Конфлікт навколо фільму: реакція кіностудії «Волинь»

Конфлікт навколо фільму: реакція кіностудії «Волинь»
На народній аматорській кіностудії «Волинь» кажуть, що не розуміють справжньої причини конфлікту між кіностудією та автором фільму «Ранок з Тіффані» Світланою Федонюк.

Про це йдеться у прес-релізі, який надійшов на адресу ВолиньPost одразу після публікації «З кіностудією «Волинь» розберуться правоохоронці».

У ній, нагадаємо, йдеться про те, що депутат Волиньради Олександр Бик ініціював проведення перевірки кіностудії «Волинь» на відповідність діяльності студії її статутним положенням.

За словами Бика, до нього звернулася авторка фільму «Ранок з Тіффані» Світлана Федонюк зі скаргою, що кіностудія забрала оригінал цього фільму і не віддала.

У відповідь на публікацію на кіностудії «Волинь» оприлюднили своє бачення конфлікту:

«Минулого року на базі кіностудії був знятий та змонтований фільм «Ранок з Тіффані», який отримав гран-прі конкурсу «UNICA». Автором фільму є Світлана Федонюк.

Пані Світлана відома на Волині в декількох іпостасях.
По-перше, вона довгий час працювала в прес-службі Ягодинської митниці, з якої звільнилась за власним бажанням.

По-друге, за творчої та фінансової підтримки кіностудії "Волинь" вона як аматор підвищила свій рейтинг, втіливши в реальність ряд проектів, а також побувала на декількох кінофестивалях.

По-третє, Світлана Федонюк відома своєю надзвичайною конфліктністю.

Тим не менше, співпраця зі Світланою тривала декілька років. Не можна сказати, що вона була безконфліктною. Але через певний час все ставало на свої місця, і знову всі поверталися від балачок до творчості. І тут виникає чергове непорозуміння...

«Конфліктна ситуація сталася через те, що авторка Федонюк віддала на студію оригінал фільму, щоб там зробили субтитровий супровід фільму. Такого на кіностудії не зробили, а оригінал авторці не віддали».

Давайте розберемося.

Фільм для п. Світлани було зроблено? Він здобув гран-прі конкурсу «UNICA»? Відповідь: так.

«...авторка Федонюк віддала на студію оригінал фільму...» – що таке оригінал фільму? На декількох носіях вона отримала фінальну версію, яка була показана на кінофестивалях – оце і є оригінал фільму. Для чого його віддавати на кіностудію, якщо фільм і так зберігається в архіві кіностудії, оскільки був тут зроблений?

Якщо мова йде про касету, на яку проводилась зйомка, то як правило архівується результат роботи, а зберігати чорновий матеріал проекту ніхто нікого не зобов'язує.

Так от: зйомка проводилась безкоштовно аматором з кіностудії на власну касету! А потім з неї було змонтовано даний фільм. Далі касета пішла на запис по другому колу.

Здавалось би – так в чому проблема?

Фільм змонтовано, він був відданий. Отримав гран-прі.

Отже, по суті питання, проблеми немає.

Колектив студії досі не розуміє справжньої причини конфлікту. Адже ставлення до аматора в усі часи було як до учня, і учень завжди отримував сприяння у своїй діяльності.

Можливо, причина лежить в іншій площині?

Борис Ревенко святкує завтра, 25 квітня, свою 75 річницю. Саме за день до святкування, "з поваги до нього", на сесії обласної ради з подачі Світлани Федонюк було розглянуто питання та прийнято рішення про проведення перевірки кіностудії «Волинь» на відповідність діяльності студії її статутним положенням...

Дякуємо тобі Світлано, за твій щирий дарунок!

Колектив народної аматорської кіностудії «Волинь».


Довідка

«Народна аматорська кіностудія «Волинь» заснована 1969 року. Керівником та режисером кіностудії з 1975 року та до сьогодні є Борис Павлович Ревенко, відома та шанована особистість.

Згідно свого статуту аматорська кіностудія надає методичну та практичну допомогу аматорам по створенню кіно- та відеофільмів, навчає операторській та фотосправі, сприяє подальшому творчому розвитку. Зауважимо, що мова іде про співпрацю з аматорами, про сприяння їм у творчій роботі, але обов'язку фізично втілювати творчі ідеї сама кіностудія не має, хоча й робить це з власної волі.

За радянської доби, згідно заклику В.І.Леніна "Из всех искусств для нас важнейшим является кино" кіностудія отримувала значний обсяг фінансування, було відзнято величезну кількість метрів плівки, на яких є унікальні документальні кадри Волині, Луцька, ряд кінофільмів, створених кіноаматорами. І все це до сьогодні зберігається в архіві кіностудії!

З моменту становлення незалежності України, фінансування кіностудії практично не мало місця. Для економії витрат на її утримання було обрізано опалення, були встановлені низькі ліміти на енергоспоживання тощо. За придбання нового обладнання навіть мови не йшло.

Тим не менше кіностудія "Волинь", знайшла шляхи для самостійного розвитку. Був створений музей кіно- та фотообладнання. Продовжуються зйомки звітних концертів та заходів, знімаються аматорські фільми, формуються групи учасників для успішного представлення Волині на кінофестивалях України та інших країн.

Все це робиться на обладнанні самих кіноаматорів. За їхньої допомоги та сприяння створено від імені кіностудії "Волинь" практично всі сучасні відеофільми, надано допомогу ряду відео- та фотоаматорів.

До слова, відомими вихідцями з кіностудії є кінорежисер Олесь Санін, оператор Сергій Михальчук та інші. А це говорить про вірно обрану стратегію по навчанню аматорів для підвищенню їхнього рівня обізнаності та для переходу до діяльності в професійній сфері», - йдеться у прес-релізі кіностудії «Волинь».


