У Луцьку бунтують проти «Show basilic»

У Луцьку бунтують проти «Show basilic»
У Луцьку людям заважають спати нічні гульки у барі-ресторані «Show basilic».

Обурені мешканці багатоповерхівки, що знаходиться поруч із нічним закладом, прийшли на засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва при Луцькій міській раді з вимогою обмежити його роботу.

Заклад працює до 6:00, мешканці ж хочуть, аби він зачинявся о 23:00.

Як повідомив під час засідання координаційної ради заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, до мерії надійшли скарги від мешканців багатоповерхівки на Словацького,12. Їм не до вподоби сусідство із будинком нічного клубу «Show basilic», що знаходиться за адресою Словацького,7. Гулянки до ранку, шум, крики та постійний скрип гальм і вереск клаксонів не дають їм спати.

Як розповідає один зі скаржників Володимир Ніколайчук, робота клубу створює страшенний дискомфорт. Відвідувачі, які ходять на вулицю на перекур, постійно кричать, трапляється, що й з’ясовують стосунки між собою. Не дають відпочити.

Представник клубу «Show basilic» Світлана Корольчук теж завітала на координаційну раду. Жінка стверджує, що, попри те, що заклад має дозвіл працювати до 6:00, зачиняється він значно раніше. Зазвичай десь о 24:00 годині. І лише в деякі дні може збільшити робочий графік до 03:00. Дискотеки у барі-ресторані не організовують, - запевнила Корольчук.

Вона переконує, що заклад повністю готовий до роботи у нічний час: є тривожна кнопка й понад 30 відеокамер, а охорона забезпечує громадський спокій.

Як повідомив Тарас Яковлев, він намагався особисто зафіксувати порушення у цьому нічному закладі, однак нічого так і не знайшов. Тому пропозиція щодо обмеження роботи «Show basilic» йому видалася не актуальною.

За словами Яковлева, мешканці такого міста як Луцьк «не можуть лягати спати з курми». Мовляв, слід звикати до урбанізації. Його підтримали й інші члени координаційної ради: Ігор Третевич та Ігор Дильов.

За словами Третевича, людина, яка хоче тиші й спокою, їде жити у село, а не селиться у самісінькому центрі міста. А от Дильов переконаний, що у «Show basilic» збирається рафінована публіка, яка поводиться культурно, а не так, як «публіка у третьосортному генделику».

Мешканців обурили такі фрази підприємців. Однак вони готові були піти на компроміс й запропонували, щоб два дні у тиждень: у п’ятницю та суботу заклад працював хоч до ранку, у решту днів - до 23:00.

Врешті, коли питання поставили на голосування, лише 2 з 9 членів підтримали ініціативу щодо обмеження роботи закладу. Також члени ради рекомендували посилити охорону на території «Show basilic», а зі свого боку обіцяли, що управління транспорту та з’язку допоможе владнати проблему із паркуванням автівок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не Третовичу і Дильову вирішувати,о котрій годині треба лягати спати людині ,навіть якщо вона проживає в центрі центру,це по -перше.А "рафіновану "луцьку публіку ми знаємо ,частина її тусується в не менш "рафінованій" грандволині,доганяючись під ранок пивком і кавою біля цілодобового шалманчика на зупинці навпроти...
Відповісти
в мешканців будинків, що навпроти Карабаса Барабаса. Щовечора шум, гам, нецензурна лайка відвідувачів, які виходять на перекур. Пройти повз неможливо і небезпечно - запльована бруківка і купа п'яних.
Відповісти
Повністю підтримую Петра! Я теж мешкаю у центрі Луцька і мене дратує звуковий режим міста. Мене обурюють вуличні музиканти різного пошибу та вправності, котрі отаборилися на вул. Лесі Украінки та водночас, "переграють" один одного створюючи нестерпну какафонію. Мене дратують бесконечні цигани, котрі годинами завивають, випрошуючи гроші на чергову міфічну операцію. Мене дратує цілоденно горлаючий рекламний монітор над магазином "Комп'ютерний всесвіт". Мене дратують нічні матюки та лайки підгулялоі публіки. Чомусь нікого не турбує те, що усе це відбувається на вулицях, де розміщені житлові будинки та офісні приміщення, що вдень тут працюють люди, а увечері вони ж після трудового дня мають бажання і повне право відпочити. На скарги про порушення звукового режиму не реагує ні міліція ні міська влада. Я народилася у цьому місті і усе життя прожила у його центрі. Це моє місто і моє середовище проживання, а не тих новоявлених " бізнесменів-полішуків" , котрі понабудовували на перших поверхах житлових будинків різного кшталту генделиків та крамниць обізвавши іх "шопами" та " маркетами" . Це вони у середмісті ведуть свій гендлярський бізнеснес, а живуть у селі, залишаючись селюками по своій суті і не ім вказувати мешканцям міста як нам жити і коли лягати спати! Лучани! Об'єднаємось для захисту своіх прав проти хамства, жлобства та вседозволеності!
Відповісти
"...людина, яка хоче тиші й спокою, їде жити у село, а не селиться у самісінькому центрі міста"

а мені здається, що це базилік "поселився" біля людей, які живуть у будинку давно!
то може базилік і переїде в село?

жоден бізнес не може порушувати права людини.
жителям раджу знімати це все на відео, збирати матеріали та звертатись у суд про відновлення порушених прав.
а оцьому Третовичу бажаю на старості років жити під дискотекою, ящо він, звичайно, не виїде в село.
Відповісти
ребята!в 22-00 должна быть тишина и точка..во всех странах мира, где есть уважение к людям, городская власть должна быть на стороне закона.а закон гласит,что после 22-00 должна быть тишина и кивать на "урбанизацию"может только лицо,которое думает ,что все можно купить и "плевать" на всех проживающих вокруг людей.жильцам нужно н анять хорошего адвоката и добиваться в суде справедливости.на лицо бездеятельность чиновников.
Відповісти
От ще одні кандидати на люстрацію!
Хамське відношення до людей нічуть не дивує...
Я чудово розумію мешканців.Апану яковлеву не завадить самому відвідати село і поцікавитись чи справді кури лягають спати о 3-й ночі-бо саме тоді найбільший шум під базиліком.
може вся справа у власнику закладу?
А загалом такі заклади мають бути на певній відстані від житових будинків-є ж якісь санітарні норми?
Відповісти
I haven't seen any "rafinised" people in Lutsk. Agree with Petro - the're villagers everywhere)
Відповісти
Наш люд ще раз доказав,що бидло є бидло. Яке право вони мають вирішувати,коли людям лягати спати,відпочивати? Є закон і крапка! Шоу Базилік є закладом бар-ресторан,а не нічний клуб, то яка мова може йти про нічні гуляння до 06,00 ранку?? Це вже порушення закону. Навіть якщо опустити і цей момент, як ці вельмишановні, рафіновані, еліта Луцька (блін!) пани можуть говорити кому де спати,жити?? Люди, ну це нонсенс! Пішов би він у Польщі чи Німеччині таке сказав на зауваження людей! Їм ніколи не зрозуміти простих людей...
Відповісти
Мешканці, ви знаєте , що робити!
Відповісти
я так розумію забувають вже майданівську профілактику хлопці, вже знов не бояться простих людей...можна нас гнобити,і вказувати. я б того яковлева,дильова і третевича вивела б на сцену і хай вибачається на колінах...
Відповісти