З узбіч волинських доріг вивезли понад 200 тонн сміття

З узбіч волинських доріг вивезли понад 200 тонн сміття
На Волині готуються до Дня Перемоги – обласні владці просять, аби впорядкували усі обеліски та місця поховань жертв німецько-радянської війни.

Як доповіла 23 квітня під час обласної селекторної наради головний санітарний лікар Волині Наталія Янко, в області налічується близько 800 місць поховання жертв війни 1941-1945 років. Утім чимало таких місць занедбані, відтак потребують впорядкування.

Претензії у санепідеміологів та екологів є до всіх без винятку районів та міст. До прикладу, у Луцьку нині потребує уваги Гнідавська Гірка, пам’ятний знак у парку на вулиці Потебні, пам’ятник у мікрорайоні «Вересневе». Головна проблема – суцільне сміття навколо та сам стан пам’ятників.

За словами в.о. начальника Державної екологічної інспекції в області Олександра Ткачука, нині екологічний стан в області стабільний, проте впродовж останнього часу екологи виявили чимало сміттєзвалищ по усій області.

Як розповів під час наради очільник обласної Служби автомобільних доріг Анатолій Посполітак, готуючись до великодніх свят та Дня Перемоги, його установа очистила узбіччя на 663 кілометрах доріг, вивезла понад 200 тонн сміття.

«Але роботи все одно непочатий край», – висловився Посполітак.

У підсумку заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк наголосив підлеглим: до 9 травня слід ретельно прибрати усі місця, де поховані жертви німецько-радянської війни, облаштувати дороги до обелісків та постійно підтримувати там порядок.

Нагадаємо, у суботу, 21 квітня, впорядковували і прибирали меморіальний комплекс у парку, що в районі вулиці Потебні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З узбіч волинських доріг вивезли понад 200 тонн сміття
23 квітень, 2012, 16:38