Соціальна ініціатива «Збережи життя солдату» розширила свою географію

Соціальна ініціатива «Збережи життя солдату» розширила свою географію
Соціальна ініціатива «Збережи життя солдату» розширила свою географію. В її рамках надано допомогу миколаївським десантникам.

Про це написав у своїй сторінці на «Facebook» народний депутат України від Волині Степан Івахів.

«…Ми з колегами виділили 756 тис. грн. для закупки сучасного обмундирування для миколаївських десантників. Приблизно таку ж суму зібрали громадські активісти в рамках проекту «Перший народний десантний батальйон», - пише Івахів.

За ці гроші вже закупили надсучасне обмундирування. 6 червня помічники народного депутата відвідали 79-у аеромобільну бригаду повітряно-десантних військ, яка дислокується в місті Миколаїв і передали подарунки.

Як зізнається Степан Івахів, з керівником проекту «Перший народний десантний батальйон» Давідом Арахамія відбулася зустріч у Верховній раді.

« Він розповів про свій проект і запропонував нам долучитися до нього. Уважно вивчивши всі деталі, поспілкувавшись з десантниками ми зрозуміли, що нове сучасне обмундирування в зоні проведення АТО просто необхідно нашим хлопцям. Десант – це еліта армії, яка кожного дня приймає безпосередню участь у вогневих контактах з терористами. Тому питання сучасного обмундирування – це питання збереження солдатських життів», - йдеться у дописі депутата.

Новий камуфляж робить десантників практично невидимим. З 40-50 метрів побачити десантника в траві практично не можливо. Додаткові секції для боєкомплекту дозволять десантнику брати з собою вдвічі більше боєприпасів, а це також дуже важливо в бойових умовах. Шолом та тактичні окуляри – це додатковий захист голови та обличчя. Цього захисту сьогодні дуже бракує солдатам.

«Отже із задоволенням можу відрапортувати – всі комплекти обмундирування вже передані на схід. Від сьогодні 360 десантників 79-ї аеромобільної десантної бригади в зоні проведення АТО повністю забезпечені сучасним обмундируванням. Також в рамках нашої соціальної ініціативи «Збережи життя солдату» десантники отримали 2 тепловізори. Дай Боже, щоб всі вони повернулися додому живими та неушкодженими», - відзвітувався Івахів.

Не забули благодійники й про волинських військових з 51-ої механізованої бригади, яка сьогодні дислокується в Миколаївській області, а частина бійців несе службу на блокопстах в Донецькій області.

Для вартових на блокпостах передали ще три теплові зори. Тож усі блокпости, на яких чергують волиняни, в Донецькій області оснащені цими важливими приладами.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Соціальна ініціатива «Збережи життя солдату» розширила свою географію
09 червень, 2014, 15:02