Розмови по мобільному можуть подорожчати

Розмови по мобільному можуть подорожчати
Операторів мобільного зв’язку хочуть обкласти додатковим збором у розмірі 5% від вартості наданих послуг, який буде спрямовуватися до Пенсійного фонду на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Таке нововведення передбачене проектом закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо розширення кола платників збору на обов'язкове державне пенсійне страхування)», що внесений до парламенту.

У зв’язку з цим національні оператори мобільного зв'язку «Київстар», «МТС Україна» та «Лайф» направили офіційне звернення спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину.

«Незважаючи на те, що на сьогодні послуги рухомого (мобільного) зв'язку в Україні є найдешевшими в Європі і масовими, скасування або зменшення відповідного збору так і не відбулася. Станом на сьогодні всі абоненти послуг рухомого (мобільного) зв'язку платять до Пенсійного фонду збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 7,5% від вартості послуг. Тобто вартість цих послуг вже є об'єктом оподаткування збором на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Враховуючи зазначене, заклопотаність і нерозуміння викликає намір повторно обкласти послуги рухомого (мобільного) зв'язку ще одним аналогічним збором у розмірі 5% від вартості послуги, який вже повинен буде платити оператор мобільного зв'язку», – йдеться в листі.

На думку операторів, відповідна ініціатива призведе до збільшення витрат операторів і, як наслідок, може викликати підвищення тарифів на послуги зв'язку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Сегодня
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розмови по мобільному можуть подорожчати
15 грудень, 2011, 16:02