У Луцьку збирають інформацію про корупцію в Центрі туризму

У Луцьку збирають інформацію про корупцію в Центрі туризму
"Самооборона Майдану" Волині оголосила про початок збору інформації про корупцію в Центрі туризму спорту та екскурсій управління освіти Волинської облдержадміністрації.

Нагадаємо, 4 червня представники революційних організацій заявили, що Центр потрібно реорганізувати, зокрема, віддати на Центр підготовки військових один таборів "туристів". Натомість в Центрі така заява революціонерів обурила.

А 6 червня волинська "Самооборона" повідомила, що відділ протидії корупції отримав звернення щодо можливих фінансових зловживань.

"Зокрема, в одному з листів описується схема, за якою Центр виконує замовлення по організації поїздок та екскурсій, прикриваючись роботою екскурсійно-методичного відділу, який знаходиться на державному утриманні.
Схема роботи наступна: користуючись налагодженими зв’язками зі шкільними колективами та дітьми через мережу туристичних гуртків при школах, працівники Центру без особливого афішування збирають групи дітей та організовують поїздки по Україні (Волинь, Карпати, Поділля). Поїздки звичайно ж організовуються не безкоштовно", - повідомили в "Самообороні".

"Питання відоме і популярне: куди ідуть гроші і яким чином здійснюється їх облік. Брати кошти на організацію поїздок – це, по-перше, комерційна діяльність, якою не має права займатись державна організація, і по-друге, туристичні поїздки – це ліцензована діяльність, яка потребує відповідних дозволів та договорів", - додають в прес-службі.

Тож, в організації вимагають:

- терміново перевірити роботу Центру туризму спорту та екскурсій на предмет здійснення незаконної комерційної діяльності та існування так званої «чорної» бухгалтерії;
- надати та оприлюднити копії відповідних документів, які підтверджують чи спростовують здійснення комерційної діяльності та надання послуг із організації туристичних подорожей;
- перевірити законність та дотримання процедур при зборі коштів у батьків дітей на поточне утримання Центру чи покращення умов їх перебування;
- залучити до перевірки контрольно-ревізійне управління.

"Можемо припустити, що екскурсійно-методичний відділ насправді не бере грошей в батьків дітей за організацію поїздок, а лише здійснює методичне та організаційне забезпечення. Найімовірніше, що так і будуть переконувати в Центрі. Проте, у зверненні є інформація, що суми, які надають клієнти за здійснення поїздок є вищими, ніж собівартість подорожі. Куди іде надлишок цих коштів (прибуток) – невідомо. Загалом ціни тримаються лише трохи нижче середніх по місту… бо ж ні зарплату працівникам, ні орендну плату за приміщення ні податки платити не доводиться, бо це все люб’язно забезпечує держава", - повідомили в "Самообороні".

