Родичі загиблих в авіакатастрофі бояться летіти в Україну. ФОТО

Родичі загиблих в авіакатастрофі бояться летіти в Україну. ФОТО
Біля терміналу Д у київському аеропорту "Бориспіль" працюють волонтери, які готові зустріти родичів загиблих у Boeing 777 на Донеччині.

Про це розповідає програміст Ігор Іванченко, - пише Gazeta.ua.

21 липня він прилетів у Київ з Нідерландів. Його літак в аеропорту Бориспіль приземлився о 17:15.

"Нідерланди не можуть прийти до тями після теракту, - говорить Ігор. – Це невеличка країна. Населення не так багато. Майже кожен нідерландець когось втратив у збитому малайзійському Боїнгу. У когось в збитому літаку загинули батьки, у когось – діти та внуки, в інших - друзі, однокласники, колеги по роботі, сусіди".

За словами Іванченка, у літаку з ним були переважно туристи, люди, які летять в Україну у бізнес-справах та українці, що повертаються додому.

"Я чув на борту, як дві жінки розповідали одна одній про знайомих, які втратили на Boeing своїх родичів, - розказує Ігор. - Але їхати в Україну за тілами нідерландці бояться. Більшість залишається вдома і чекає, що експертизу та ідентифікацію тіл таки зроблять в Амстердамі. Дехто прилетів у Київ вже наступного дня після аварії, але досі чекає на тіла родичів у Харкові. З нами летів батько і тітка одного з загиблих малазійців, який з родиною жив в Амстердамі. Їх зустріли волонтери і повели окремо, аби вберегти від запитань журналістів та уваги зівак".

В аеропорту розставлені таблички з телефонами та адресами, куди можуть звертатися за допомогою європейські журналісти та родичі загиблих.

"Коли сіли в літак, нас поінформували, що пролітати над зоною АТО ми не будемо, оскільки це на 600 кілометрів далі, ніж Бориспіль, куди ми прямуємо, - згадує Ігор. - Голландці були далекими від подій, які відбувалися в Україні. Але навіть після аварії вони звинувачують у всьому не українців, а Росію. Майже кожна газета досі виходить із заголовками-звинуваченнями в адресу Путіна. Всі знають, що він фінансує тероризм. А ще європейців дуже обурюють факти мародерства. Вони шоковані, що не зможуть отримати речі своїх близьких – фотоапарати з останніми знімками родичів, їхні телефони та планшети. Як можна забирати те єдине, що залишилося на згадку про загиблих".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Родичі загиблих в авіакатастрофі бояться летіти в Україну. ФОТО
22 липень, 2014, 15:24