У Луцьку закликають Порошенка ввести воєнний стан на Донбасі

У Луцьку закликають Порошенка ввести воєнний стан на Донбасі
Луцькі депутати-свободівці закликають Президента України Петра Порошенка ввести воєнний стан на Донбасі.

Відповідну заяву 25 червня у міськраді під час сесійного засідання озвучив голова фракції Юрій Вега, - повідомили у партійній прес-службі.

Депутати закликають негайно запровадити воєнний стан на території Донецької та Луганської області та вжити всіх заходів для відновлення територіальної цілісності України.

Публікуємо повний текст заяви:

«Сьогодні на території Донбасу російські терористи ведуть неоголошену війну проти України. У Донецькій та Луганській областях озброєні загарбники вбивають наших громадян, обстрілюють їхні будинки, грабують автомобілі, майно. Російські інтервенти здійснюють політику етноциду українців та ведуть справжнє полювання на проукраїнських мешканців краю. Правоохоронна система на Донбасі повністю знищена. Регіон поринув у морок окупації, бандитизму і насильства.

Російські терористи вбивають невинних мирних жителів і прикриваються ними задля нападу на українські спецпідрозділи, введені в регіон з метою відновлення конституційного порядку і суверенітету України. Через вторгнення російських інтервентів і зраду в середовищі місцевої п’ятої колони Донецька та Луганська області перетворюються для України у «чечню». Російські окупанти відчули себе господарями на нашій землі й витісняють звідти корінних жителів.

Терористам систематично постачають необхідне обладнання та зброю з Росії. Від початку військової агресії наша держава зазнала величезних людських втрат. Кількість цих жертв зростатиме, якщо не вжити радикальних заходів і не змінити формат проведення АТО.

Дати адекватну відсіч ворогам перешкоджають досі неврегульовані законодавчі перепони та не визначений правовий статус АТО. На нашу думку, на Донеччині та Луганщині потрібно запровадити воєнний стан для проведення масштабної військової операції. Цього ж від Президента України та вищого військового командування вимагають бійці підрозділів, які беруть участь в операції проти російських інтервентів та сепаратистів. Вони наголошують, що лише активні наступальні дії здатні врятувати Донбас і Україну.

Російській агресії потрібно покласти край! Зупинення АТО і припинення вогню дає можливість ворогу поповнити свої сили і перегрупуватися. В результаті ціна перемоги над терористами зростає з кожним днем. Тому задля якнайшвидшого припинення збройної агресії з боку Росії й через небезпеку втрати цілісності та незалежності України закликаємо Президента України запровадити воєнний стан на території Донецької і Луганської областей і вжити рішучих дій для відновлення українського суверенітету».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звісно, після цієї заяви фракція "Свободи" в повному складі записалася в добровольчий батальйон, який відправляється на Схід.

Нє??? Аж дивно...
Відповісти
Як же вони відправляться, коли не можуть головнокомандуючого цього батальйону визначити? Вітів, Вега, Боруцький...тільки шляхом тайного голосування! Панове свободівці, пам'ятайте, мешканці Луцька завжди чтуть своїх героїв і чекають від них тільки подвигів на передовій!
Відповісти
ввести воєнний стан на Волині. За Схід є кому просити...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку закликають Порошенка ввести воєнний стан на Донбасі
25 червень, 2014, 12:27