Тому в організації людей, які мали такий досвід, просять звернутись на гарячу лінію "Самооборони" Волині та повідомити про ці факти. Тел. 067-11-00-577, 066-34-18-053.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так не знаю хто мудаки.Виходить , якби дали приміщення , то ніхто і шуму не піднімав?Клас.
Боротьба з корупцією по новому.
Відповісти
при чому тут приміщення? йдеться про повне реформування роботи Центру і звільнення "вєчного" директора-пенсіонера
Відповісти
Інформуємо Вас Ви не перші, які підозрюють Нас, щодо комерційної діяльності, якою Центр туризму не займається, а лише надає додаткові платні послуги в освіті з екскурсійної діяльності (Постанова Кабінету Міністрів України від 27.08.2010р. №795 "Про перелік додаткових платних послуг в освіті") на що не потрібно ніякої ліцензій, хоча ми і отримували ліцензію у встановленому порядку. Регулярно, відповідно до законодавства, здійснюється перевірки різними уповноваженими службами. Зокрема питання, яке Вас так хвилює уже перевірялося у 2012 році прокуратурою області з документами, у встановленому порядку, можете ознайомитись. Бухгалтерський облік Центр не веде, а обслуговується централізованою бухгалтерією управління освіти і науки (за необхідності у встановленому порядку можете звернутись за інформацією). Додаткові кошти, які надходять на рахунки централізованої бухгалтерії використовуються згідно затверджених калькуляцій, кошторисних призначень. Щоб не створювати незручностей для людей в інтернеті необгрунтованими заявами, своїми підозрами, радимо звертатись до Нас, ми відкриті до спілкування. Мало про що ми Вас підозрюємо, але наклепів не робимо.
Відповісти
Толік правильно мінусуйте. Гнати ВОН!
Відповісти
Ви знали, що №795 Постанова від 02.09.2010, Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку виконання на території України Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей"?
Відповісти
В день журналіста не хочется писати про когось з цих людей погане, але даний аффтар відрізняється від звичайної мухи тим , що остання крім навозу, любить щей варення. Останнім часом щось дуже широко рогзорнута кампанія проти центру туризму. З 4-го червня це вже 4-5 публікація, щоб очернити чиюсь репутацію. (А своїх пропихнути?) Інформацію про листи і схеми пред'явіть а "не - інформують у прес-службі Самооборони Майдану". Читайте законодавство обмежені мисленням, а тоді притензії ставте, якою діяльністю має займатись державна організація! У "Волинських новинах" існує редактор чи рецензент який має фільтрувати анонімну інформацію. Чи так сказав шеф-редактор написати?! ... "у зверненні лучан є інформація" - це офіційне звернення конкретних людей, чи політ думки недолугого дописувача цього заказняка?! ГАНЬБА таким журналіздам!!!!
Відповісти
А тепер перевірте надання платних послуг у маленькій школі, ще однієї позашкільної установи. Я як мама цього буду добиватись.
Відповісти
Матері, педагоги, діти глибоко схвильовані, обурені рейдерською атакою Центру туризму. Панове, схаменіться! Не вийде! У центрі діяльності цього закладу є дитина з її неповторним світом (бажання, здібності, нахили, інтереси, обдарування). Тут вивчають уподобання кожної дитини, зрозуміють кожну дитину (більш ніж вдома) і сприймають її такою вона є. Навчають, виховують, розвивають. Діти пізнають світ, природу, туризм, спорт, один одного і самого себе. Мають цікавий, змістовний відпочинок і оздоровлення. Адже саме тут виконується державна освітня програма виховання та розвитку особистості. НЕ ВІДДАМО ЦЕНТР! Не хочемо, щоб наші діти бродили вулицями міст та сіл і поповнювали списки неповнолітніх правопорушників та злочинців.
Матері!
Відповісти
Бодя "Климчук" не умнічай .напиши про свій "ПАТРІОТ"
Відповісти
Амаййо Ненокко, далі не пам'ятаю. ВИ ПРАВИЛЬНО МІНУСУЄТЕ)))
Відповісти
В сатті йдеться про зміну директора-пенсіонера і покращення роботи центру шляхом розширення сфери діяльності. А коментарі пише директор і його свита, щоб втриматисьна посаді. Порушень є багато, робота організована не задовільно, це видно неозброєним оком.
Відповісти
"Працівники...", "лучанин", "матері" написані однією людиною, яка хоче будь-яким способом втриматись на посаді.
Відповісти
Правда потихеньку вилазить, отже все-таки йдеться про майно Центру, яке хочуть відібрати у дітей.
Відповісти
Сильні люди викликають два протилежні почуття - повагу і заздрість. Центр туризму завжди був і є сильною організацією і заздрісників та шкідників різного гатунку вистачало. Дрібні паразити ховаються за голосними назвами або анонімними репліками. До таких і відношення подібне.
Відповісти
Хай ще МАН перевірять: обєктивність судівства, наприклад. МАНом завідує благовірна.
Відповісти
Загрево - ти свої статки перевір, бо вже декому перевірили....)))
Відповісти
Якщо є недоліки, то їх обовязково потрібно виправити, не помиляється той хто нічого не робить. Толстіхін, він хоч із бородою, проте вміру прогресивний. Не завжди все що плануєш вдається. Є причини обєктивні.
Відповісти
Нехай кине камінь тільки той хто сам не має гріха, - в даному випадку Толстіхін не ангел, але Гузі з Данильчуками ХТО...Скільки "Центрів" вони поміняли...
Відповісти
А давайте ще нафіг облраду розженемо,от там якраз є що перевіряти, і створимо в іі приміщенні центр патріотичного революційного опору і вишколу професійних революціонерів, а ще давайте закриємо усі гімназіі і ліцеі а також усі дитячі закалади і відкриємо бари... Шановні, як ви збираєтесь пояснювати гуртківцям, що ні занять ні походів більше не буде, а буде якась непотрібна нікому ,джура?

Відповісти
8 років своєї трудової діяльності віддала центру туризму. Сьогодні - не маю нічого спільного. 3
місяці разом з сімєю жила революцією і підтримувала як могла і чим могла,а сьогодні купка продисвітів, які називаються революціонерами виливають бруд на "корупціонепів" в обличчі ЦТСЕ, тим самим обливаючи брудом ВСІХ, хто вийшов на майдан. Знайшли мені хабарників і тіньові схеми!!! Чого не починаєте звідти, де дійсно крутяться ГРОШІ! Прокуратура, міліція, податкова,МРЕО - не по зубах революціонерам!!! Чи дійсно цікавлять приміщення і табір? Ви, "революціонери" , які жили, харчувалися іт.д. за рахунок таких як я , не заставляйте сумніватися в майдані! не обливайте брудом людей, які віддані своїй справі! бо на таких працівниках як в ЦТСЕ тримається позашкілля!
Відповісти
Підтримую.
Такі герої, то розслідуйте розбазарювання держмайна Клімчуком і йому подібними, давайте , беріться за серйозні гроші і махінації. Та мабуть слабо..Слабо, так?
Відповісти
Складається таке враження, що найбільші корупціонери в освіті!!! Чому наша міліція воює зі своїм народом, ане на сході, де того найбільше треба???? швидше всьго, позашкілля, яке завжди було поставлене в умови обмеженого фінансування, на даний час непотрібне нікому. стоїть питання про знищення такої ланки освіти. про що можна говорити, коли діти більше нікому не треба, і всі відділи молодіжної політики при владі користуються досягненнями саме позашкілля!!! Ганьба!!! знищіть і це, тоді побачимо, скільки безпритульних та правопорушень стане - це з досвіду!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Оце точна, що в освіті, зокрема в управлінні освіти. Декларація про доходи Загреви - де живе?, що має? Ні кола, ні двора. При чому має два особняка - в с.Піддубці та Струмівці, 3-кімнатну кваритру, ковбасний цех і т.д., але то все не її а... вона тільки користується. СБУ, прокуратура, управління по боротьбі з економічною злочинністю, фінінспекція - є де розгулятись.
Відповісти