(На фото Світлана Федонюк та Борис Ревенко.)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 65
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палыч, держись.
Поздравляю с днем рождения. Всего, всего, всего...
А Федонючка ...
Как она дальше собирается работать?
Худая слава бежит впереди человека.
Відповісти
Жудая слава пра рєвєнка бєжит па Валині уже нє пєрвий год. І калічєства людєй (і живих і пагібших) каториє нє падают єму рукі нє умєньшаєтся а увєличєваєтся с каждим годам с завіднай пастаяннастю і стабільнастью. Скалькіх такіх Фєданючек с"єл рєвєнка за врємя сваєво сідєнія? Паследніх как мінімум п"ять лєт маладоє пакалєніє горада Луцка і нє падазрєваєт что єсть такая кінастудія в іх горадє каторая імєя бальшоє пріємущества как на тєпєрішнєє врємя пустуєт і бєзмолствуєт! Вот в чьом главнаяя заслуга рєвєнка! В бєздєйствіі, замалчіваніі і кансєрваціі такова палажєнія.
Відповісти
Господь тобі суддя.
Що доброго ти зробив у житті своєму?
Відповісти
а те що боп зробив він вважає за добре? І не забудьте Господь і вам суддя теж.Але є й позитив! Завдяки таким як боп і іже с нім багато кіноаматорів вже не лохануться і цей підвал будуть обходити сотою дорогою де за словами тих же підземних жителів "тут всі вмирають"
Відповісти
Голову лікуй, Світлано
Відповісти
Не знаю хто така Світлана та вона права та молодець!!! Те, що в центрі міста кучка калимщиків клепає на право та наліво весілля і прикривається добрим імям РЕВЕНКА (який справді багато чого зробив для волинського кіно) це 100% ФАКТ!!! РЕвенко нажаль погнати тих присосок через добробу характеру неможе а владу все влаштовує для галочки є кіностудія а що вони там робляти а фіг їх знає...
Відповісти
"що вони там робляти а фіг їх знає", якщо не знаєш, то чого гадиш? Прийди, спитай, з'ясуй. А то я Ніцше не читав, але я його не люблю. І ще порада: стеж за тим, щоб не перестаратися з великими буквами і знаками оклику. Це завжди додає автору істеричності.
Відповісти
Таня а скільки Ви книжок, тобто фільмів "перечитали" на так званій кіностудії "Волинь" припустимо за останні три роки?Факт є фактом-Боб як Бульба. Він "народив" цю студію він і став її "могильщиком". Бо саме у могилу перетворився той завжди пустий підвал у центрі міста. От у цьому головна заслуга Боба. Але у цій "могилі" аматорського кіно (як і в кожній могилі) є своє життя. Хай примітивне але є. У даному випадку у цій "могилі" яка мала (і поки що має) призначення публічне і фінансується за державний кошт (тобто і за Ваш) існує корпункт комерційної організації ICTV і стабільно заробляє гроші, також не пасе задніх така собі продакшн студія "Барбос" яка теж не є альтруїстом. І це вже не один рік. Питання-Ревенко сліпий і нічого не бачить що у нього під носом відбувається, чим сам у цій "великій облуді" має свій інтерес? І питання Андрія(цілком слушне)має відповідь-"їздили на хвестивалі з фільмами які зняті ще шість років тому" дякуючи Бєлову.
Відповісти
ти хоть копійку дав на студію?
ми самі заробляємо, бо жити треба і працювати, а не клянчити в кнопкодавів на творчисть.
Відповісти
Ух ти! Творчий ти наш! Бачив я твою творчість. Хто не бачив хай подивиться
http://dvery.rv.ua/2012/video/78
Так яке відношення має кіностудія "Волинь" яка утримується з бюджету до цього з дозволу сказати "кіно"? Не нагадаєш ім"я голівудського оператора який відзняв більшість цього "творіння"?І про яку "копійку" на яку "студію" ти говориш? Не про "Барбос" часом? Так у тебе вже є досвід як за гроші виділені державою купити комп"ютер у приватну студію "Барбос"
Відповісти
Валерій,не перебільшуйте заслуг Ревенка. Ревенко кіностудії не "народжував".Кіностудію заснував у 1968 році колишній методист кінофотовідділу Обласного будинку народної творчості Рябунець Василь Сидорович. А Ревенко прийшов на студію у 1975 році. Це за Рябунця сдудія отримала перші свої нагороди і стала відомою в Україні. При ньому ж студія стала "народною". Згодом Рябунця переманили у Рівне, де він заснував відому не менше за "Волинь" кіностудію "Горинь". Оце був справжній кіномитець! На відміну від Ревенка, котрий самостійно не зняв жодного фільму. Фільми для нього і за нього знімали "негри". Схожі на тих, які писали романи для Дюма. Знімали Струцюк, Іванюк, Валяєв, Антонюк, ті ж Санін і Михальчук та інші. З Ревенка навіть оператор нікудишній. А режисер з нього взагалі ніякий. Єдине, що він справно робив, це - вставляв у титри своє прізвище, возив фільми на фестивалі та отримував нагороди.
Відповісти
БП (Ревенко) живе цією студією, неймовірно ПОРЯДНА людина, знаю його 15 років.
Якщо якась тварюка поклала око на їх приміщення - хай відсохнуть в неї руки.
Доброго здоров*я та з днем народження Борис Павлович!
Відповісти
Цікаво ,Санін і Михальчук знають про те що вони "вихованці" Ревенка? Це ж легко перевірити. Просто поставити їм таке запитання.
Відповісти
пошукай в інтернеті - там вже давно спитали і про все розказали.
Відповісти
Олесь Санін, відомий український кінематографіст, за походженням – корінний волинянин. Його фільм «Мамай» був номінований на здобуття престижної премії «Оскар» Американської кіноакадемії. До Луцька він приїздить не тільки, аби відвідати малу батьківщину, а й для участі в мистецьких імпрезах.
– Виховання театральних смаків і традицій (у Луцьку ним займаються два професійних академічних театри – драматичний ім.Т.Шевченка та ляльковий, – авт.) в Україні покладено на театри. А ось виховання кіноглядача (тим паче українськими фільмами) кинуто останнім часом на самоплив. Які ваші міркування з цього приводу?

