На Волині комуніст хоче забрати житло у військових. ДОКУМЕНТ

На Волині комуніст хоче забрати житло у військових. ДОКУМЕНТ
Ратнівський селищний голова Володимир Кулик хоче зареєструвати на себе житловий будинок, де досі прописані близько 40 людей.

Цей інцидент описав депутат Ратнівської селищної ради Валентин Муковоз у колонці автора на ВолиньPost.

"До Ратнівського районного суду надійшов позов зі, здавалось би, благою назвою "Про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади Ратнівської селищної ради". Спершу нічого підозрілого не вбачається, якби мова не йшла про житловий будинок, який, як кажуть у народі, усе життя належить військовій частині, що ще з радянських часів розташована в Ратному.

В цьому будинку зареєстровані практично всі військові ратнівської частини із членами сімей, а це близько 40 чоловік, що потребують покращення житлових умов! Дехто з військових звертався до селищної ради про отримання земельної ділянки для будівництва, однак, отримавши відмову, продовжує відстоювати своє право в суді", - пояснює депутат.

У позовній заяві йдеться, що на початку 2012 року Ратнівська селищна рада виявила "безхазяйне нерухоме майно, а саме: житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами по вул. Богдана Хмельницького, 65.

У заяві селищна рада також спростовує слова депутата про 40 мешканців та називає лише дві сім'ї, які там проживають без належних документів.

"Підтверджуючі документи, на підставі яких було проведено заселення вищезгаданих громадян, в зв'язку з терміном давності в Квартирно-експлуатаційному відділенні Міністерства оборони України в місті Володимир-Волинський відсутні...", - відзначають в документі.

Також додають, що "пошук власника майна не дав результатів".

Тому селищна рада просить суд "визнати територіальною громадою Ратнівської селищної ради в особі селищного голови Кулика В. М. право власності на нерухоме майно, а саме житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами по вул. Богдана Хмельницького, 65, смт Ратне Волинської області".

"Це вже цинізм: так знущатись із військових і взагалі із громади, оскільки у селищі існує черга із 1000 охочих отримати земельну ділянку під будівництво (за словами того ж В.Кулика), і не вщухають розмови громадян про те, що за час каденції пана В.Кулика зростає кількість земельних ділянок з будівництвом у членів його сім'ї", - вважає депутат Валентин Муковоз.

