На Волині пустують хати, проте біженці просяться жити в міста. ВІДЕО

На Волині пустують хати, проте біженці просяться жити в міста. ВІДЕО
Майже сто біженців зі Сходу знайшли прихисток на Волині.

Ними опікуються не лише чиновники, а й уся громада: пропонують догляд за дітьми і роботу, - йдеться в сюжеті ТСН.

Люди готові надати і постійне місце проживання, бо в області багато сіл, де пустують хати. Проте поки що втікачі з Донбасу погоджуються жити лише у містах.

Наприклад, небезпечний Луганськ родина Петрових залишила місяць тому. Із собою взяли лише одяг і документи. Обрали Волинь, бо найшвидше додзвонилися на гарячу лінію.

Нині сім'я мешкає у соціальній установі для тих, хто опинився у кризовій ситуації. Проте, запевняють, почуваються, як серед рідних. Старші діти Петрових - 5-річний Володя і 3-річний Влад уже вивчили українську і потоваришували з місцевими хлопчаками.

Нині на Волині мешкають близько сотні біженців зі Сходу і понад 200 – із Криму. Із соціальними виплатами, медичною допомогою, влаштуванням у школи-садки дітей у них немає проблем.

Батькам допомагають працевлаштуватися. Багатодітні матері із Луганська кажуть, що Схід і Захід відрізняються щирістю і патріотизмом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може не такі вже бідні як показують??? В такій ситуації потрібно приймати все що є а не крутити носом!!!
Відповісти
Взагалі обнагліли, дають житло, а вони ще носом вертять, в містах хочуть жити, можливо ще таку роботу дати, щоб директорами сиділи і нічого не робили...
Відповісти
Тут самим нема де жити, а для них житло даютью... Захищайте СВОЄ, а не тікаєте як криси. Наші ж хлопці замість вас там стоять...
Відповісти
А в тебе б хватило духу з гранатомету стріляти по колорадах, котрі построїли блок пост біля твоєї хати, у якій занаходиться твоя родина? Я не захищаю Донецьких, бо ми живемо в одній країні! І в цьому безладі вінне тільки керівництво країни!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!!!!!!!!!!
Відповісти
А ще що їм, може вілли за містом наприклад в Липинах вибудувати, спочатку суки на нас кричали що ми Бандери Хунта і подібне, просрали свою землю приперлись до нас і тут права качають! А все тому що своечасно сраку чухали і незнали до кого б то їм сукам податись чи з нами лишитись чи в рашку чухнути, а тепер їм житло подавай. Валіть у свої міста і там права качайте, у нас і свого зброду вистачає і без ваших лагєрних правильних....Герої бля
Відповісти
СКОРО НАС З НАШИХ ОСЕЛЬ ВИКУРЯТЬ.
Відповісти
СКОРО НАС ВИКУРЯТЬ ЗНАШИХ ДОМІВОК.НА ГОЛОВУ ПОВИЛАЗЯТЬ.А МИ БУДЕМ БЕЗ РОБІТ І ЖИТЛА.
Відповісти
ЛУЧАНКА.
Відповісти
Жінкам та дітям,похилим людям слід давати притулок, а чоловіки нехай захищають свої домівки. немає значення де жити ,аби перебути цей час і повернутись назад.
Відповісти
Допомогти безумовно треба. Але е такі Розумні.Які Під той шумок виїхали з спокійних місць. Свідомо обрали гарні та прибуткові місця в Шацьку. Відкривають свій бізнес. І мужні здорові чоловіки не сильно поспішають захищати свою землю.А їдуть знову хлопці з Заходу та інших областей.Де ж совість.?
Відповісти
Останні новини
На Волині пустують хати, проте біженці просяться жити в міста. ВІДЕО
12 червень, 2014, 08:04