– Безумовно, це правда. Поліпшувати ситуацію треба за рахунок створення кіноклубів, де збиралися б люди, зацікавлені у доброякісних фільмах. Мова не йде про перегляд кінострічок. Потрібна людина, яка б виконувала роль кіноекскурсовода. Я міг би провести таку екскурсію по своїх фільмах і картинах своїх колег. Пояснити деякі нюанси глядачам було би корисно задля подальшої зацікавленості у перегляді і популяризації кіонопродукту. На мою думку, в Луцьку таке місце є. Це «комора» Бориса Ревенка у кіностудії «Волинь». Це саме те місце, де могли б збиратися молоді та дорослі любителі кіно, дискутувати, сперечатись і набувати мудрості кіно. Я сам у Києві веду два таких кіноклуби і, повірте, проблем із відвідуванням нема.

читай тут http://www.pravda.lutsk.ua/ukr/persona/32629/
Відповісти
Та читав це. Ви десь прочитали що Санін сам сказав що він є вихованцем студії і відвідував її? Все тільки зі слів боба. А наспрвді Санін відвідував студію "Боривітер" яка наскільки мені відомо ще існує. Я був на презентації скороченої версії фільму "Мамай" у Промені. Так там Санін у розмові з глядачами навіть не згадав не про кіностудію і про боба взагалі. Це схоже на відносини, теплі , учня і вчителя?
Відповісти
Знають. Поставте і перевірите.
Відповісти
Не хочу заглиблюватися у розбір цієї не простої ситуації але що ми маємо у "сухому залишку"? Фільм (ранок з Тіфані) який не зрозуміло хто зняв і не зрозуміло за які гроші але, наголошую, у титрах якого стоїть "кіностудія Волинь" запросили на міжнародний фестиваль у Болгарію. Як фільм який буде презентувати державу Україна (бо ця студія державна структура і існує з держбюджету). Єдине що треба було зробити це субтитрувати цей фільм. А ці "хенії хвільмограївії" ,не знаю о тупості чи з врєднасті, тупо не зробили цього. Мало того ще й прос...ли весь матеріал фільм або іншими словами сам фільм, бо на даний час кажуть що нема. Що це- невігластво і не професіоналізм? Ще раз показати що в Україні навіть на такому початковому рівні "опа" і тут нічого путнього не може бути.Чи звичайний саботаж? Пофігу Україна як що про мене не згадали. У обох випадках виникає запитання-чому я за свої гроші маю утримувати цю не зрозумілу зграйку чи то явних не професіоналів чи то прихованих саботажників?
Відповісти
Повторюся у своїй уже висловленій думці, але "не зрозуміло хто зняв і не зрозуміло за які гроші але, наголошую", що ти наголошуєш? Якщо не можеш розібратися у 3-х соснах, то думаю "я за свої гроші маю утримувати цю не зрозумілу зграйку" нікого ти утримувати не можеш. Тільки послухати, кожен задрипаний базарник утримує всіх лікарів, посадовців, комунальщиків, пенсіонерів і т.д. і т.п. Складається враження, що вся наша країна - це пенсіонери, що їдуть в тролейбісі і роздумують "за жизнь". Не розумієш - не пиши. Не гадь. Не лізь. Ні! "не зрозуміло але, наголошую". Цирк на дроті.
Відповісти
Насправді я знаю всю ситуацію з фільмом але менш з тим. Не хочеться нагружати тими хітросплетіннями. Фільм який має режисера , сценариста і оператора ,який зняв цей фільм користуючись камерою того ж режисера за що він йому ще й заплатив , бо кіностудія Волинь навіть камери немає .Змонтований у приміщенні кіностудії "Волинь" у якому від кіностудії "Волинь" є тільки надпис у титрах ,бо нічого там крім стін, стільчиків , поламаного престарезного кіноапарату часів премії "ленінського комсомолу" якою до цієї пори козиряє ця віртуальна кіностудія з реальними стінами. Так кому належить той фільм ? Чому "у приміщенні"? Бо офіційно кіностудія "Волинь" не має навіть на чому монтувати! Зате мають такі потужності ці "комерційні структурки" які заробляють кошти "у приміщені" кіностудії але які там сидять за мовчазної згоди діяча ревенка і втирають нам про "шалену і потужну роботу". Цирк на дроті. Так скільеи ви книжок тобто фільмів "прочитали" на публічних показах у стінах віртуальної кіностудії з реальними керівниками? Але ж у даному випадку справа не у цьому вірніше не тільки у цьому.Сухий залишок-фільм не поїде у Болгарію, як фільм запрошений від держави Україна який мала честь презентувати кіностудія "Волинь".Вже сам відбір до фестивального показу це є відзнака доробку цієї кіностудії, не залежно від того хто і як його зняв і змонтував ,власне про це я писав коли наголошував що не хочу заглиблюватись. Фільм який існував реально і фізично який запрошували як фільм кіностудії "Волинь" не поїде на цей фестиваль. Так от з яких причин і хто у цьому винен? Хтось дасть зрозумілу відповідь А може це нафіг нада? Нас і здєсь нє плоха кормят!Цирк на дроті. "Дивіться" ніцше не шанована таня от "гадите" якраз ви.
