У Луцьку хочуть викорчувати 130 дерев

У Луцьку хочуть викорчувати 130 дерев
Підприємствам, організаціям та установам Луцька дозволили провести видалення 130 дерев на вулицях міста з викорчовуванням пеньків.

Відповідне розпорядження луцького міського голови Миколи Романюка 18 квітня оприлюднив сайт Луцькради.

Мер керується ст. 42, п. 8 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України», затверджених Міністерством будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10 квітня 2006 року №105.

У додатку зазначена кількість дерев, що планують видалити, і причини цього видалення.

Таким чином, на замовлення Волинського національного університету імені Лесі Українки планується видалити 18 тополь, уражених омелою, за адресою вулиця Винниченка, 30.

ТзОВ «М.Ж.К.» у районі 33-го мікрорайону видалятиме по одній аличі, черешні, тополі і вербі, а також 10 вишень і два абрикоси. Причини – перестійний вік, аварійність, порушення інсоляції та загущення посадки.

ЖКП №11 працюватиме на території вулиць Конякіна, Гордіюк та Наливайка. Через ураження омелою, старість, аварійність зріжуть 14 тополь, 3 верби, 2 клени, абрикос, аличу і горобину.

ЖКП №2 з подібних причин буде зрізувати на вулицях Невського, Корольова, Чекаліна та Шевченка 3 ясени, 2 липи та каштани, 2 берези та по одному ясену й горіху. ЖКП №7 на вулиці Дубнівській зріже 2 сухостійні тополі.

За замовленням департаменту ЖКГ у центрі Луцька на перетині Театрального майдану та вулиці Лесі Українки зріжуть аварійно небезпечний ясен, 2 ялини на вулиці Ковельській, по обидва боки фонтану «Каскад» зріжуть два клени і дві верби.

Причина, вказана у розпорядженні, – «сніговальні клени, 1 завалений в сторону схилу після зими, клен дрібнолистий суцільно вкритий омелою, клен татарський має розірвану крону, верби уражені омелою, суховершинність, всихання скелетних гілок».

На замовлення універмагу «Луцьк» дозволили зрізати липу, яка росте на теплотрасі по вулиці Винниченка, 2.

На замовлення громадянина Корольчука Н.П. по вулиці Шевченка, 17 зріжуть каштан, який може впасти на будинок, а по вулиці Франка зріжуть дві аварійні тополі на замовлення громадянина Шевчука. Тополі в аварійному стані.

Державне підприємство «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» виступило замовником зрізу 3 старих беріз, а Волинська обласна клінічна лікарня – 1 акації, 2 кленів, 3 яворів, 23 ясенів та 18 каштанів.

«Ясени, явори та клени – ураження крон омелою; каштани після кронувань гинуть, ураження трутовиками», – так пояснюють причини видалення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де інформація що висадять і доглянуть вдвічі більше дерев? Луцьк чорнішає, Лучани!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть викорчувати 130 дерев
20 квітень, 2012, 17:43