Митрополита Ніфонта просять повідомити офіційну позицію щодо війни на Сході

Митрополита Ніфонта просять повідомити офіційну позицію щодо війни на Сході
Члени спільноти "Активна частина" звернулися до очільника Волинської єпархії УПЦ МП з листом.

Документ опублікувало видання Слово Волині.

Лист публікуємо повністю та без змін:

Відкритий лист
Митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту УПЦ (МП)
від членів спільноти «Активна частина»

Віра без діл мертва – цьому вчить Христос. Церква, як ніхто інший, має виконувати Слова Христа.

Українці – миролюбний, трудолюбивий народ, який ніколи не зазіхав на чуже та ніколи не залишався осторонь чужої біди.

Сьогодні – біда в нашій хаті. Щодня Мати-Україна хоронить своїх дітей. Рушаться долі, залишаються сиротами діти, не припиняються потоки сліз матерів. Смерть витає над Україною. Наш народ не заслуговує на таку долю. Україна належала Господу і завжди буде Його улюбленою дочкою. Ніхто і ніколи не має права посягати на людські життя, українську землю, волю, мову.

Ми, активна частина християнської громади Волині, висловлюємо своє обурення з приводу кривавих подій, які відбуваються у нашій країні.

Тому ми, християни, зважаючи на вашу життєву мудрість і пастирську відповідальність, чекаємо від Вас, Владико Ніфонте, таких кроків:

1. Оприлюднення в ЗМІ офіційну позицію Волинської єпархії УПЦ (МП) щодо війни, яка триває на сході України та окупації Криму Москвою.

2. Повідомити офіційно російське священноначаліє про відсутність фашизму на Волині та відсутність потреби захищати російськомовних волинян та вірних церкви Московського патріархату.

3. Благословити усім громадам Волині УПЦ (МП) очистити храми від імперської символіки Росії та антиукраїнської літератури.

4. Благословити в усіх церквах Волині УПЦ (МП) на кожній службі молитися за мир, цілісність України, припинення війни окремою молитвою.

І хай благословить Вас Господь!
З повагою, члени спільноти «Активна частина»
Контактна особа: Дарія Нагорнюк, тел. 067-177-83-37

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що буде робити резидент ФСБ в синьоокому краї Волині?)

Проігнорує? Дасть відповідь?

