На кордоні затримали "брендову" контрабанду

На кордоні затримали "брендову" контрабанду
Прикордонники під виглядом товарів народного споживання затримали вісім тонн брендових речей.

Про це повідомляють у Держмитслужбі.

Начальник управління адміністрування митних платежів Держмитслужби Віталій Зварич розповідає, що брендові сорочки, сукні, взуття та аксесуари, згідно з заявленою вагою та ціною мали б коштувати майже як секонд-хенд - менше десяти доларів за кілограм.

«Мотиви порушників зрозумілі - з реальної вартості, а вона складає, на думку експертів, близько мільйона євро, їм довелося б сплатити до бюджету понад два мільйони гривень», - додає він.

Митний огляд, опис та ідентифікація тривають вже третій день, оскільки вантаж складається з брендових речей майже сорока відомих торгівельних марок, таких як Pierre Cardin, Dolce&Gabbana, Galliano, GF Ferre, Dior, Kenzo, Armani та інших. Дуже широким є асортимент - куртки, ремені, шкіряне взуття , біжутерія, туалетна вода, шарфи, блузи та сукні, джинси, білизна. Є навіть ексклюзивні речі зі шкіри бірманського пітона, що потребують ретельної оцінки спеціалістів-товарознавців.

На коробках з товаром одержувачами зазначені відомі бутіки та торговельні центри Києва, Донецька та Дніпропетровська, зазначається у повідомленні.

«Тепер ми уважно перевіримо попередні поставки товарів цього імпортера до України. Та спільно з податковими органами відпрацюємо питання повноти сплати податків з цих товарів як при імпорті, так і під час реалізації на внутрішньому ринку» - заявляє директор Департаменту митного контролю та оформлення Сергій Сьомка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На кордоні затримали "брендову" контрабанду
14 квітень, 2012, 10:22