У Луцьку − виставка жовто-блакитних картин. ФОТО

У Луцьку − виставка жовто-блакитних картин. ФОТО
Лучанам презентували підбірку картин місцевої художниці.

Відкриття виставки Світлани Костукевич під назвою «А на Волині всі поля квітучі» відбулось вчора, 13 червня, в Малому залі "Галереї мистецтв"Будинку художника Волинської організації НСХУ, - пише Слово Волині.

Усі картини вражають своєю яскравістю та насиченістю тонів. Як розповіла художниця, поштовхом для створення цієї серії малюнків послужили останні події в Україні.

«Оскільки художники всі люди чутливі, мені захотілось показати, яка Волинь гарна. Ці всі квіти, намальовані, вони ж не саджені ніким, не полені, а природа сама подарувала їх нашій волинській землі. Я з дитинства жила на природі, і я весь час була серед поля, серед маків, ромашок. І потім в творчості я завжди продовжувала цю тему», - розповідає Світлана Костукевич.

За словами митця, всі роботи поєднує національна тема, а саме – наявність жовто-блакитних тонів. Жінка розповідає, що ці поля їй приснились і не намалювати їх було просто неможливо.

Митець нарікає, що довго довелось мучитись над створенням ідеального жовтого кольору, проте, результатом задоволена. Художниця створює картини все своє життя, зараз навчає малювати дітлахів у власній майстерні і каже, що з роками бажання творити не зникає, а тільки посилюється.

«Коли з’являється мета, ідея, починає все на неї працювати. В мене звідкись взялися холсти, фарби і час. Звичайно пожертвувала городами, дачею, бур’янами, зате така з’явилась виставка. Мені хотілось показати людям, що непотрібно воювати, треба домовлятися, треба любити свій край», - каже Світлана Костукевич.

Авторськими піснями та грою на гітарі гостей розважав музикант Леонід Бедрунь.

Поділилась художниця і планами на майбутнє: наступна її серія буде присвячена Поліссю і вже є готові 4 роботи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іспанія − Нідерланди. ФОТО
14 червень, 2014, 10:28
У Луцьку − виставка жовто-блакитних картин. ФОТО
14 червень, 2014, 09:54