії Криму була захоплена російськими військовими підрозділами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мусульмани стали на захист УПЦ КП в Криму
04 червень, 2014, 10:31