У Луцьку збираються впорядкувати назви вулиць

У Луцьку збираються впорядкувати назви вулиць
Управління містобудування та архітектури Луцької міської ради планує зайнятися вивченням правильності написання вулиць.

Про це розповів заступник начальника управління містобудування та архітектури Віталій Швай на засіданні комісії з питань освіти, науки, культури, мови, 17 червня.

Така необхідність зумовлена численними перейменуваннями вулиць, через які виникає плутанина в документах. Також структурний підрозділ міськради готуватиме проект щодо єдиних правил встановлення адрес у Луцьку.

Представники управління хочуть впорядкувати урбаноніми: назви вулиць, майданів, проспектів. Їх приведуть у відповідність до правил чинного правопису та історичних даних.

За словами посадовця, наразі проблеми виникають навіть на рівні написання однієї вулиці в різних документах. Через помилки у назвах вулиць виникають непорозуміння.

Віталій Швай розповів, що його підлеглі намагалися дізнатися правильність написання вулиць, але натрапили на людей, котрі повідомили, що в Східноєвропейському університеті є викладачі, які займаються саме правильним написанням вулиць.

"Нам порадили звернутися до них, і вони розкажуть нам як правильно пишеться вулиця, в честь кого вона названа", - зауважив посадовець.

Вислухавши його, голова комісії Анатолій Пархом’юк запропонував, аби комісія заодно впорядкувала і переклад назв англійською мовою з огляду на той резонанс, який він викликав.

Комісія також вирішила звернутися до ректора Східноєвропейского університету Ігоря Коцана з тим, аби він сформував команду науковців, які увійдуть до комісії з впорядкування урбанонімів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не те впорядковуєте, хлопці!!!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку збираються впорядкувати назви вулиць
17 червень, 2014, 14:31