Поки в Україні дешевшає оренда квартир, луцькі ціни «висять»

Поки в Україні дешевшає оренда квартир, луцькі ціни «висять»
У травні порівняно з квітнем ціни на оренду однокімнатної квартири в Луцьку зменшилися на 59 гривень, тоді як в інших містах фіксують суттєве здешевшання.

Плата знизилася по всіх обласних центрах України, крім Сум і Львова, а також кримських Севастополя і Сімферополя, - пише Gazeta.ua з посиланням на Slando.

Українці знизили орендні ставки на свої квартири на 1,8-25%. Найменше зниження торкнулося однокімнатних квартир в Одесі, найбільше - у Хмельницькому. У столиці ж однокімнатні квартири подешевшали на 10,1%.

Найбільше однокімнатні квартири подешевшали в Хмельницькому - на 568 грн і тепер коштують у середньому 1620 грн в місяць. Найменше зниження ціни відчули в Луцьку - 59 грн в місяць, тепер квартиру там пропонують в середньому за 1923 грн в місяць. В столиці однокімнатні квартири в травні стали дешевше на 433 грн. Зараз таку квартиру в Києві можна орендувати в середньому за 3839 грн.

ТОП-3 найдешевших квартир по великих містах України зараз виглядає так: Чернігів - тут можна орендувати житло за 1529 грн, Кіровоград -1560 грн і Житомир - за 1587 грн.

Найбільше в травні подорожчала оренда однокімнатних квартр у Львові - на 10% або на 248 грн, тепер таке житло можна "зняти" за 2723 грн в місяць. Найменше подорожчала в Сумах - всього на 2% або на 40 грн, оренда тепер становить близько 1920 грн в місяць.

Севастополь підняв ціни на оренду однокімнатних квартир у травні на 12,3% або на 409 грн. Тепер квартиру в Севастополі можна орендувати в середньому за 3735 грн. Сімферополь підняв оренду на 14,6% або на 374 грн, виставивши середні ціни на рівні 2943 грн.

ТОП-3 найдорожчих для оренди міст виглядає так: Одеса - оренда тут коштує 4146 грн, Київ - 3839 грн і Севастополь - 3735 грн.

На думку аналітиків, таке падіння орендних ставок у великих містах України пов'язано із загальним зниженням рівня життя, купівельної спроможності, а часто ще й бізнес-активності. До того ж багато українців стикаються з проблемою звільнень, і тому вже не можуть дозволити собі дороге житло. Отже, щоб не втратити своїх орендарів, власники змушені знижувати ціни на оренду.

Підвищення орендних ставок у Криму пояснюється, по-перше, анексією півострова і великим припливом росіян, які потребують житло; по-друге, літнім сезоном.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я валяюсь. Звідки інфа про Луцьк?
Відповісти
Я валяюсь. Звідки інфа про Луцьк?
Відповісти
Останні новини
Поки в Україні дешевшає оренда квартир, луцькі ціни «висять»
24 червень, 2014, 17:11