При цьому він нагадує, що Володимир Кулик є членом комуністичної партії "і видає із себе борця за інтереси людей".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ратне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Камені "прихватизували" лісгосп і потихеньку прикривають справу, про яку писали на усіх сайтах...
Відповісти
Цей голова як щурик все краде і краде, людей вводить в оману і далі продовжує говорити, що я дороги поробив красоту навів ... і весь такий безстрашний!!!
Потрібно замінити.
Відповісти
Вже давно поміняти треба, і не тільки його , там всі, що працюють в селищній раді не без гріха. Понабирали земель і сидять роблять розумне лице. Наприклад секретар голови Приймачук Г. Бере земельні ділянки, потім продає,знову бере,продає і так пару штук...... А люди в черзі стоять по пару років. Людей шкода. Міняти їх давно треба, хай назад в школу йдуть працювати, хоча і туда їх ніхто не візьме.......
Відповісти
комуняку на гілляку!
Відповісти
Ратнівчани, збираємось і геть їх!!! Накрали вони вже забагато!!!! Досить знущатись з людей!!! Набридло!!! Ганьба!!!
Відповісти
То давайте зберемось разом і доведемо справу до кінця.
Відповісти
Давайте!!! Я тільки за!!!!!
Відповісти
Збираємо мітінг.
Відповісти
Ви спочатку розберіться, де мухи, а де котлети. І як земельні ділянки (близько тисячі, кажете?)повязані з руїною, що залишилась від військового гуртожитку. У позовній заяві чітко написано- зареєструвати право власності за ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ. А в особі Кулика - то до чергових виборів. Поки суд прийме рішення, головою і Ви можете стати. Статтю Ви ж саме з такою метою замутили? До речі, комунальна власність на гуртожиток означає для його мешканців можливість приватизувати своє законне житло в ньому. А ваші палки в колеса цьому рішенню лише продовжать їх митарства. Бо будинок не може бути без власника - потенційний обєкт надзвичайної ситуації.
Відповісти
Ну звичайно ж власник буде Кулик. А хто ж ще!!!! Валік, ти молодець! Так тримати!!! Люди, збираємось!!! Ганьба Кулику!
Відповісти
якщо суд зареєструє так як просить кулик у позові, до до чергових виборів із цим будинком буде теж саме що й з готнлнм ПРИПЯТЬ .
Відповісти
Ганьба Кулику!!!
Відповісти
Шановний мер, ви нічого не доб'єтесь, ідіть геть від наших домівок.У нас також є діти . І ми будемо боротись з такими як ви!!!
Відповісти
На мерсі їздить поглядує на свої землі ЦАР.
Відповісти
Люди добрі, с\р навпаки хоче нам допомогти, щоб узаконити житло і землю!!!!А муковозу вірити, то на світі не жити)))ТЮРЕМЩИК КАНТУЖЕНИЙЙЙЙЙЙ)))))
Відповісти
А йому все мало!
Мер Ратного поклав око на гуртожиток військовослужбовців
У той час, коли вся країна бодай чимось намагається допомогти армії, що захищає наші землі від загарбників, мер Ратного Володимир Кулик вирішив бути «оригінальнішим» - він намагається відсудити будинок, в якому ще з радянських часів живуть військові.
«Мер якось приїздив до нас, - розповідає майор Віктор Караман. - Думали, що з допомогою, тобі двері не зачинялися, стільки було благодійників. Готувалися зустріти його. Але Кулик звернув увагу лише окопи, що оточують територію військової частини - наказав закопати, бо ми ніби-то пошкодили асфальтове покриття. Хоча від окопів до дороги - метрів 5».
Пан Кулик - частий гість газетних шпальт. То він ганяє по тротуару на автівці і ледь не душить ратнівчанина Сергія Королюка та його вагітну дружину, то ділить землю на вечірніх зібраннях у вихідні дні, то сам себе преміює. Та найбільше мера-комуніста сварять за те, як він жонглює земельними ділянками: в селищі існує черга з 1000 охочих отримати землю, але простим людям не перепадає. Зате не вщухають розмови про те, що за час каденції пана Кулака зросла кількість земельних ділянок у членів його родини.
Ця історія розпочалася на початку 2012 року, коли якось військових, що повернулися додому, зустріли забиті дошками двері та вікна. Усе майно лишилося в помешканні. Тоді допомогла міліція - мешканці законно повернулися до своїх домівок. Але було зрозуміло, що двері забивали із вказівки Володимира Кулика. Усе затихло, доки військові не отримали повістку до суду - позивався мер.
«Я - мер! Мені можна!»
Ця цитата - зі старого сідівського матеріалу про те, як мер Кулик паскудив життя багатодітному батькові-одинаку, що не мав, де жити, і також мав законно отримати землю. Але і тут вона доречна.
Позивач вимагав передати безхазяйну нерухому річ у власність територіальної громади Ратнівської селищної ради. Якби йшлося про звичайний житловий будинок, питань би, може й, не було. Але ця будівля з'явилася колись в Ратному завдяки коштам і зусиллям військової частини, аби солдати, які проходять тут службу мали, де жити. Будинок знаходиться по вулиці Богдана Хмельницького, 65.1 ця адреса добре відома ратнівчанам. А ось мера Кулика раптово здолала амнезія - він забув, що там живуть люди, хоча в 2014 році сюди прописали старшого солдата Сергія Євтушика з двома маленькими дітьми, і селищній раді добре про це відомо. Мер шукав власника, а не знайшовши, вирішив: не пропадати ж добру. Та ці пошуки теж були дивними: позивач не зміг надати документи, які б свідчили про це. Та й взагалі суддя три рази сумнівалася, чи є в куликовського адвоката юридична освіта, тому що до суду він був абсолютно не готовий. Видно, мер був переконаний, що справу вже зроблено, і не переймався такою «дрібницею», як Закон. Суд же ухвалив рішення на користь військових.
(Доки в суді напружено йде засідання, пан Кулик у світлому вбранні неквапно розгулює центральною вулицею Ратного - це видно у вікно. - С.П.)
40 душ на 100 квадратах!
Будинок, через який заварилася каша, побудований у 1949-у чи в 1953 році, тобто

