«Суд має бути народним, а не державним» - круглий стіл у Луцьку. ФОТО

«Суд має бути народним, а не державним» - круглий стіл у Луцьку. ФОТО
У Луцьку Асоціація правників України провела круглий стіл на тему «Роль правників у суспільно-політичних процесах».

Захід відбувся 11 липня, повідомив луцький адвокат, депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Участь в обговоренні взяли Президент АПУ Денис Бугай, член Правління АПУ Андрій Стельмащук, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход, судді Юрій Сорока та Андрій Грушицький, нотаріуси Тетяна Ариванюк та Ірина Шум, адвокати Богдан Ульчак, Андрій Осіпов, Олександр Лавренчук, Юрій Бондарук, представник УМВС у Волинській області Віталій Тортина, представники наукового співтовариства Юлія Вусенко і Віктор Пенько та інші.

Дискусія видалась доволі гострою, йдеться у повідомленні Андрія Осіпова. Значна частина виступів зводилась до обговорення судової системи України та ролі суддів у політичних процесах.

Представники правоохоронних та судових органів були доволі відкриті та демонстрували демократичні позиції, схвально сприйняли критику. При цьому аргументовано захищали свої позиції. Під час обговорення було сформульовано тезу, що суд має бути народним, а не державним. Закритість судової системи неминуче веде до деградації.

Основними тезами круглого столу були питання про певну інертність юристів в політичних процесах.

«Учасники круглого столу погодились із про особливою роллю представників юридичної професії у здійсненні місцевої та загальнодержавної політики. Юристи несуть підвищену відповідальність у питаннях державотворення та розвитку правової системи. Відтак юристам слід активніше брати участь в представницькій та виконавчій гілках державної влади. Правники мають усвідомити свої обов’язки просвітницької роботи та формування правової культури», - розповів Андрій Осіпов.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
показуха носильщиків....
Відповісти
суд лінча і багатті на площі! Слава придуркам...
Відповісти
і не тільки суд а й прокуратура міліція і ще багато чого мае стати народним а інакше... краще не думати якщо влада не зрозуміе і буде продовжувати жити по новому - тільки по старому зразку-лише в свою ненажерливу пельку-то народ вимушений буде посадити іі на ланцюг та жорстку діету
Відповісти
А судьі хто? Може ось ці всі претенденти на народний вибір? А за вікном /на світлинах/ автівки цих претендентів скромних
Відповісти
Останні новини
«Суд має бути народним, а не державним» - круглий стіл у Луцьку. ФОТО
12 липень, 2014, 16:57