Ковель відзначив 70-ту річниця визволення Волині від фашистських загарбників. ФОТО

Ковель відзначив 70-ту річниця визволення Волині від фашистських загарбників. ФОТО
Ковельчани з року в рік дотримуються традиції вшановувати визволителів. Нещодавно місто відзначало 70-річчя свого звільнення від фашистів.

Сьогодні, 21 липня, разом із усіма мешканцями Волині ковельчани віддали данину шани визволителям області, - йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Представники міської влади, громадських організацій, політичних партій, підприємств та установ, духовенство, ветерани Великої Вітчизняної війни зібралися біля меморіалу Слави, аби висловити вдячність і повагу живим, згадати тих, хто не повернувся з війни або відійшов у вічність вже у мирний час.

Ведуча мітингу, методист Народного дому «Просвіта» Вікторія Савлук нагадала присутнім історичні моменти далекого 1944-го року. Разом з тим, вона акцентувала увагу на тому, що й сьогодні українці змушені відстоювати мир і свободу на своїй землі. Вона закликала учасників мітингу схилити голови перед подвигом тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, а також усіх загиблих у ході антитерористичної операції на сході України. Тож присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Міський голова Олег Кіндер, звертаючись до учасників зібрання, зауважив, що з червня 1941-го по липень 1944-го волинська земля була охоплена однією з найбільших воєн світової історії.

«Три роки наш край, спустошений і сплюндрований ворогами, стогнав від ран і пролитої крові. І нарешті, 21 липня 1944 року Волинь було повністю звільнено від фашистських окупантів. Тоді гітлерівці знищили 165 тисяч мирного населення, понад 30 тисяч юнаків та дівчат було вивезено на роботи до Німеччини. Понад 25 тисяч воїнів поховано у братських та окремих могилах, з них – 26 героїв Радянського Союзу. І зараз наша держава знову проходить випробування війною. Важко про це говорити, але майже щодня ми отримуємо тривожні повідомлення про загибель наших хлопців, про поранених, зруйновані будинки і міста. І це уже не далека історія Великої Вітчизняної війни, на жаль, це – сьогодення», - каже мер міста.

Олег Кіндер зазначив, що ковельчани завжди пам’ятали і пам’ятатимуть, якою ціною було заплачено за Перемогу, подякував усім, хто прийшов у цей пам’ятний день до Вічного вогню, привітав ветеранів з Днем визволення Волині, побажав від імені громади Ковеля міцного здоров’я, довголіття та мирного неба над Україною.

Взяв слово і ветеран Великої Вітчизняної війни, Почесний громадянин міста Ковеля, полковник Микола Корпачов. Він пригадав, як важко було здобути перемогу, скільки життів віддали співвітчизники за мир у державі.

Він звернувся до нинішнього покоління зробити усе можливе, аби повернути мир і спокій та не допускати подібного у майбутньому. «Тому дуже боляче знати, що Україна знову у вогні...Адже не за це боролися ветерани в роки Великої Вітчизняної війни», - каже Корпачов.

У знак пам’яті про загиблих воїнів до Вічного вогню поклали квіти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А про упа не згадали?
Відповісти
Бачу скільки людей і надалі в полоні москальської пропаганди.Яке може бути визволення,якщо один окупант пішов,а інший прийшов? Кажете мир настав? А скільки людей було вивезено на простори асвабадітєлєй за те,що вони були за вільну Україну!Скільки було зламано доль в савєтскому раю! То що празднуємо? Якесь хворобливе намагання поєднати непоєднане.Ніяк не може вивітритися з голів співвітчизників поняття так званої пабєди.Для України це було горе,як до
цієї дати, так і після...
Відповісти
Останні новини
Ковель відзначив 70-ту річниця визволення Волині від фашистських загарбників. ФОТО
21 липень, 2014, 22:07