Помер екс-спікер українського парламенту

Помер екс-спікер українського парламенту
На 73 році життя помер Іван Плющ – український державний діяч, двічі спікер парламенту, Секретар Ради національної безпеки і оборони.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним і близьким Плюща у зв'язку з його смертю, - пише ТВі.

"Пішла з життя добропорядна і чуйна людина, зважений і мудрий політик, досвідчений парламентарій і особистість з високими моральними якостями. Іван Степанович – яскравий приклад самовідданого служіння своєму народові і українській державі", – цитує Порошенка прес-служба глави держави.

Нагадаємо, Іван Плющ був народним депутатом України I-IV скликань. Двічі обіймав посаду спікера Верховної Ради України – з грудня 1992 року по квітень 1994-го і з лютого 2000 року до травня 2002-го.

У 1994-му балотувався в президенти України. Набрав 1,29% голосів виборців, посівши шосте місце з семи можливих. З 2005 року – почесний голова Партії відродження села.

У 2006-му – кандидат в народні депутати від Блоку Костенка і Плюща. Політична сила не дотягла до тривідсоткового прохідного бар'єру.

З травня 2007-го – секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ).

На дострокових парламентських виборах-2007 опинився в прохідній частині списку (на 23-му місці) пропрезидентського блоку Наша Україна – Народна самооборона (НУНС). У листопаді отримав мандат нардепа, у зв'язку з чим звільнив пост секретаря РНБОУ. Взимку 2011 року вийшов з фракції НУНС.

31 березня 2010 указом президента України Віктора Януковича призначений позаштатним радником глави держави. 24 лютого 2014 указом в.о. президента Олександра Турчинова звільнено з цієї посади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер екс-спікер українського парламенту
26 червень, 2014, 08:01