Джемілєв віддасть свою премію сім'ям загиблих солдатів

Джемілєв віддасть свою премію сім'ям загиблих солдатів
Польську державну нагороду "Премія Солідарності" Мустафа Джемілєв має намір витратити на надання допомоги сім'ям "Небесної сотні" і загиблих в АТО.

Про це лідер кримськотатарського національного руху розповів на прес-конференції, - пише Тиждень.ua.

"Є єдине застереження - що, виявляється, премію не можна на гуманітарні цілі витрачати. Але я в цьому питанні виторгував собі право виділити як мінімум 100 тисяч євро на надання допомоги сім'ям "Небесної сотні", загиблої заради нас на Майдані, і сім'ям загиблих під час антитерористичної операції. У них (поляків) язик не повернувся сказати: ні, не можна", - сказав Мустафа Джемілєв.

За його словами, 700 тисяч з цієї премії (вона становить 1 млн євро) потрібно направити на проекти з розвитку демократії.

"Оскільки зараз дуже гостра проблема, проблема Криму, необхідність його звільнення від окупації, ми, звичайно, хотіли б, щоб більшість проектів були орієнтовані саме на це. Це - створення інформаційних центрів, моніторинг порушення прав людини на території Криму. Це буде досить-таки дорогий проект, тому що треба мати мережу інформаторів на усій території Криму, потім - сайти, потім - видання. Одним словом, дуже велика робота. І тут я не думаю, що можна обмежитися одним проектом", - зазначив Джемілєв, уточнивши, що проектами, пов'язаними з Кримом, займатиметься спеціально створена комісія.

Джемілєв додав також, що йому було приємно, коли під час вручення "Премії Солідарності" наголос було зроблено на те, що національний рух кримських татар завжди домагався своїх цілей, не проливаючи нічиєї крові, і це той приклад, як потрібно відстоювати свої права.

"Очевидно це, швидше за все, політичне рішення, оскільки - гострота проблеми, окупація Криму", - сказав Джемілєв про мотив присудження йому цієї премії.

Як повідомлялось, 2 червня лідер кримських татар Мустафа Джемілєв отримав першу премію "Нагорода Солідарності", засновану польським Міністерством закордонних справ з нагоди 25-ї річниці проведення перших вільних парламентських виборів у країні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Джемілєв віддасть свою премію сім'ям загиблих солдатів
06 червень, 2014, 08:03