Відповісти
ідешь - не затримуйся, проходь далі, твій потік свідомості з припущеннями та висновками викладай Свєті.
Відповісти
ти читав хоч сам те що написав? чи це звичний для тебе "потік" не відомо чого? Так все таки хто винен що виникла така ситуація що фільм не був вчасно зроблений а також втрачений і не буде презентований на фестивалі у Болгарії ,навіть тим самим ревенком ,від кіностудії "Волинь"?
Відповісти
1) Шановні "Аматори" Вам не соромно красти з наших кишень платників податків беручи з держави гроші на зарплату, отримавши І НІЧОГО НЕ ПЛАТЯЧИ за приміщення в центрі міста а натомість ТУПО ЗАМІСТЬ РОБОТИ КЛЕПАЄТЕ ВЕСІЛЛЯ, ДИТСАДКИ, ВИПУСКНІ І ПРОСТО ЗВИЧАЙНУ ПОРНУХУ!!! (подивіться на фотомистецтво хоча б Сікорського... ) тому говорити що хтось зазирає Вам у кишені принаймні дуже і дуже нечесно...
2) ЗА спинами Ревенка (шанованої людини) не ховайтесь покажіть ЩО КОНКРЕТНО РОБИТЕ ВИ? Які Ваші останні здобутки? Нагороди? Кого Ви навчаєте? Як кіно-популяризуєте Волинь?
Відповісти
Шановні ситуація досить прозаїчна все впирається в банальне в гроші Світлана в певний час працюючи на митниці зробила просто велику помилку почала доплачувати нашим «аматорам» в той час коли у неї ще були фінанси вона ВЛАСНОЮ камерою відзняла фільм, змонтувала, (заплативши за це все!!!) виграла конкурс! а тепер коли вона звільнилась з роботи і на даний час гроші закінчились і у неї виникла необхідність підготувати цей самий фільм до участі в міжнародному конкурсі їй сказали арівідерчі нема грошей-нема кохання! Ось у чому вся проблема!
P.S.
Щодо постаті Ревенка це справжній гранд кіно не тільки Волині ай України!!! Та нажаль роки беруть своє, за своєї доброти він досить часто не може поставити на місце своїх «знахабнілих-підлеглих» які зараз вилізли йому на шию ще й ноги звісили :( ще й тут відгавкуються прикриваючись за його спиною. Мали б совість хоча б Діда пожаліли!
Відповісти
В кіностудії має вирувати активне, творче кіножиття. Нажаль, в державній установі осіли "приватні-аматори", які думають, якби набити свої кишені. І коли вряди-годи хтось туди заволочеться, тільки й думають якби швидше здихатись або побільше здерти за певні послуги (переписати з камери на диск, відновити старі записи, зняти весілля, поставити рекламу на екран біля ЦУМУ і т.д). Зніміть в центрі міста офіс, зробіть прейскурант цін, побачимо хто до вас прийде?
Відповісти
Люди, ви хоч розумієте на кого лайно поливаєте, чи вам нема про що писати? Кіностудія "Волинь" - це остання на Волині студія яка хоч трохи робить кіно. Звідти вийшли чимало відомих і успішних людей, там навчають молодь творити фото і відео, хай навіть і неофіційно без створення платних клубів. Це місце де тусується творча інтелігентна молодь, яка в пошуках самореалізації в сферах фото і кіно приходить сюди, де її безкоштовно навчать, порадять і підтримають на цьому шляху. Треба просто хотіти і цікавитись. Завдяки цій студії на Волині і в Луцьку в людей ще є шанс отримати інформацію про справжнє кіно з перших уст. Основний стержень студії це Борис Ревенко і покійний Валерій Белов. БоП вже не молодий, йому сьогодні 75, з чим і вітаю. Треба цінувати те, що студія ще існує. А Світлана Федонюк - реальна скот..на - через свою пиху і нерозуміння процесу створення відео вона так віддячує своїм друзям і вчителям. Мене обурює її неадекватна реакція і кляузи (шестьорство) депутатам і органам. Видно, що так на людей впливає служба на митниці.
Відповісти
а ви пошукайте в неті і знайдіть хоч одне криве слово Федонюк на ревенка. Так от всі ми бачимо вперте намагання перевести розбір ситуації зі свідомим саботажем поїздки фільму на фестиваль ,на розбір особистих якостей(навіть не професійних) у даному випадку чомусь тільки однієї Федонюк. І жодний з коментаторів які пишуть в захлйоб оди ревенку жодним словом не обмовився так хто ж вс..ся у цій ситуації і чия пряма провина що фільм не підготовлений для показу і презентації за кордоном?А вам який використовує такі фрази штибу "процес створення відео" я поставлю одне запитання-можливо додати субтитри до компресованого фільму для показу на великому екрані без втрати якості? Саме таке компресоване відео віддали ці дєятєлі весільних мистецтв Федонюк мотивуючи це тим що вони витерли не компресоване відео бо воно займало багато місця.І при тому що витерли це відео вже після гран-прі на "Кінокімерії" навіть без попередження режисера фільму знаючи що це единий не компресований матеріал! Може таке зробити справжній професіонал? А на цьому ж фільмі стоять реквізити кіностудії "Волинь". Свідомо наср..ти що доробок студії буде демонструватися на міжнародному конкурсі це для вас нормально і професійно? Скільки фільмів кіностудії "Волинь" були запрошені на фестиваль за кордоном? А ревенко ще й дивується "що ця істеричка хоче?".
