Біля посольства Нідерландів − понад тисяча українців. ФОТО

Біля посольства Нідерландів − понад тисяча українців. ФОТО
Біля посольства Нідерландів у Києві ввечері у четвер майже дві тисячі людей.

У руках - квіти й лампадки, а також дитячі іграшки, - пише День.

Серед присутніх багато молоді й дітей. Перед будівлею стоїть дівчина із плакатом в руках із написом "Путин убийца". Українці цього вечора співчувають загиблим на борту Boeing 777 Малайзійських авіаліній, збитого сьогодні біля кордону з Росією.

За попередньою версією, пасажирський літак разом із 295-ма пасажирами на борту, який прямував з Амстердама до Куала-Лумпур, збили терористи так званої ДНР, про що одразу після аварії самі ж і повідомили.

"Громадяни Європи повинні врешті зрозуміти, що вони всі у цьому літаку. Це не 295 жертв. Це ті 500 мільйонів, які живуть в Європі - усі в цьому літаку стали заручниками божевільної кліки, яка засіла в Кремлі. Захід повинен реагувати відповідно", - каже Андрій, дипломат, 63 роки, який прийшов вшанувати пам’ять загиблих.

"Це меседж, що смерть не полишить нікого. Від війни не можна відсторонитися. Це не тільки велика трагедія для Голландії, Малайзії, але й для США. Це трагедія світового масштабу, яка може торкнутися кожного. Після цього Захід почне рішуче діяти", - переконаний інженер телекомунікацій Максим, 25-річний киянин.

"Я взагалі не розумію, як таке могло статись. Це якийсь нонсенс. Війни були і йдуть по всій планеті, але щоб збивали звичайні літаки - це нове. Боюся, щоб не було ще гіршого: третьої світової війни…", - каже Сергій, 28-річний менеджер з Києва.

"Це сталося із мовчазної згоди "чудового" старшого брата. Хочеться сподіватись, що захід не буде обмежуватись словами. Такі жертви неправильні і те, що подібне трапилося - це ненормально. Хотілось би якогось результату, щоб Захід активізувався і щоб висловлював не лише стурбованість, але й діяв рішуче. Цих людей вже не повернути і це жахливо. Мені здається, що неадекватне "ополчення" можна лише знищити", - переконана Алла, економіст, 48 років.

"Це знак, який показує, що війна до Заходу ближче, ніж це могло би здаватися. Саме час зробити щось серйозне, аби їй запобігти. Західні країни недооцінюють загрози, щоправда, вважаю, що після цього захід збільшить тиск на Росію і вона принаймні перестане відправляти свої війська в Україну. Якщо Захід буде діяти більш рішуче, Росія змушена буде піти на стабілізацію ситуації. Ця трагедія може бути зворотною точкою", - підсумовує програміст Михайло, 43 роки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: аварія, НП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сука путін горіти тобі в аду за долю стількох людей-дідей.......порву сука...здохни....
Відповісти
Допомога від країн Євросоюзу, особливо військова чи миротворча потрібна була ще 2 місяці назад...А не примарні санкції та висловлення "стурбованості"...
Якщо і зараз ЄС залишатиметься осторонь проблеми - потрібно буде в рази більше часу, щоб Україна вийшла з війни єдиною і суверенною державою.
Відповісти
І до чого тут путін
Кругом путін стреляє, а яник розікрав краіну
Добре, що є на кого спихнути
Відповісти
Источник на правах полной конфиденциальности сообщил, что существует вероятность того, что целью ДНРовской ракеты или наземной, или выпущенной с военного самолета вооруженніх сил РФ, мог быть украинский самолет АН-26, как и сообщил в Фейсбуке главный бандюган Гиркин.
Намного позже разобравшись и поняв, что грохнули совсем не то, главный бандюган Гиркин стал отказыватся от своих слов, что еще раз подтвердило его бандитскую сущность.
Второй источник из министерства обороны росийской федерации подтвердил, что при максимальной дальности полета ракеты "Бук" этот самолет мог быть збит комплексом только рядом находящимся в радиусе 20-30 км от места падения, т.е. оружием находящимся у бандитов ДНР. Этот источник сообщил, что лично слышал разговор Шойгу со своим замами Герасивомым и Бахиным про то, что минобороны РФ передало такое вооружение террористам ДНР, которые уже один раз успешно им воспользовались и збили украинский АН-26, летящий на высоте 6500 м.
Также источник сообщает, что министру обороны РФ 17.07.2014 в 16-30 по киевскому времени доложили об успешном уничтожении еще одного самолета.
Как выяснилось позже, збитым оказался гражданский самолет малазийских авиалиний.
Источник сообщает, что после известия об уничтожении российским оружием малазийского гражданского самолета в здании минобороны РФ образовалась огромная очередь в туалет. Источник сообщил, что министр и его замы усрались почти одновременно.
Также источник сообщил, что на украинских новостных интернет-ресурсах работает много штатных тролей, которым поставлена задача вносить сомнения и перекручивать факты с целью отбелить засраные трусы руководства рассии.
Отличить троля достаточно легко - они не владеют украинским языком либо пользуются гугл-переводчиком, что только смешит украинских читателей.
Відповісти
Останні новини
Біля посольства Нідерландів − понад тисяча українців. ФОТО
17 липень, 2014, 23:48