Інтрига....
Відповісти
Ще з грудня місяця в храмах УПЦ читається спеціальна ("окрема") молитва за мир. Так що останнє - відпадає автоматично... А в храмах КП читається молитва за мир?
Відповісти
і почуєш.
Відповісти
Ще би цікаво було почути , чи не йдуть кошти волинських парафіян церков МП через гундяєва на допомогу російській армії?
Відповісти
Що за спілка така? Яке вам діло до церкви? Для чого розпалювати ворожнечу? Хто ви такі що перед вами мають відчитуватись? Люди моляться в церкві до Бога і немає різниці чи це МП чи КП чи греко- чи римокатолики! Надішліть ще їм листи і всім баптистам і т.п., в них он теж які церкви величезні стоять по всьому місту!
От завжди знайдуться недолугі тупі люди, які замість того щоб корисними справами зайнятись, х****ю страждають, вибачте на слові! Терористам листи пишіть!
Відповісти
А я проти щоб бабусі з мого двору платили гроші москві за шоу.
Нехай ті гроші лишаються в нашій країні.
Відповісти
Якщо цікаво,про спільнону можемо розказати.А справами ми займаємось корисними.так що маємо право на особисту думку!
Відповісти
Священики Волинської єпархії УПЦ неодноразово виступали із офіційними заявами щодо останніх подій(окупація Криму та війна на сході). Молитви читаются ще з часу коли побили студентів на Майдані.
Про захист від когось жоден священик не заявив.
Так що, перед тим як робити гучні заяви, будьте добрі, почитайте офіційний сайт єпархії, якщо модератори пропустять посилання, то ось він volyn.church.ua
Відповісти
Я ходжу до церкви УПЦ МП, але чіткої позиції про події на Сході не було оголошено. Тут треба розуміти, що Волинь це етнос і тут треба підтримувати і погляди волинян і починання... А Москва показала своє істинне обличчя. Я за канонічну церкву, і мені дуже імпонує підпорядкованість Константинополю або Греції а не Москві, яка вбиває наших співвітчизників.
Відповісти
Шановні члени спільноти «Активна частина», не займайтесь дурницями! ПРОХАННЯ: не каламутьте міжконфесійну воду, не провокуйте конфлікт між адептами тієї чи іншої конфесії ! Я та багато моїх друзів(один з яких отримав важке поранення), які були активними учасниками МАЙДАНУ , ходимо на Богослужіння до Свято-Покровського храму та до інших храмів УПЦ, - І ЦЕ НАШЕ ПРАВО!!!Підтверджую, в храмах УПЦ читається спеціальна молитва за мир, чув її не раз...А Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт (якщо члени спільноти «Активна частина» ПОЦІКАВЛЯТЬСЯ його справами..."Віра без діл мертва..." ) - більший патріот України та Волині ніж більшість псевдореволюціонерів МАЙДАНУ. СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Відповісти
"Люди моляться в церкві до Бога і немає різниці чи це МП чи КП чи греко- чи римокатолики" - до бога можна і вдома молитись і під парканом, а така церква яка відкрито підтримує окупанта нехай валить звідси геть і навіть не смердить.
Відповісти
якось так :(
Відповісти
А ще мені дуже цікаво, чи поминають у своіх молитвах Гундяєва коли моляться за мир в Украіні і як це поєдується?
Відповісти
Думаю що НІ. Це ставленик ФСБ - псевдонім "Михайлов"
Відповісти
Я вам всім поясню одну просту річ. Хто знає, скільки ікон і літератури в рік привозиться в церковні крамнички храмів з Росії, вони ж нам її не дають безкоштовно, ось куди ішли і ідуть гроші парафіян. Тут не треба думати і гадати. А олія для лампадок? ...
Відповісти
Наша церква постійно молиться за мир в державі.Церква - це православні люди.Ми живемо по заповідям Божим.Наша церква така як і була раніше, і молимось як і раніше молились. Церква не повинна підлаштовуватись під забаганки можновладців і щось виконувати що вони хочуть.Наша церква вчить любити всіх і не звертати уваги на національну приналежність.Любімо один одного!!!!
Відповісти
Ще під час помаранчевої революції кацапська...даруйте, руска церква так молилась за здоровя раба божого яника, що аж шуба тріщала. Нині на Сході вони ховають в тих же церквах сепаратистів і під іконами лежать гори зброї, якою вбиватимуть скоро нас. То як? Хай далі "пакі пакі" чи може вже пора щось вирішувати, отец нифонт?
Відповісти
Ще під час помаранчевої революції руска церква так молилась за раба божого яника, що аж шуба тріщала. Сьогодні вони в приміщеннях тих же церков ховають зброю і сеператистів.А ми сидимо і просимо ніфонта "повідомити про позицію". А може вже пора за манатки і до кіруши на вєлікую расєю?
Відповісти
В церквах мп моляться в тому числі і за кіріла. Він в свою чергу підтримує проросійських терористів. Ця церква сприяє розколу України.
Відповісти
Наша церква постійно молиться за мир в державі.Церква - це православні люди.Ми живемо по заповідям Божим.Наша церква така як і була раніше, і молимось як і раніше молились. Церква не повинна підлаштовуватись під забаганки можновладців і щось виконувати що вони хочуть.Наша церква вчить любити всіх і не звертати уваги на національну приналежність.Любімо один одного!!!!
Підтримую Християнку. Если б Вы знали, как Вас любит ГОСПОДЬ!!!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Митрополита Ніфонта просять повідомити офіційну позицію щодо війни на Сході
19 червень, 2014, 10:22