Відповісти
Якщо хтось з аматорів тобі допомагав на власному обладнанні, то це було з його волі. Забула свої істерики? Як знадобилось відтитрувати - ти ж сама кричала, що маєш де, і кіностудія тобі для цього не потрібна. Всім розказувала, що ти така затребувана і в Рівному, і ще десь, тільки, мовляв, кіностудія тобі ворог №1. Але все одно, як та "коза приходиш до воза". Так чого ж ти досі хочеш? Нерви потріпати Бобу?
Нагадуємо повторно - згідно статуту аматорська кіностудія надає методологічну допомогу та навчає аматорів, а не робить за них їхню роботу. І ти не могла цього не знати.
Досить свідомо вводити громаду в оману!
Світлано, спустись з зірок на землю та поглянь правді у вічі.
Відповісти
А ДЕ ОБЛАДНАННЯ КІНОСТУДІЇ? ЯКЩО ЙОГО НЕМА ТО НЕМА НІЯКОЇ
І КІНОСТУДІЇ Є МІФ... і люди які нахаляву займають державне приміщення....
Відповісти
Ревенко дійсно шанована людина, а поважати його варто хоча би з огляду на вік. А от щодо неї - не знаєте ви її. Не все так просто.
Відповісти
Добрий вечір дорогі добродії. Цікаво стежити за палкими обливаннями. Кіностудія державна - державна. Фільм С. Федонюк представляє Україну - будь ласка відправте його на фестиваль із всіма необхідними вимогами, що висувають до фільму.
Кіностудія багато в чому залежала від творчого потенціалу та працездатності В.Белова. За допомогою якого неодин фільм отримував нагороди. В свій час В.Белов збирав навколо себе молодих творчих особистостей з метою виввести їх на новий щабель фото мистецтва та аматорського відео.
Що на сьогоднішній день робить студія. Хто її контролює?
Який план її роботи на рік?
Яка чисельність?
Прихід - розхід (фінанси)?
Людина зробила фільм за власні кошти, зняла на власній аппаратурі, брала участь в монтажі. В решті фільм бере гран-прі конкурсу. А далі він існує тільки кінцевому зжатому форматі. Де касети? Де матеріал, який пройшов першу оцифровку? Про який професіоналізм ідеться.
Розібратись дійсно потрібно - це кошти платників податків та основне імідж держави.
А приміщення дісно повинни бути осередком культури не тільки пенсіонерів та невідомо яких працівників а і молодих студентів, які сьогодні в основному невідомо чим займаються. А С. Федонюк- встряхнула мишиное кубло. І зараз повалить звідти....
Відповісти
А який у відео сценарій. І що там треба субитрувати, як бабця ходить по вулиці, бо в Болгарії ходять не так.
Відповісти
Кіностудія "Волинь" отримувала нагороди та існувала до сьогоднішнього дня в основному за рахунок наполегливості та творчої обдарованості - нині покійного Валерія Белова. Який дійсно навчав молодь волині фото та аматорському відео. Який у важкі часи проводив заняття із студентами волинських вузів. Неодноразово організовував виставки намагаючись вивести на орбіту мистецтва нові обличчя.
Чесно сказати і відефільми які раніше займали призові місця на фестивалях були відпрацьовані за сценаріями В.Белова. І наскільки мені відомо С.Федонюк навчалася у самого Білова. І чесно сказати на сьогоднішній день заміни йому не має. А остальні присосавшіся члени студії щось да комусь робили.
І впринципі вірно що жінка тратить свої нерви щоб хоть трохи розігнати це "мистецьке" кубло. Можливо тоді прийдуть в те приміщення молоді перспективні люди які зможуть підняти кіностудію на новий рівень.
Зняти фільм на гроші С.Федонюк на її апаратурі за її сценаріем та зробити монтаж в її присутності - героїчний вчинок.
Молодым везде у нас дорога - старикам почет.
Відповісти
ШАНОВНІ "КІНОСТУДІЙНІ-АМАТОРИ" ТО ЯКУ МЕТОДИЧНУ ДОПОМОГУ ВИ НАДАЄТЕ ??? ВЕСІЛЛЯ ВИПУСКНІ ПОСТІЙНІ КЛІЄНТИ В ДЕРЖАВНОМУ ПРИМІЩЕНІ ЦЮ САМУ "ДОПОМОГУ" ТАКОЖ ОТРИМУВАЛИ? ПО ЯКОМУ ПРАВУ ВИ ЗДАВАЛИ В СУБОРЕНДУ ПРИМІЩЕННЯ? ЦЕЙ ПУНКТ ЗАЗНАЧЕНО В ДОГОВОРІ ОРЕНДИ? КУДИ ДІВАЛИСЬ ЗА ЦЕ ГРОШІ (ЧОМУ ЗА НИХ НЕ КУПУВАЛИ ОБЛАДНАННЯ)?
Відповісти
Тут потрібно памятати - вона Жінка, в якої нині хворий оранізм. Дякуючи їй "прадакшини" поїдати тортики, цукерочки, вина, коньяки та сотні "баксів". Про це вони забули? Ось така вдячнічть та творча співпраця обзивати істеричкою. Хочеться сказати слова Ліни Костенко
"Я йду на них!.. Душе моя не плач...
Ці види спорту вже тепер жіночі."
Так вона консультувалася з Бєловим, в некролозі згадала всіх працівників кіностудії, які не були на панахиді в Гаразджі. Також похвальних статтей про кіностудію в її авторстві дуже багато. А ідея назвати вулицю "бобштрасе" належить їй. Заварили кашу та не в тому горщику.











