На Волині зростає кількість безробітних

На Волині зростає кількість безробітних
Упродовж січня-березня 2012 року до державної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні звернулось, як і роком раніше, понад 10 тисяч волинян.

Ще – 11,2 тисячі осіб числилось тут на початок року, інформують у Головному управлінні статистики у Волинській області.

Дещо більше звернень надійшло від жінок, аніж від чоловіків. Більше половини тих, хто шукає роботу, – з числа молодих людей віком до 35 років.

За сприяння цієї служби цьогоріч працевлаштовано 4,6 тисячі осіб, або 21,5% охочих працювати (за січень-березень 2011-го – 5 тисяч, або 20,9%). Серед них переважають чоловіки та молодь у віці до 35 років.

На низькому рівні вирішено це питання в Іваничівському, Турійському, Локачинському, Шацькому та Старовижівському районах (рівень працевлаштування складає 10%–13,1%).

Водночас в обласному центрі працевлаштовано третину незайнятих осіб, в Ківерцівському та Любешівському районах – чверть.

Для забезпечення тимчасової зайнятості та соціального захисту незайнятого населення організовувались оплачувані громадські роботи.

Це дозволило майже 3 тисячам громадянам області дещо поліпшити своє матеріальне становище (на оплату праці зайнятим на громадських роботах за січень-березень витрачено понад 2 мільйони гривень).

Невідповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних сучасним вимогам роботодавців є однією з причин обмеження можливостей працевлаштування. З метою отримання нової професії або спеціальності впродовж 3 місяців за направленням служби зайнятості пройшли навчання 724 особи.

Пропозиція робочої сили в області в 14 разів перевищує потребу в ній, проти 11 разів рік тому, в тому числі на місця робітників – у 10, на вакантні посади службовців – у 17, на місця, які не потребують спеціальної підготовки – у 33 рази.

Найбільший надлишок робочої сили в Шацькому та Горохівському районах, де пропозиція в 60 та 52 рази відповідно перевищує потребу в ній. Найменша диспропорція зберігається у Луцьку, Маневицькому та Луцькому районах – по 8–10 осіб на кожне вакантне місце.

Офіційний статус безробітних станом на 1 квітня мали 13,2 тисячі волинян, або 2,1% населення працездатного віку, з них майже дві третини – мешканці міських поселень, 57% – жінки, 52% – молоді люди віком до 35 років.

Порівняно з початком року їх число збільшилось на 11%.
Кожні семеро з десяти зареєстрованих безробітних отримували допомогу по безробіттю з Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Видатки на виплату допомоги у зв'язку з безробіттям з початку року становили 21,1 мільйона гривень, або в середньому по 810 гривень кожному безробітному, який її отримував.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де ж переможні реляції з усіх трибун пані Кучмук? 14 бажаючих на одне місце! Моторошно!
Відповісти
Останні новини
На Волині зростає кількість безробітних
19 квітень, 2012, 13:08