Чи буде у «Промені» кінотеатр – ще не відомо, – депутати

Чи буде у «Промені» кінотеатр – ще не відомо, – депутати
Депутати Луцької міської ради побоюються, що інвестор, котрий купить кінотеатр «Промінь», лише вичікуватиме, аби перепродати приміщення дорожче, а не реконструюватиме об’єкт.

Про це йшла мова 19 квітня під час засідання депутатської комісії з питань комунального майна та приватизації.

Як розповів начальник відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Яковлев, серед умов, які висуває міська рада до інвестора, – проведення зовнішньої та внутрішньої реконструкції, завершення проведення робіт до 1 квітня 2015 року та збереження цільового призначення приміщення. Тобто розміщення у «Промені» кіноконцертного залу місткістю не менше як на 900 чоловік.

Як пояснив Яковлев, це загальна місткість майбутнього кінотеатру. Тобто допускається реконструкція в два чи більше невеликих кінотеатри на 100-150 місць та концертна зала на близько 700 місць.

При проведенні конкурсу пропонують враховувати фінансовий і майновий стан претендентів. Зокрема, наявність достатньої кількості власних і залучених коштів у розмірі, що забезпечить виконання зобов’язань, відсутність простроченої заборгованості, як податкової так і з власними контрагентами. А також повинні існувати підтверджуючі документи про наявність капіталу і коштів для проведення робіт.

На думку Яковлева, головна страховка міської ради в тому, що інвестор, який переміг на конкурсі, отримує право власності лише після оплати. Якщо у дату інвестор реконструкції не вкладається, то платитиме штрафну санкцію на ті роботи, які не зробив. Якщо ж інвестор не виконає істотний пункт договору (наприклад змінить цільове призначення), то міська рада може ініціювати процедуру повернення об’єкта, повернувши назад кошти інвестору.

Однак хоча формально при продажі кінотеатру «Промінь» і зазначається умова реконструкції кінотеатру з існуючим цільовим призначенням до 2015 року, депутати побоюються, що новий інвестор просто вичікуватиме, щоб перепродати приміщення.

Наприклад, депутат Ірина Комлик припустила, що інвестор може протягом указаного умовою конкурсу терміну, тобто трьох років, не виконувати жодних робіт. А потім, коли ціни на нерухомість піднімуться, – перепродати приміщення.

«Мова не про те, аби продати. А про те, аби там був кіноконцертний зал. Якщо він знайде кошти для купівлі, то це йому цікаво. Але не виключаю того, що покупець може не продовжити ремонт чи не зробити реконструкцію», – додає депутат Олександр Пилипович.

За пропозицією депутата Артура Василевського варто включити в умови продажу заборону перепродажу приміщення кінотеатру до закінчення реконструкції. Втім, чи законна така вимога, повинна вивчити юридична служба ради.

Комісія також рекомендувала включити у проект рішення про умови конкурсу пропозицію депутата Пилиповича. Він зазначив, що інвестор повинен при купівлі надавати гарантію фінансової установи про можливість фінансування реконструкції кінотеатру.

«У Європі ви би ніколи не продали соціальний об’єкт – а це є соціальний об’єкт, а не комерційний – без паперу від шанованої фінансової установи», – пояснює Пилипович.

Подальші пропозиції депутатів щодо умов продажу кінотеатру розглядатимуть депутати під час найближчого сесійного засідання у кінці квітня.

Нагадаємо, під час сесії Луцькради 28 березня депутати проголосували за рішення продати кінотеатр «Промінь» на конкурсі.

Начальник відділу управління комунальним майном Луцькради Тарас Яковлев вважає, що в разі продажу кінотеатру «Промінь» сума його реконструкції може сягати 20 мільйонів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То нащо його продавати?
Відповісти
Щоб не стояло позорище в центрі міста!
Відповісти
Щоб перепродати і нормально заробити. А продадуть за мізер!
Відповісти
Я от не розумію,а за державні кошти провести реконструкцію вже неможливо? Вельми шановні депутати обісралися, що самі нічого не можуть, окрім як продавати держ. майно.
Відповісти
Останні новини
Чи буде у «Промені» кінотеатр – ще не відомо, – депутати
20 квітень, 2012, 09:29