"
Відповісти
А ще пам’ятати запах його шкарпеток
Відповісти
Так от це саме те що робиться, вірніше не робиться у кіностудії. В стінах цього підвалу який має глядацьку залу немає життя! Хоча раніше на перегляди фільмів там збиралося стільки людей що не було чим дихати. А зараз це дійсно розрита могила у центрі міста. Ледве живий труп! Але як видно така ситуація декого влаштовує. Звісно не ходять якісь випадкові люди, немає натовпів. Панує спокійна атмосфера яка не заважає творчому монтуванню весіль, виспускних і реклами. Правда все це комерційне і приносить гроші всім крім самої кіностудії але це вже часнасті.
Відповісти
Саме завдяки Борису Павловичу кіностудія досі ще існує. Якби не його ініціативність, творчий підхід і взаємодія з громадськими організаціями, то про к-студію "Волинь" вже би давно забули!
Віддаю належне Світлані Федонюк за здобуте гран-прі. Але не слід забувати, що робота, то колективна! І без підтримки кіностудії, безпосередньо Бориса Павловича - ніхто би й не знав, хто така Світлана Федонюк.
Звертаюся до пані Світлани: зупиніться! Не варто ганьбити себе і людей, котрі сприяли Вам, приймали участь у створенні фільму. Лише від "помутніння" тимчасовою славою визнання не здобудеш, а отримані досягнення можуть виявитися лише випадковістю!
Відповісти
що за істерика? Чому ви у намаганні відстояти свій доробок відразу вбачаєте помутніння тимчасовою славою? Я так зрозумів що ви б навіть і не боролись за свій вистражданий доробок в який вкладено власні кошти,час,нерви й саме головне здоров"я. Натомість ви чомусь восхваляєте Ревенка який за весь час свого існування у студії самостійно не зняв, не зрежисерував ЖОДНОГО фільму! Може це у нього випадковість.
Відповісти
Істерика, мабуть у Вас. Схоже саме тому Ви й забули назватися.
За свій доробок я би "горло перегриз". Але чого ж тоді, знаючи, який такий поганий Ревенко - нести свою роботу на кіностудію "Волинь"? Де логіка? І завдяки кому "недоробок" став доробком?
Я не прихильник консервативізму, але дайте альтернативу і тоді галасуйте!
Відповісти
так отож! А що він одразу каже що є такі нюанси? І що матеріал весь у нас і можем з ним зробити що нам захочеться? І хто знає наперед "який поганий Ревенко і його професійні аматори" ? Федонюк дійсно вже роботу не понесе і закаже сотому. Хто-хто майстер інтриги так це якраз сам ревенко. Бо майстерно грати на тому що матеріал весь в них і все залежить від нас хочемо зробимо а будеш вознікать знищим. Це якраз і є ницість. Ви у такій поведінці вбачаєте логіку! А запитання ви поставили не коректно.Доречніше було б запитати -Завдяки кому "доробок" (бо є на це піжтвердження хоча б у вигляді гран-прі і запрошення у Болгарію) став "неДоробком" враховуючи що ВЕСЬ матеріал зберігався на студії? Можливо для вас логічніше що сама Федонюк його наглим чином зтерла і потім ще й підняла шкандаль!
Відповісти
Чого ж ви така майстерна й талановита, не зробили це на попередній фестиваль. Думаю, той, хто робив той "одоробок", той знає протитрувати й на залишеному. Може ви настільки їх дістали, що не хочуть мати діла.
Відповісти
На попереднфй фестиваль не було вимоги про субтитри ,бо фестиваль в Україні, фільм українською і хоча це й Хєрсон там розуміють українську. Перемонтаж і субтитрування англійською це вимоги організаторів міжнародного фестивалю "UNICA". І як би ви розбирались в чомусь більшому чим мобілка тоб не писали і не "думали" що можна протитрувати на залишеному. Був відданий компресований тобто стиснутий (вам напевне зрозуміліше сжатий) матеріял. Для того щоб виконати вимоги "UNICA" потрібен не сжатий матеріял. В принципі можна і на "сжатому",для цього його треба "розжати" тобто розпакувати зробите титри і монтаж і потім знову "зжати". Але при цюму якість втрачається настільки що цей фільм ви зможете дивитись хіба що у себе на мобілці але ніяк не на великому екрані міжнародного кінофестивалю. Так от для цього і потрібен не "зжатий" матеріял. Але вам напевне зрозуміліща (бліже буде анлогія ) з пивним пластиковим бокалом-ви маєте бокал він займає багато місця , ви його "зжали" і він місця займає в рази меньше але потім треба налити пиво і ви його "розжали" тобто розпрямилиі налили пиво. Все чудово бокал розпрямлений, пиво не виливається от тільки товарний від уже нє тот. Продати вам його буде не можливо. Хоча судячи з коментару вам і такий сайдєт. Що до "дістали". Включіть логіку-фільм кіностудії "Волинь", був нагороджений на фестивалі як фільм кіностудії "Волинь" і запрошений на наступний фестиваль як фільм кіностудії "Волинь" але працівники кіностудії "Волинь" не підготували його під вимоги організаторів фестивалю вчасно і не вислали це при тому що весь матеріял фільму,як зазначено у листі написаному самимиж членами кіностудії"зберігається на кіностудії". Питання-хто винен? За вашою дивною логікою - звісно Федонюк!
Відповісти
Хватит искать виновных во всех подряд.
Почему некоторые люди видят смысл жизни в том, чтобы испортить жизнь другим?
Потому, что сами свою жизнь устроить не могут и завидуют тем, у кого это получается...
А когда плохо не ему одному, то становится лучше, когда не он один такой неудачник....
Не люблю таких людей и стараюсь не иметь с ними дела.
Відповісти
"Хватит искать виновных во всех подряд."-ЧОМУ У ВСИХ ПІДРЯД?Є КОНКРЕТНІ ЛЮДИ ЯКІ ЗРОБИЛИ , ВІРНІШЕ НЕ ЗРОБИЛИ, КОНКРЕТНІ РЕЧІ.
Почему некоторые люди видят смысл жизни в том, чтобы испортить жизнь другим?-І Я ТАК ДУМАЮ. ЧОМУ ВОНИ НА ЦЬОМУ ЗАЦИКЛИЛИСЬ?БО НЄ ФЄДОНЮК НЄ ЗРОБИЛА ТЕ ЩО ПОТРЕБУВАЛОСЬ. МАЛО ТОГО ЦІ ЛЮДИ ЩЕ Й АКТИВНО ЗАВЖАЛИ ЇЙ ЦЕ ЗРОБИТИ
Потому, что сами свою жизнь устроить не могут и завидуют тем, у кого это получается...
ДІЙСНО ВИ ПРАВІ. СТІЛЬКИ РОКІВ СИДІТИ У ТОМУ ПІДВАЛІ УСПІШНО ПЕРЕТВОРИТИ ЙОГО НА ДІРУ І ТРУПА І ЗА ОСТАННІ МІНІМУМ ШІСТЬ РОКІВ НІЧОГО НОВОГО НЕ ЗРОБИТИ.ДІЙСНО У НИХ -ПАЛУЧІЛАСЬ!
А когда плохо не ему одному, то становится лучше, когда не он один такой неудачник....
НАПЕВНО ТОМУ ЩО В НИХ ,У ДАНОМУ ВИПАДКУ ПАЛУЧИЛАСЬ! САМЕ ТЕ ЧОГО ВОНИ (КОЛЕКТИВ) ХОТІЛИ АЛЕ ПРИ ТОМУ ВОНИ Є НЄУДАЧЬНІКАМІ.
Не люблю таких людей и стараюсь не иметь с ними дела.
ПРАВИЛЬНО І ФЕДОНЮК ВЖЕ ЗРОБИЛА ТАКИЙ ВИСНОВОК. БО СТІЛЬКИ РОКІВ НЕЧЕГОНЄДЕЛАНІЯ ЇЇ ТЕЖ НЕ ВЛАШТОВУЮТЬ А ЇХ ТАК.
Відповісти
Всьо правільна ви написалі.А на счєт палучаєтся-так ета пака у нейо всьо палучається! Єйо фільм виіграл. Єйо как рєжисєра награділі гран-при. І єйо как рєжисьора фільма прігласили на межнародний кінафєстіваль. Паінтєрісуйтєсь (хатя я увєрєн что ви вряд лі будєтє ета дєлать) в каком гаду (даже в какой странє ) паслєдній раз фільм кінастудіі "ВАлинь" палучал гран-прі? Но неужелі ви думаєтє чтА Фєданюк сама "патєряла" фільм,сама нє хатєла что би билі Сдєлани субтітри (чєму сапратівлялась всєми даступнимі срєдствамі) что би фільм нє бил на конкурсє? Странний какойта рєжісєр! Ну уж савсєм как та вдава унтер афіцера каторая сама сєбя висєкла. Так вот послє абщєния с етімі "прафєсіанальнимі аматарамі" ана тоже нікак нє может панять -"ПАчему некатариє люді відят смисл жизні в том, чтоби іспортіть жізнь другім?" Но судя с вашево камєнтария вам відно етава нє панять, да і аткравєнна гаваря ано вам і нє нада.
Відповісти
Я имел ввиду лично Вас, Светлана. Но что я вижу? Вы всеми силами, играя словами, стараетесь перевести стрелки на других.

