Любешів захистили дамбою від повені

Любешів захистили дамбою від повені
Сьогодні, 14 грудня в райцентрі Любешові голова Державного комітету України з водного господарства Василь Сташук та голова облдержадміністрації Борис Клімчук урочисто відкрили захисну дамбу – ця споруда нарешті покладе край постійним підтопленням під час весняних паводків.

Будівництво дамби розпочали з лютого, коли тогочасний міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога особисто відвідав підтоплені райони Волині. Кабінет Міністрів виділив Волинській області 22,5 мільйона гривень на проведення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на її території.

«Роботи із розчищення меліоративних каналів в регіоні тривали постійно. Я просив голів районів їх чистити, адже саме у каналах нагромаджується вода. Ми завершуємо роботи із профілактики підтоплення поліських територій, щоб повернути цьому краю меліоративну систему, яка споруджена тридцять років тому. Щоб люди забули про велику воду та змогли нормально господарювати», - каже голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Згадав про свій візит на Волинь в лютому і Василь Сташук. Сьогодні радіє, адже зроблено надзвичайно багато: «Тоді ми лише планували будівництво дамб, а вже сьогодні - тут збудовано усі спроектовані гідроспоруди, які захистять місцевих мешканців від підтоплень».

Голова Державного комітету України по водному господарству також повідомив, що у 2012 році фінансування Державної програми із запобігання та боротьби з підтопленням земель, яку особисто підтримує Президент України Віктор Янукович, буде збільшено в рази. Тоді в Любешові збудують новий навісний міст через річку.

Будівництвом захисних дамб та інших гідроспоруд, які нині вбережуть від води 750 дворів Любешова, займались спеціалісти з Івано-Франківської області.

Тепер мешканцям Любешова залишається лише облаштувати новозведену набережну ліхтарями зовнішнього освітлення та встановити лавки, аби влітку милуватись місцевими краєвидами.

Довідка:

На Волині повеневими, паводковими, талими і дощовими водами щороку затоплювались садиби у 102 населених пунктах та понад 190 тисяч гектарів земель.

Підтоплення було обумовлене недостатньою пропускною здатністю річкових русел та заплав, стан яких постійно погіршується через замулення та заростання.

Більша частина заплав річок Прип’ять, Стохід, Турія та Вижівка віднесені до заповідних територій загальнодержавного і місцевого значення. Саме тому господарська діяльність тут обмежена, через що зменшується пропускна здатність і підвищуються рівні проходження повеневих і паводкових вод.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дивіться і робіть висновки як любешівська влада дбає про ......... http://www.youtube.com/watch?v=dfD-rIdsCHk&feature=related
Відповісти
Останні новини
Любешів захистили дамбою від повені
15 грудень, 2011, 15:51