У луцькому зоокуточку − фотовиставка. ФОТО

У луцькому зоокуточку − фотовиставка. ФОТО
«Особливий дотик» - назва фотовиставки, що відкрили у неділю у зоопарку.

Її герої – дітки з особливими потребами Евеліна Шалайко та Олександра Іванкова та їхні мами. А ще дітлахи із сімей-біженців із Луганська - Лідія Чайковська та Ілля Бурлаков, - йдеться на сторінці зоопарку у Facebook.

Особливий дотик у світлинах – відображення емоцій від спілкування особливих діток із тваринками.

«Побувала в 10-ти країнах світу, в більшості Євросоюзу. Коли перебуваю там, намагаюся відвідати місцевий зоопарк та притулок для безпритульних тварин. Для мене це показник рівня культури та розвитку суспільства. І якраз у країнах Європи акцент роблять на екологічному вихованні дітей і соціалізації діток з особливими потребами. Є дитячі гуртки, екологічні студії. І, головне, немає межі між здоровими дітлахами та дітьми з особливими потребами», - розповідає організатор фотовиставки Вероніка Федосова-Цибульська.

Звірята, що поряд з дітьми, за її словами, героями фотовиставки стали невипадково. Наприклад, песик Лео – каністерапевт (каністерапія - метод лікування та реабілітації з використанням спеціально навчених собак, - ред.)

«Наш Лео ще цуценятком почав проходити курс навчання на каністерапевта. І тепер за його допомогою особливі дітки (наприклад із синдромом Дауна чи ДЦП) відчувають себе господарями ситуації та почуваються впевненіше. Адже елементарні команди Лео виконує миттєво», - каже організатор виставки.

Олександр Жаловага, волонтер клубу «Зірка надії», - фотограф із тридцятирічним стажем. Із особливим дітками працює ось уже рік: «Емоції, що передавалися через цих діток теж були особливими. І назва виставки – «Особливий дотик» - свідчить про багато чого. Це для нас є добрим уроком. Бо треба приділяти увагу дітям, і тваринам теж. А досить часто ми бачимо байдужість до тих дітей, які найбільше потребують уваги».

Виставка у Луцькому зоопарку триватиме ще протягом 2-х тижнів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, що з цього має Жаловага. Віруючі задарма нічого не роблять. Їхнє гасло "Коси бабло, коси"
Відповісти
Останні новини
У луцькому зоокуточку − фотовиставка. ФОТО
08 липень, 2014, 09:47