НЄ ФЄДОНЮК НЄ ЗРОБИЛА ТЕ ЩО ПОТРЕБУВАЛОСЬ. МАЛО ТОГО ЦІ ЛЮДИ ЩЕ Й АКТИВНО ЗАВЖАЛИ ЇЙ ЦЕ ЗРОБИТИ

Что за бред? Да еще и сколько эмоций! Насколько я понял суть конфликта - Вам на киностудии чего-то не сделали. А активно чего-либо не сделать - это словесное извращение какое-то.

Кто Вы в данном конфликте? Вы обычная неудачница, раз не смогли добиться результата.

От киностудии есть прямой ответ, что сырого материала уже нету. Но Вы не унимаетесь и не внемлите написанному!
Но то, что исходников нет - это же абсолютно нормально! Поинтересуйтесь на телеканалах или у других людей, работающих с видео: долго ли и много ли они хранят у себя сырой материал? Хотя я сомневаюсь, что поинтересуетесь, Вы же УЖЕ ВСЕ знаете.
Киностудия Вам содействовала в создании фильма, и у них хранится финальный фильм в архиве. Они свою работу сделали, и, как я понимаю, сделали хорошо. Именно так и поступает с архивированием финального результата большинство студий.

Я вообще не понимаю: зачем переделывать под кого-то фильм, и так завоевавший гран-при? "Вылизывать" ошибки всю жизнь можно.

Аматор Махно, согласно титров, Вам помог, снял и смонтировал Ваш фильм. Вот и высказывайте все претензии в его личный адрес, а не в адрес всеми уважаемой (кроме Вас, ясное дело) организации.

Но вот проблема: аматор Махно свою собственную кассету с сырым отснятым материалом затер! Так причем здесь вообще киностудия??? Почему эту кассету Вы у него не забрали сразу же после оцифровки? Какие вообще претензии могут быть к киностудии, если Вы даже денег на кассету для своего фильма не смогли найти? Да если бы не та "загнивающая" киностудия, не видать Вам ни фильма, ни той премии, что уже за него получили. Вы все требуете, ноете, но в чем Ваш взнос, кроме идеи, в Ваш же фильм?

Позиция киностудии ясна. Ваша, Светлана, позиция, мягко говоря, истерична.
Відповісти
Позиція тут далеко не в істеричності, а в відповідальності перед організаторами фестивалю, які написали в листі вимоги підтягнути фільм до європейських стандартів. У Світлани є відповідальність на відміну від працівників кіностудії та Мехна. Тому вона воює. Фільм знімався її професійною камерою. Ви мене смішите мати камеру, а не мати коштів на касету? Кіностудія тут при тому, що вставила свою емблему та послала фільм на фестиваль, тому що потрібно звітуватися за роботу. ІІ фільм використали у своїх цілях. У них були всі можливості посидіти 2-3 години і перемонтувати. Але підсунути "свиню" в стилі державних працівників кіностудії. Світлана не перша і не остання, хто отримує цю "свинячу винагороду".
Відповісти
А чого ви назватися в коментах боїтеся. Це ж ви половину пишете. А то все світлана зробила, федонюк втратила. Правильно каже Юрій, що всі претензії до махна.
Відповісти
СТОП! Так у Вас есть своя камера??? Светлана, так почему Вы сами ею не снимали как настоящий аматор? Вас же в кадре нету! Зачем тогда просили о помощи Махна?
Я так понимаю, что верх Вашего, Светлана, аматорского цинизма в том, что имея камеру, вы ею и снимать толком не умеете!
То какой из вас киноаматор? Вы самый настоящий эксплуататор, причем с рабовладельческой уклонностью.
Вам бесплатно Махно снял фильм, сам его смонтировал. Но фильм почему-то со старта титруется "авторским Светланы Федонюк"...
Вот и открылось нам истинное Ваше лицо... Что называется, приехали. Данный фильм имеет двух авторов, причем без приоритета одного над другим. Так почему там стоят такие титры? Вы же Вашего коллегу унизили этим.
Может потому он и не желает далее прогибаться под Ваше звездное иго.
А Вы с Махном хотя бы поделились полученной премией за фильм?
Відповісти
так она когда пиарится, даже не упоминеь ничьего имени, ка будто єто всё она. а на самом-то деле - ничего.
Відповісти
Валерію (чи як там вас насправді), якщо у вас є конструктивні й не дуже зауваження щодо короткометражки "Лицарі є?!?", на яку ви посилаєтеся тут і яка жодного відношення не має до того "ярмарку марнославства", який тут розгулявся аж до нудоти,то звертайтеся безпосередньо до мене як до автора ідеї й творчого втілення. Поспілкуємося)
Відповісти
Шановна , краще б не згадували що маєте відношення до цього шедевру студії "барбос" . Який не "влазить" ні в які ворота. Навіть в "Двері". Фільм що триває дві хвилини майже на дві третини кадри з Голівудських фільмів.По запозиченню він дуже нагадує перше відео Пономарьова-там де він вперемішку з Голівудським "горцем" бігає з дерев"яним мечем.
Відповісти
Тезко, відчуваю, що "Валерій" - це ти)) Поговорімо наживо! Чи ти хочеш уже геть з усіма пересваритися?!?
Відповісти
А чому Махно протягом десяти років на державній роботі в кіностудії не пише сценаріїв, не ставить режисури, не втілює свої ідеї? А лише став втіленням а-ля весіль. А ви, Юрію, спробуте з Махном зняти "безкоштовно" фільм і побачите скільки вам буде коштувати це "безкоштовно".
Відповісти
Хто боронить "звездному его" Махна розгулятися працюючи десять років та отримуючи бюджетну зарплату в кіностудії? Чи перейняти досвід в "священної корови" волинського кінематографа БОБА? Спробуйте "безплатно" з Махном зняти хоч один фільм або весілля. Думаю, ви глибоко розчаруєтесь, Юрію!
Відповісти
И снова я был прав. Исходя из Ваших комментариев понимаю, что снимать Вы не умеете.
Отсюда и вывод - Светлана Федонюк никакой не киноаматор, а эксплуататор бесплатного (читай рабского) труда. Премию за фильм Вы зажали себе, с Махном не поделившись - тоже умалчиваете об этом.

