Нові тарифи на комунальні послуги: на чому доведеться економити?

Нові тарифи на комунальні послуги: на чому доведеться економити?
Нові тарифи добряче вдарили по кишенях. Влада ж обіцяє зробити перехід до нових цін для українців легшим шляхом запровадження соціальних допомог

ПІДВИЩЕННЯ КОМУНАЛЬНИХ ТАРИФІВ 2014: ГАЗ ПОДОРОЖЧАВ ВДВІЧІ

Травень засвідчив перше подорожчання блакитного палива для пересічних українців. Воно було анонсованим, але разом з тим неочікуваним. За даними Міністерства фінансів України з 1 травня 2014 року ті, хто споживають до 2000 м³, платять близько 120 копійок за м³ на противагу попереднім 80 копійкам, а тариф для споживачів до 6000 м³ тепер становить 180 копійок, що майже в два рази більше попередніх 100 копійок за м³.

ПІДВИЩЕННЯ КОМУНАЛЬНИХ ТАРИФІВ: ОПАЛЕННЯ

Підвищення тарифів на теплопостачання набуде чинності з 1 липня, проте за словами Олександра Шлапака реальне подорожчання більшість українців відчує аж у листопаді. Це пов‘язано з тим, що більша частина оплачує квитанції в опалювальний сезон. Для будинків з центральним опаленням підвищення сягатиме 25%, на 40% зростуть тарифи для будинків з індивідуальним опаленням. Подібне підвищення тарифів можна пояснити ціною на газ.

ПІДВИЩЕННЯ КОМУНАЛЬНИХ ТАРИФІВ: ВОДА

Зміна тарифів на воду вже стала помітною. Починалося все з подорожчання на 15%, проте сьогодні мова йде про різницю у ціні, яка може сягати збільшення тарифу майже вдвічі. Ціна може варіюватися залежно від території. Так на 40% зросте ціна у Тернополі, у Чернівцях вартість для будинків з центральним водопостачанням зросте майже до 6 гривень, у Маріуполі ж очікується подорожчання на 47%.

ПІДВИЩЕННЯ КОМУНАЛЬНИХ ТАРИФІВ: ЕЛЕКТРИКА

Підвищення тарифів на електроенергію набуло чинності з 1 червня. Проте українцям треба готуватись до можливих наступних зростань тарифів, оскільки це підвищення не буде надто помітним для українців. Реальне підвищення, за словами директора Фонду екологічних інвестицій, сягатиме не заявлених 10-40%, а 10-11%. Отже, якщо споживач до цього платив 50 гривень, то реальне підвищення сягатиме 5 гривень.

Влада ж обіцяє зробити перехід до нових цін для українців легшим шляхом запровадження різноманітних соціальних допомог та виплат. А самопроголошена влада Луганської народної республіки заявляє, що на їх території збільшення тарифів не буде.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бо це робить наш урьяд...
Відповісти
Чомусь Росії за газ платять менше, а внутрішній споживач має платити більше...
До речі, які соціальні допомоги при піднятті тарифів зможуть отримувати ті, хто працює нелегально? Які соціальні допомоги отримає нещасна пенсіонерка, яка за свою пенсію годує непрацюючого сина, ще й житло оплачує, і не має ні дачі, ні села? Які соціальні допомоги отримає родина підприємця-єдинщика?
Відповісти
Останні новини
Нові тарифи на комунальні послуги: на чому доведеться економити?
09 червень, 2014, 19:00