У луцькій школі не хочуть останнього дзвоника?

У луцькій школі не хочуть останнього дзвоника?
Деякі батьки одинадцятикласників, які навчаються у луцькій школі №1 стурбовані тим, що адміністрація школи не хоче організувати для випускників останній дзвінок.

Як розповів 17 квітня батько одного з випускників, лучанин Руслан Моренчук, у зв’язку із Чемпіонатом Європи з футболу «Євро-2012» у спеціалізованій школі №1, як і у решті українських шкіл, учні 11-х класів завершать навчання на місяць раніше.

І якщо екзамени та випускні вечори просто змістили на місяць, то свято останнього дзвоника для 11-класників у цій школі взагалі вирішили відмінити.

«Решта класів навчатиметься майже до кінця травня і матиме останній дзвоник 25 травня, а оскільки 11-класи через «Євро» змушені завершити навчання і відгуляти випускні раніше, то й останній дзвоник їм мали б організувати раніше. Але адміністрація школи відмовилась від цього традиційного заходу. Я звертався в управління освіти, але мені пояснили, що не можуть зобов’язати школи проводити останній дзвоник. Це на розсуд шкіл. Але діти просили, діти хочуть, щоб останній дзвоник у них був», – розповів батько випускника.

Однак директор луцької школи №1 Андрій Киця розповів ВолиньPost, що ще ніхто із батьків до нього зі скаргами не звертався. Більше того, Киця обговорив це питання з усіма випускними класами, й учні погодились, що проводити лінійку лише для 11-х класів нелогічно.

«Навчання у них закінчується 3 травня, 12 травня – випускний і вручення документів про освіту. Далі вони складають ЗНО… Як провести їм останній дзвоник? Зібрати 11-ті класи, сказати два слова і відпустити? Чи зібрати всіх школярів на останній дзвоник для випускників? Наступного дня дитина з першого чи другого класу скаже, що директор обдурив, бо провів останній дзвоник, а насправді треба ще майже місяць ходити до школи. У цьому немає логіки», – зауважив він.

«І майже усі погодились з цим і готові прийти на останній дзвоник 25 травня. Я не бачу в цьому проблеми. По суті помінялись місцями випускний і останній дзвоник. І все», – пояснив директор.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вирішило, що навчальні заняття для 1-8-х і 10-х класів завершаться 25 травня у зв’язку із тим, що 8 червня в Україні стартує «Євро-2012».

Водночас для 11-х класів навчальні заняття закінчаться 3 травня, після чого 4-11 травня у них пройде державна підсумкова атестація, зокрема, з української мови (обов'язково), математики або історії, або ж профільного предмету, а також з предмета, який обере учень. 12-13 травня випускникам 11-х класів вручатимуться документи про освіту.

У 9-х класів навчальні заняття завершаться 14 травня, а 15-30 травня пройде державна підсумкова атестація.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не розумію проблеми. У тата випускника проблеми із нервовою системою?
Відповісти
А хто ж попереживає за своїх дітей як не батьки, і чому цьогорічні випускники через ЄВРО - 2012 мали не почути останнього дзвінка!?
Відповісти
Усі батьки хвилювалися , що у нашій школі не буде свята. А сьогодні воно таки відбулося. Дякуємо директорові школи і усьому колективу за гарно організоване і проведене свято. Дякуємо !!!
Відповісти
ти пиши конкретно коли школьниці вийдуть в юпочках якого чісла
Відповісти
Останні новини
У луцькій школі не хочуть останнього дзвоника?
17 квітень, 2012, 16:10
У Луцьку обікрали меморіал
17 квітень, 2012, 15:33