Гуцул відправив свій БТР на допомогу батальйону «Айдар». ФОТО

Гуцул відправив свій БТР на допомогу батальйону «Айдар». ФОТО
Житель села Пістинь в Косівському районі Івано-Франківської області Петро Третяк подарував свій особистий БТР батальйону «Айдар».

Як повідомляв виданню "Курс" власник бронемашини, він придбав БТР у 2013 році. Транспорт був у занедбаному стані, проте після ремонту здатен виконувати бойові завдання.

БТР планують запакувати бронежилетами, продуктами харчування та гуманітарною допомогою для військовослужбовців.

«Він повинен був йти на металобрухт, і мені стало його шкода. Я сказав, що куплю його, якщо будуть документи. Після цього мені зробили документи на 10 років за дорученням на право продажу. Оформили 2013 роком, хоча БТР виготовлений десь у 80-х роках», – розповів Петро Третяк.

За його словами, у БТР не було вежі і в цілому він був у поганому стані. Підприємець відремонтував його, а коли почалися бойові дії на сході, вирішив віддати силовикам.

«Я через інтернет вийшов на Міністерство оборони України з пропозицією передати БТР батальйону «Айдар». Після цього заступник командира батальйону зв’язався з мером Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом», – сказав Третяк.

Жителька села Пістинь Анна розповідає: «Наша громада збирала продукти. Давали все домашнє: м’ясо, шкварки, макарон. Ми щиро бажаємо, щоб війна закінчилась. Хочемо, щоб всі люди жили дружно. Щоб був мир на світі. Ми, бандерівці, також люди. Ми ввічливі і добрі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
залишив на господарстві?
Відповісти
прості люди допомагають армії, а корупціонери обкрадають
Відповісти
Останні новини
Гуцул відправив свій БТР на допомогу батальйону «Айдар». ФОТО
03 липень, 2014, 20:31