Проти судді на Волині порушили кримінал

Проти судді на Волині порушили кримінал
Проти голови нововолинського міського суду Орисі Ференс-Піжук відкрито кримінальне провадження за фактом можливого внесення суддею завідомо неправдивих відомостей у вирок суду.

Розпочато досудове розслідування, повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

Справа, через яку впала тінь на суддю, як повідомляє видання, стосується Дмитра Бачинського, котрий у 2011 році збив насмерть чоловіка. Правоохоронці, які відкрили кримінальне провадження, підозрюють, що суддя сфальшувала вирок суду і завдяки цьому Бачинського позбавили волі на п'ять років.

Нагадаємо, адвокат Дмитра Бачинського стверджував, що в ході розслідування обставин наїзду екперти і слідчі допустили ряд зловживань і перекручувань. Адвокат доводив, що насправді тіло мертвого чоловіка могли просто кинути на капот машини Бачинського, звинувативши його у наїзді. А суддя, яка виносила вирок, була доброю знайомою матері загиблого.

За словами прес-секретаря Волинської обласної прокуратури Наталки Мурахевич, кримінальне провадження проти голови Нововолинського міського суду Орисі Ференс-Піжук відкрито за дорученням Генпрокуратури за фактом можливого внесення суддею завідомо неправдивих відомостей у вирок суду. Розслідування триває, а повідомлення про підозру поки нікому не вручали.

Якщо вину судді доведуть, то їй, згідно із ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
VP, завтра це ще раз у новинах напишете?
Відповісти
Для обєктивності запитайте в матері загиблого хлопця, що вона думає з цього приводу. І в Бачинського запитайте, якщо знайдете, він ж бо в бігах.
Відповісти