Скандал з затриманими у Польщі бронежилетами дійшов до Верховної Ради. ВІДЕО

Скандал з затриманими у Польщі бронежилетами дійшов до Верховної Ради. ВІДЕО
Проблему з партією кевларових касок і чохлів для бронежилетів, які польські чиновники арештували у Грубешові, не пропустивши через кордон, пообіцяв допомогти вирішити голова Верховної ради Олександр Турчинов, давши відповідне доручення урядові.

Нагадаємо, нововолинський підприємець на зібрані людьми гроші придбав за кордоном 10 чохлів для бронежилетів і 550 кевларових касок. Втім, польські правоохоронці у Грубешові арештували цей вантаж, як товар подвійного призначення, на який мають бути спеціальні дозволи, пише Нововолинськ Діловий.

Товари подвійного призначення – це окремі види виробів, спеціально не призначені для військового використання, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, йдеться у Законі України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання»

«Необхідно звернути увагу, щоби Міністр економіки змінив положення про використання товарів подвійного призначення», - заявив народний депутат від Волині Ігор Єремеєв 1 липня на засіданні парламенту.

«У нас в Устилузі 2 дні тому було затримано 500 касок, Їх відділ контрабанди заборонив ввозити в Україну тому що вони мають подвійне призначення», - пояснив Єремеєв.

«Просимо аби міністр звернув на це увагу і обов’язково вніс зміни до переліку матеріалів, які мають подвійне призначення. Це спростить процедуру і тоді волонтери матимуть можливість завозити каски і бронежилети»,- наголосив Єремеєв.

На що спікер парламенту Олександр Турчинов відреагував:

«Важливе зауваження. Я прошу оформити його протокольним дорученням безпосередньо міністру економіки для негайного вжиття заходів»

«Прошу оформити це протокольним дорученням міністру економіки для негайного вжиття захотів».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це вам не посіяти і покосити...це боротьба з незгідними!
Відповісти
І яким чином вони будуть фільтрувати "волонтерів"! Чи для нашої влади не важливо хто везтиме і від кого "волонтери"? Чим більше товарів подвійного призначення в Україні - тим краще? Зброї у всіх сторін вже вдосталь, тепер черга за бронежилетами й касками!?
Відповісти
Останні новини
Скандал з затриманими у Польщі бронежилетами дійшов до Верховної Ради. ВІДЕО
01 липень, 2014, 16:16