Психологи, що працювали на Майдані, об’єдналися в Асоціацію

Психологи, що працювали на Майдані, об’єдналися в Асоціацію
В Україні утворилося громадське об’єднання «Асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій», до якого увійшли психологи, психотерапевти та психіатри самоорганізованої «Психологічної служби Майдану».

Перші збори Асоціації відбулися 9 травня в Києві. До об’єднання долучилося 117 психологів з Києва та інших міст України, - повідомила керівник відділу фандрайзингу цієї організації Тетяна Романова.

«Асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» обіцяє й надалі надавати психологічну підтримку пораненим на Майдані та під час військових дій на Сході України, допомагати родинам загиблих, та особам, які страждають на посттравматичний стресовий розлад, зазнали катувань та тортур.

Окрім того, серед завдань Асоціації - робота з переселенцями з Криму та Сходу, робота з дітьми загиблих під час протистоянь, робота з дітьми-переселенцями.

Реоганізована «Психологічна служба Майдану» береться також працювати з військовими – проводити тренінги з військовими, які беруть безпосередню участь у бойових діях, працювати з групами швидкого реагування. А також – навчати психологів у регіонах України роботі з посттравматичним стресовим розладом.

«Психологічна допомога виявилася надзвичайно затребувана суспільством під час протистояння на Майдані, окупації Криму, подій на Сході. На жаль, потреба в ній не зменшується, а лише зростає. Люди переживають травматичні події навіть не беручи участь у військових діях», - зазначає Тетяна Романова.

«Розгорнувши конкретну діяльність з надання психологічної та психотерапевтичної допомоги кожному, хто її потребує – психологічне співтовариство взяло на себе відповідальність за психологічне здоров’я українців. Проте громадському об’єднанню потрібна допомога. Адже вся робота здійснюється наразі виключно за власні кошти членів Асоціації. Фахівці об’єднання просять долучитися спонсорів, донорі та меценатів, надати посильну фінансову допомогу», - повідомила Тетяна Романова.


Довідка

Психологічна служба Майдану була створена за ініціативою
психологів, психотерапевтів та психіатрів, які працюють на волонтерських засадах та надають безкоштовну якісну професійну соціальну і психологічну допомогу тим, хто її потребує в рамках своє компетенції та етичного кодексу.

Служба працює з 2 грудня 2013 року, а з 25 січня 2014 року.
Діє Гаряча лінія психологічної допомоги: тел. 380 99 093 80 10 (МТС), 380 68 6994171 (Київстар) і 380 93 436 67 33 (Life), за якими можна дізнатись про контактні номери фахівців із Української спілки психотерапевтів, які надають безкоштовну психологічну допомогу в областях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Майдан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Психологи, що працювали на Майдані, об’єдналися в Асоціацію
24 червень, 2014, 10:05