Лучани «воюють» за територію: одні садять дерева, а хтось їх ламає

Лучани «воюють» за територію: одні садять дерева, а хтось їх ламає
У ніч з 17 на 18 квітня невідомі вандали у Луцьку повикорчовували та поламали саджанці більше двадцяти дерев, які за власних кошт посадили жителі двох багатоповерхівок.

Неприємність трапилася у дворі між будинками № 17 та 19 на вулиці Кравчука.

Житель з 19-го будинку Сергій розповів, що дерева посадили до Великодня. Тут у зеленій зоні мешканці 19 будинку хочуть, аби в майбутньому був дитячий майданчик, а тому і вирішили посадити саджанці. Висадили більше двадцяти пагінців.

Саджанці купували жителі за власні кошти. Аби посадку не пошкодили машинами, деревця огородили автопокришками, на половину закопавши їх у землю. Вандали повиймали і цю «огорожу».



Деякі мешканці будинку №19 підозрюють, що нашкодити свіжій посадці могли їх сусіди з 17-го будинку. Справа в тому, що між сусідами давня суперечка: що доцільніше робити у дворі – автопарковку чи дитячий майданчик. Жителі мають багато машин, а припарковувати їх ніде. Тож автовласники і могли такими дикими методами відвойовувати територію, - кажуть жителі.



Житель будинку 17 Валентин Гаврось, машина котрого якраз стояла біля посадки, такі звинувачування вважає необгрунтованими. Адже вандали пошкодили в цю ж саму ніч і дерева, які посадили біля будинку 17.



«Щойно сам три пагінці знову закопав у землю. Ми ж також дерева біля будинку садили… Повикорчовували і там. Не один день ці всі дерева садили, а якесь придуркувате за одну ніч все повиривало. Хто це зробив – загадка», - розповідає Валентин Гаврось.



Мешканець будинку підтверджує, що між жителями двох будинків дійсно є конфлікт. Він каже, що територія до бордюру, на якій якраз і посадили дерева жителі 19-го будинку, належить до будинку № 17. У цьому будинку хочуть зареєструвати ОСББ і колективно вирішити, що робити з територією. Адже будинку потрібен не лише дитячий майданчик, а й парковка для автомобілів.



Крім цього Гаврось каже, що на частині зеленої території біля майданчику жителі 19 будинку розмістили свої городи. Якщо від них відмовитися, то і цю ділянку можна зробити дитячим містечком.

Жителі розповідають, що вночі на місці пригоди були міліціонери, які зафіксували факт пошкодження саджанців.















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: конфлікт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як воно було бидло, то бидлом і здохне! в Луцьку всі двори і підЇзди засрані, там де ходять там і гадять.Дерево посади і те видеруть із землі. Ви в село поїдьте подивіться як там чисто і ніхто не сре в себе під забором.
Відповісти
Був у момент коли саме відбувалось вирішення і пояснення міліціонерам ситуації яка склалась, при спілкуванні з чоловіком яккий і садив ті сажанці( авганецем ), він зі слізьми пояснював, що все те що боло зроблене не для нього, а для дітлашні, словами, рухами він намагався вкласти всі емоції і обурення,і його можна розумію, адже творити для того щоб роуйнували, воювати за тих, хто проти тебе.Дерева тільки встигли пустили бруньки, та не на довго,...якось це закономірно для нашого суспільства.
Відповісти
Останнім часом в обласному центрі знищуються зелені насадження.А молодняк-нищать вандали та долбні.Срач....
Відповісти
І образливо, і соромно, і аж плакати хочеться... Погань одна навколо.
Відповісти
гарне кіно є, "Ворошиловский стрєлок" зветься.
стриляти ту погань, руки відривати, сікти розгами.
гуманізм в нас, злодія треба виправляти! а збитки хто компенсовувати буде?
Відповісти
А дозвід на посадку дерев ті озеленювачі в міській раді взяли, чи просто дістали деревце і посадили де почулилось? Норм забудови ще ніхто не відміняв.
Відповісти
http://20minut.ua/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8F/news/175510
Відповісти
Дерева сажають згідно з дозволом, а то умніки є що дерева садять на теплотрасі або трубі водогону.
Відповісти
Останні новини
Лучани «воюють» за територію: одні садять дерева, а хтось їх ламає
18 квітень, 2012, 10:46