У волинському райцентрі - новий реанімобіль. ФОТО

У волинському райцентрі - новий реанімобіль. ФОТО
Автомобіль швидкої допомоги марки Mercedes-Benz‎ 316 СDI подарували Турійській центральній райлікарні.

Урочиста передача ключів від реанімобіля за участі голови Турійської райради Ольги Черен та голови Турійської РДА Леоніда Марчанчина відбулась 12 червня в Турійську.

Транспортний засіб закладу напередодні Дня медика подарував народний депутат України Сергій Мартиняк.

Ключі реанімобіля він передав головному лікарю Турійської ЦРЛ Петру Мельничуку.

За словами головного лікаря, вони обслуговують понад 26 тисяч мешканців району, тому автомобіль такого рівня дозволить їм оперативно надавати необхідну допомогу та транспортувати «важких» пацієнтів до обласних лікувальних закладів.

Учасники урочистостей із зацікавленням оглядали салон швидкої допомоги, яка тепер служитиме на благо громади та рятуватиме чиїсь життя.

Головний лікар відзначив, що просторий салон автомобіля може вільно умістити хворого та кількох медпрацівників, для цього створені всі умови – зручні м’які крісла, безліч шухляд та шаф для зберігання ліків, перев’язочних матеріалів та іншого начиння. Є можливості підключення реанімаційного обладнання, кисневих масок, крапельниць, вбудована містка холодильна камера.

«Такий автомобіль нам однозначно потрібний – у нас є дуже багато ситуацій, коли хворих потрібно транспортувати до Києва і в неналежних умовах вони дуже важко переносять дорогу. А в цьому автомобілі дуже комфортабельно - ноші мають амортизацію, вони піднімаються і опускаються, виїжджають на таких ніжках і те, що буде в начинні реанімобіля, зможе підтримувати життєдіяльність при транспортуванні важкохворих, або постраждалих від дорожньо-транспортних пригод. Кращі умови транспортування збільшують відсотки на те, що такі пацієнти будуть жити», - переконаний Петро Мефодійович.

До слова, спецавтомобіль наданий безкоштовно німецькими партнерами благодійного фонду «Європейський вектор» Конвойною групою «Вальдек-Франкберг» та, як подарунок, переданий для потреб мешканців Турійського району.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Турійська ОДА???? Цікаво!!!
Відповісти
Останні новини
У волинському райцентрі - новий реанімобіль. ФОТО
13 червень, 2014, 14:41