Мало того, звездное величие Светланы затмило ей сознание, что авторство фильма исключительно её. Коллегу титрами унизили, назвав фильм единолично вашим авторством. Тоже молчок. Зато факт.

Сегодня каждый берущий в руки камеру мнит из себя профессионала. Вы вообще уникальна - камера есть, но не умеете ею пользоваться...
Зато Махно умеет. Это тоже факт.

Из статьи:
"Зауважимо, що мова іде про співпрацю з аматорами, про сприяння їм у творчій роботі, але обов'язку фізично втілювати творчі ідеї сама кіностудія не має, хоча й робить це з власної волі"
Этого Вы тоже не знали? Вы получили по факту больше, чем киностудия обязана делать.

И что такого в том Махне? Вам он чем-то уж очень понравился, раз Вы на нем зациклились.
Хотите дальше с ним работать? Позвоните ему и извинитесь. А то кляузничаете безустанно, упорно не видя фактов.

Светлана, Ваше поведение вообще не конструктивно. Вы портите жизнь всем подряд. Zozulechka, Ваше картина держится на достойном уровне и, в отличии от работы Светланы, наполнена смыслом.
Відповісти
що ви мєчєтє бвсєр перед юІКом. Воно йому на? Він давно вже зробив висновок за іскустфа бєз експлуататараф.Бо тільки капіталісти експлуататори понавидумували якихось операторів, монтажерів і т.д. І це все для того щоб не назвати речі своїми іменами -просто автори.Хеннінг Манкель(хоча юрію зрозуміліше марініна яка теж так працює),який свої книжки начитує на диктофон а спеціяльні люди потім розшифровують інші перевіряють а ще інші редагують і врешті друкують, чомусь навіть не підозрює що справжній автор книжок не він а саме ці спеціяльно найняті люди. І не треба переводити все на "проіскі" мІхна (саме така справжня хвамілія цього професійного аматора) у всьому винен "поважна людина" БоП. Бо міхно є його підлеглим і виконує його розпорядження. Навіть стерти ,просто так без попередження ,весь робочий матеріал (знаючи що ні копії ні касети нема) без відома БоПа не ризикне. Хоча для юріка це нормальний робочий момент а не якась-така підлість. Одним словом-однодумці.
Відповісти
Так Юрій це класичний юмАріст! Улибнул! палучілась, зачьот.
"Светлана, Ваше поведение вообще не конструктивно. Вы портите жизнь всем подряд."
ЮРІК НЕ ГРАЙТЕСЯ У ЕКСТРАСЕНСА С ВІДАМ ВЕРБЛЮДА "Я ВСЬО ЗНАЮ" ПАВЄРЬТЄ (хатя вам тяжєло но всьо такі сдєлайтє усіліє над сваєй ізвілінай) Я НЄ СВЄТЛАНА. НО В ДАНИЙ МАМЕНТ ОТВЄЧУ ЗА НЄЙО-к сажалєнію нє всєм падряд.вам нє іспортіла.Пака.
А ОЦЕ ВЗАГАЛІ ШЕДЕВР.ВСЕ ТАКИ ВИ НЕ ПЕРЕСІЧНИЙ ЮМАРІСТ - "Zozulechka, Ваше картина держится на достойном уровне (ДЄРЖИТСЯ? ГДЄ? С ЕТАВА МАМЄНТА ПАПАДРОБНЄЄ. КАК ТА НЄ УДОБНА ,НАДА Ж ЗНАТЬ ПРА ШЕДЕВРИ ВАЛИНСКАВА КІНАІСКУЙСТВА)и, в отличии от работы Светланы, наполнена смыслом." В ЧЬОМ ІМЄННА? НЕУЖЕЛІ В ЛЕГЕНДАРНАЙ І ІЗЯЩНАЙ ФРАЗЄ (как впрочем вся "ізящьная" і "рамантіческая" епоха рицарства) "ТИ МЕНІ НЕ ДАЄШ"? ДА, ВИСОКІЄ, ВИСОКІЄ АТНАШЕНІЯ. І ЧТО ПАРАЗІТЕЛЬНА-НАПОЛНЄНА СМИСЛАМ! ВОТ ТОЛЬКА РИЦАРЕЙ НЄ СТАЛО ПО ПРИЧІНЄ АТСУТСТВІЯ "ДАМ", НО ЕТА НЕ ВАЖНА.ЕТА ТАК ЧАСНАСТІ.
Відповісти
Світлана Федонюк реально хвора на голову людина. Її потрібно відправити на відповідний медогляд і перевірити чи становить вона загрозу для оточуючих.
Відповісти
В точку!
Відповісти
З точки зору психології, якщо людина щось говорить про іншу - то це вона характеризує себе. Дуже реальна оцінка в вас самого себе та вашої голови. Просто шедевр.Ви і є основна загроза для оточуючих, навіть без відповідного медогляду.
Відповісти
Значить, якщо ви кажете, що вони вкрали ваш "шедевр", значить ви вкрали їхній шедевр.
Відповісти
геніальний висновок! такий може народитись тільки у підвалі!от тільки бере сумнів чи ви взагалі зрозуміли про що йдеться? де ви читали що звинувачують у крадіжці фільму? вони його не крали а тупо (вірніше хитро) знущили.
Відповісти
в мене біда я якось випадково зробила свою сторінку вконтакте маленькою що нічого не бачу допоможіть
Відповісти
Останні новини
Конфлікт навколо фільму: реакція кіностудії «Волинь»
24 квітень, 2012, 17:42