сьомий десяток вже розміняв. Житлові умови тут далекі від зразкових, дах над головою є - і це добре. Мешканці час від часу латають дірки, але, правду кажучи, ремонт його вже не врятує, будинок своє віджив. Сьогодні тут прописані 22 військових та їхні сім'ї, загалом це - близько 40 осіб. Звісно, всі тут не живуть - знімають житло в містечку. Майже всі мають маленьких дітей, яких в аварійних умовах ростити - дурість. Дехто із військових звертався до селищної ради про отримання земельної ділянки для будівництва, однак отримавши відмову, продовжує відстоювати своє право в суді. А дехто, от як прапорщик Валерій Штик, навіть виграв суд , але землі досі не отримав. Каже, що дивно чекати на ділянку 13 років, і спостерігати, як заступник прокурора, виявивши бажання отримати землю, всього за два тижні отримує на руки усі документи.
Зараз за адресою Богдана Хмельницького, 65 мешкає прапорщик у відставці Микола Михалевич з родиною, Любов Сальнікова з чоловіком та дитиною. У ще одну кімнату навесні поселили солдата Михайла Барановського. Раніше хлопець служив у Криму, але після анексії був змушений тікати із покинутої військової частини на Волинь: без грошей, документів та навіть у чужій формі.
У цій справі багато дивного. Наприклад те, що позивач просить визнати право власності на житловий будинок з надвірними спорудами за... особою Володимира Кулика. Не за селищною радою, а саме за мером-комуністом. Коли суддя звертає
увагу на таке диво у документах, адвокат Кулика не може пояснити, звідки таке формулювання.
А ще дивує те, що Микола Михалевич з родиною, що живе у тому будинку, і за логікою теж опиниться на вулиці, якщо Кулик виграє суд, виступає проти військових і, здається, підтримує мера. Тобто того, хто нього них позивається... Поговорюють, що Кулик пообіцяв віддати прапорщику хату-розвалюху, бо його більше цікавить земля, що навколо - за таку територію можна вторгувати не менше 60 тисяч доларів. Непогана така пенсія для Кулика, що працює на посаді мера останній рік?
Софія ПРИХОДЬМО
Відповісти
Кому він допоміг????? Дітям своїм?????? Кому????? Понабирали собі вже занадто, досить знущатись з народа!!!!
Відповісти
Тюремщик не був би депутатом!!!!
Відповісти
Не смішіть людей! У нас був президент України тюремщик, а тут якийсь місцевий депутат... Розберіться громадою по суті проблеми... Бажаю успіхів!
Відповісти
Кулик-комуняка знаний, як був директором, то в темну пору доби по скриньках агітки комуняцькі поширював. Ратнівчанам давно треба припинити його обирати, бо путнього він нічого не зробив...
Відповісти
http://www.facenews.ua/multimedia/2014/195710/13/
Відповісти
До чого тут це???????
Відповісти
Муковоз якраз і намагається відстояти інтереси громади. І робив це завжди, будучи депутатом селищної ради! А Кулик дуже цікава особистість, цікава в кримінальному плані. Я не розумію чому прокуратура за стільки років махінацій із землею ще не взялася за цього "агронома"!
Відповісти
Да-да, треба в прокуратуру написати, і не в Ратнівську(тут толку не добьешся)а в Обласну. Треба просто організувати це діло.
Відповісти
ВАЛЕНТИН ТИ МОЛОДЕЦЬ ЩО ПІДТРИМАВ НАС ВІЙСЬКОВИХ , А МЕРА НАШОГО ТРЕБА ВЖЕ ДАВНО ЗАМІНИТИ НА ПОРЯДНУ І ЧЕСНУ ЛЮДИНУ , а мер вміє тільки хамити людям.
Відповісти
Селищний голова Кулик пообіцяв . що хабарі поверне людям . Персонально - кожному в руки .
Відповісти
Останні новини
На Волині комуніст хоче забрати житло у військових. ДОКУМЕНТ
14 липень, 2014, 13:06