Матері військових під облрадою вимагають ротації в зоні АТО. ФОТО

Матері військових під облрадою вимагають ротації в зоні АТО. ФОТО
Близько 30 родичів військовослужбовців з Волині прийшли на пікет до Волинської обласної ради.

Акція триває у п'ятницю, 18 липня.

Родичі військових різних бригад Збройних сил та Нацгвардії вимагають провести ротацію в зоні АТО та відправити на передову синів посадовців, які, мовляв, "відсиджуються в тилу".

До мітингарів прийшли представники "Самооборони Майдану Волині", "Автомайдану України", "Автомайдану Волині" та "Правого сектору". Вони намагаються втримати родичів від "провокацій".

Зокрема, за словами заступника керівника штабу самооборонівців на Волині Богдана Климчука, одна з жінок "підіслана", щоб нагнітати ситуацію.

Також матері виловили претензії в.о. керівника "Правого сектора" на Волині Руслану Тимощуку, чому ж він не в зоні АТО. Він відповів, що йому 42 роки, тому не може поки поїхати через "бюрократичну тяганину", мовляв, йому поки не можуть дати в руки зброю.


Під час пікету стався інцидент: одна з матерів запитала заступника керівника штабу "Самооборони Майдану Волині" Сергія Чурікова, чому вони "тут шляються", а не їдуть на Схід.

Чуріков разом із Богданом Климчуком повели жінку до машини, щоб показати, чим вони займаються. Ймовірно, він показував бронежилети чи щось пов'язане із забезпеченням волинян на Сході, бо саме Чуріков координує роботу із забезпечення захистом і спорядженням волинян на Сході серед самооборонівців.

Також до пікетувальників вийшов перший заступник голови облради Олексанр Пирожик. Він повідомив, що на вівторок, 22 липня, скликали позачергову сесію облради щодо питань забезпечення військових та ротації.

Однак, поки така дата не задовольнила родичів військових. Вони вимагають більш оперативних рішень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А "Правий сектор" - це сцикуни малолетні ще ті...
Їдьте на схід воюйте, доказуйте свою відданість тим ідеям що виголошуєте.... Як коктелями по будівлях із толпи кидати то мастаки, а як на війну на предову йти то всі поховалися по норам і не чути.. Одним словом - УРОДИ!!!
Відповісти
СПРАВЖНІ БОЯГУЗИ!!!!!
Відповісти
Правый сектор Волыни сей час воюет в в Азов е и в каждом батальоне есть их представители, есть отдельный батальон Правого сектора Яроша. Парни жизни отдают, не жалея себя. А тут пишут против них провокаторы, которые кроме того как спасти свой зад и запетнать их, больше ни на что не способны.... вы и есть моральные уроды и сцикуны...
Відповісти
и ни одного плаката, с призывом остановить эту дибильную войну...
Відповісти
Регіанали і комуняки заварили кашу,нехай і розхльобують
Відповісти
несправедливість аж ріже в очі:діти, чоловіки наших жінок воюють, а "східняки"тікають від війни в Київ та на Захід. Матері тільки те і можуть зробити, що пікетувати, вимагати реакції влади...А "розхльобують кашу" не комуняки, не регіонали, а наші прості, ні в чому не винні люди. Скоріше б закінчилась ця війна
Відповісти
Щоб матерям добитись ротації від тих "генеральчиків"
треба робити більш масові пікети по всіх районах,областях і в Києві-особливо,вони ж хитрі жуки,не хочуть нових мобілізувати,бо цеж їм не вигідно-витрати лишні,ліпше тих кого змогли вхопити,то тримати до "конца",а людяності, честі і совісті в їх не має,не було,і не буде......
Відповісти
А Бодя Климчук(позор прізвища...) по чому возить "Патріотом" броникі нині?
Відповісти
Мамочки, чого ви слухаєте того Тимощука? Він повноважний представник влади і може вам чимось допомогти? Чи, може, якась користь буде з його порад? Правий сектор - то спецпроект Росії, їх завдання - радикалізувати стосунки в Україні, розбити і без того не єдиний народ на ворожі табори. Щоб, як голодні щурі у клітці, свободівці поїли регіоналів, БЮТІВЦІ - комуняк і так далі. Нація поїдає саме себе взаємними звинуваченнями. А ваші сини гинуть. Тимощук від армії відкосив, після захоплення будівель - відкриті кримінальні справи, поводиться неадекватно. Але хоче дозвіл на зброю. Та не поїде він з нею на Схід! Окопається в кабінетику на другому поверсі і буде так само, як сьогодні, ворогів серед свободівців чи бюрократів шукати. Шкода вашого часу і нервів на розмови з такими ...
Відповісти
мами, я дивуюся вам. прийшли кого слухати, оратор з перепою. перед тобою жінки стоять, а воно верещить на всеньку площу і головне про що, про те, що він не може бути на передовій і про те, що волинський правий сектор воює. ідіоти, не вішайте людям лапшу, бо забирали на службу до 48 років, друге, волинські правосєкі не в зоні АТО, а їх вождь Пашка на півдні відпочиває, сил набирається для нових революцій. і він буде розказувати про інших синків, та ти сам в мирний час не пішов на службу, а маєш право зараз говорити щось про армію.
Відповісти